Darbo tikslas: parašyti savarankišką tiriamąjį darbą apie pieną, kondensuotą pieną, pieno miltelius.
Darbo uždaviniai: pateikti pieno, kondensuoto pieno, pieno miltelių charakteristiką t. y. pateikti cheminę sudėtį, aprašyti kokia yra pieno ir jo produktų maistinė vertė, kokie yra pagrindiniai kokybės reikalavimai bei kokios yra ydos.
Darbo metodai: naudojant informacines technologijas bei kitus informacijos šaltinius rašomas savarankiškas tiriamasis darbas apie pieną, kondensuotą pieną ir pieno miltelius.
Rinkos tyrimas: pateikti kaip gali būti įpakuotas pienas ir jo produktai, kokios yra laikymo sąlygos, kokį asortimentą galime rasti parduotuvėse.
Pienas – svarbus maisto produktas, kuriuo žmogus pradeda maitintis nuo gimimo. Piene ir jo produktuose yra daugiau kaip 100 organizmui reikalingų medžiagų, būtinų organizmui vystytis ir normaliai jo fiziologiniai būklei palaikyti. Pienas ypač reikalingas vaikams, bet jį turėtų gerti visi nepriklausomai nuo amžiaus ar užsiėmimo. Pienas yra geras priešnuodis, patartina jį vartoti apsinuodijus sunkiųjų metalų druskomis, rūgštimis ar šarmais.
Didelę reikšmę pienas turi maisto virškinimui. Jo gydomąją galią tyrę mokslininkai įrodė, kad pienas yra lengvas maistas, nes jam suvirškinti reikia silpniausių skrandžio sulčių: pieno baltymai 3-4 kartus greičiau suvirškinami negu duonos baltymai. Be to, pienas gali sužadinti skrandžio ir žarnyno sulčių išskyrimą tuo pagerindamas kitokio maisto virškinimą.
Piene yra visų žmogaus organizmui reikalingų medžiagų: riebalų, baltymų, angliavandenių, mineralinių medžiagų, vitaminų, fermentų, vandens.
Pagrindines pieno medžiagas – baltymus, riebalus, angliavandenius (pieno cukrų – laktozę) žmogaus organizmas lengvai pasisavina. Veikiami virškinimo sulčių, pieno baltymai, riebalai ir angliavandeniai suskaldomi į paprastesnius junginius, kurie patenka į kraują.
Pastaruoju metu Lietuvoje populiarinamas ožkų pienas. Jis kaloringas, turi daug sausųjų bei mineralinių medžiagų, 4,3% riebalų, baltymų. Ožkos pieną gerti reikia tik pamelžtą, nes toks jis vertingiausias. Maistui vartojamas ne tik karvių, ožkų, bet ir avių, kumelių, elnių ir kitų gyvulių pienas. Avių ir ožkų pienas yra specifinio skonio. Jis vartojamas dažniausiai sūryme brandintų ir rokforo sūrių gamybai. Iš kumelių pieno gaminamas dietinis produktas – kumysas.
Pienas yra vartojamas ne tik kaip...
Šį darbą sudaro 3318 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!
★ Klientai rekomenduoja
Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?
Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!
Norint atsisiųsti šį darbą spausk ☞ Peržiūrėti darbą mygtuką!
Mūsų mokslo darbų bazėje yra daugybė įvairių mokslo darbų, todėl tikrai atrasi sau tinkamą!
Panašūs darbai
Kiti darbai
Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.
Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.
Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!