• Švediška virtuvė – viena iš vakarietiškų virtuvių, paplitusi Švedijoje bei apimanti švedų ir samių tautų tradicinius patiekalus bei gėrimus.
• Dauguma jų yra gana paprasti, tačiau taip pat būdingi regioniniai skirtumai. Šiaurinėje regiono dalyje, tarp samių, buvo labiau paplitę šiaurinio elnio ir kitų gyvūnų mėsos valgymas, tuo tarpu pietinėje – svarbus mitybos elementas buvo daržovės.
• Švediškos virtuvės pagrindą sudaro pieno produktai, traški ir minkšta duona, uogos ir kaulavaisiai, jautiena, kiauliena, šviežia ar marinuota žuvis, kiti jūros gyvūnai ir augalai, daržovės. Bulvės dažnai tiekiamos kaip garnyras, dažniausiai su padažu.
• Švedai į kiekvieną valgį įberia cukraus. Daugelis duonos rūšių yra salstelėjusio skonio, gaminama netgi pasaldyta kraujinė dešra, kuri paduodama valgyti su uogų kompotu, cukrus beriamas į kepenėlių paštetą, marinuotą silkę.
• Mėgstamas švedų...
Šį darbą sudaro 261 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!
★ Klientai rekomenduoja
Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?
Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!
Norint atsisiųsti šį darbą spausk ☞ Peržiūrėti darbą mygtuką!
Mūsų mokslo darbų bazėje yra daugybė įvairių mokslo darbų, todėl tikrai atrasi sau tinkamą!
Panašūs darbai
Kiti darbai
Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.
Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.
Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!