maisto medžiagos yra skaidomos ir įsiurbiamos.
nurodyti maisto medžiagų skaidymo produktus.
organizmui.
VIRŠKINIMAS
• Tai yra fizinis ir cheminis maisto
apdorojimas.
• Tai didelių, netirpių maisto
molekulių skaidymas į mažas, tirpias
molekules, kurios gali pereiti į kraują
bei limfą ir pasklisti po visą
organizmą.
Virškinimas
• Virškinimas susijęs su visų virškinamojo trakto
dalių motorika.
• Banguojantys virškinimo organų judesiai
vadinami peristaltika.
Virškinimo procesas susideda iš:
• Kramtymo;
• Rijimo;
• Maisto maišymosi su
seilėmis ir virškinimo
organų sultimis;
• Suskaidymo;
• Pašalinimo
nesuvirškintų ir
nepasisavintų medžiagų.
Virškinimas
• Cheminis maisto medžiagų skaidymas
susijęs su virškinamųjų liaukų- seilių
skrandžio, kasos, žarnų- veikla ir virškinimo
sultimis, kuriose gausu fermentų
VIRŠKINIMO FERMENTAI
• Tai baltyminiai biologiniai
katalizatoriai, kuriuos...
Šį darbą sudaro 287 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!
★ Klientai rekomenduoja
Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?
Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!
Norint atsisiųsti šį darbą spausk ☞ Peržiūrėti darbą mygtuką!
Mūsų mokslo darbų bazėje yra daugybė įvairių mokslo darbų, todėl tikrai atrasi sau tinkamą!
Panašūs darbai
Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.
Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.
Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!