Referatai

Rūkytos žuvies sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė

9.4   (3 atsiliepimai)
Rūkytos žuvies sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė  1 puslapis
Rūkytos žuvies sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė  2 puslapis
Rūkytos žuvies sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė  3 puslapis
Rūkytos žuvies sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė  4 puslapis
Rūkytos žuvies sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė  5 puslapis
Rūkytos žuvies sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė  6 puslapis
Rūkytos žuvies sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė  7 puslapis
Rūkytos žuvies sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė  8 puslapis
Rūkytos žuvies sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė  9 puslapis
Rūkytos žuvies sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė  10 puslapis
Rūkytos žuvies sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė  11 puslapis
www.nemoku.lt
www.nemoku.lt
Aukščiau pateiktos peržiūros nuotraukos yra sumažintos kokybės. Norėdami matyti visą darbą, spustelkite peržiūrėti darbą.
Ištrauka

Žuvys – šaltakraujai gėlame ir jūros vandenyje gyvenantys stuburiniai gyvūnai, turintys žiaunas, neporinius (nugaros, pauodegio ir uodegos) ir porinius (krūtinės ir pilvo) pelekus. Nuo mažens žinome, kad žuvį valgyti sveika. Žuvys yra svarbus baltymų, mineralinių medžiagų bei vitaminų šaltinis. Jose yra polinesočiųjų riebalų rūgščių omega-3, A, D, C, PP ir E, B grupės vitaminų bei makro- ir mikroelementų. Pagal technologinę klasifikaciją žuvys skirstomos į šviežias, atšaldytas, šaldytas, sūdytas, marinuotas, džiovintas ir rūkytas. Vienas skaniausių ir naudingiausių žuvies ruošimo būdų – žuvies rūkymas.
Rūkytos žuvys. Rūkymui naudojamos šviežios, atšaldytos, sušaldytos ar sūdytos žuvys. Rūkymas – tai sūdytos ar pasūdytos žuvies apdorojimas lakiosiomis medžiagomis, esančiomis dūmuose ar dūmų koncentrato tirpale (skystyje).
Išanalizuoti rūkytos žuvies sudėtį, savybes, pokyčius veikiant jį įvairiais faktoriais, jo laikymo metu įvertinant jo vertę.
5. Rasti internete ir pateikti naujausią informaciją apie maisto produkto mokslinius tyrimus.
Žuvies cheminė sudėtis
Žuvis yra vertingas maisto produktas, nes jos sudėtyje daug baltymų, riebalų, angliavandenių, vitaminų, fermentų ir mineralinių medžiagų.
Baltymų kiekis žuvų mėsoje svyruoja nuo 14,5 iki 22 proc.
Riebalų žuvų mėsoje – nuo 0,5 iki 33 proc. Žuvų riebalai skysti, turintys didelį kiekį neprisotintų rūgščių. Organizmas juos gerai įsisavina, bet jie lengvai ir oksiduojasi ore. Ypač nepatvarūs vandenynų žuvų riebalai.
Angliavandenių žuvies mėsoje labai mažai – iki 1 proc. Jie yra gyvulio krakmolo – glikogeno pavidalo ir esminės reikšmės žuvų maistinei vertei neturi.
Mineralinių medžiagų žuvų mėsoje yra nuo 0,2 iki 2 proc. Į jų sudėtį įeina kalcis, fosforas, geležis, siera, jodas ir kt.
Labai svarbi žuvies mėsos ypatybė ta, kad joje yra palyginus nemažai mikroelementų – vario, jodo, bromo, magnio, mangano, kobalto ir kt. Jie vaidina svarbų vaidmenį medžiagų apykaitoje.
Žuvies mėsoje aptikta beveik visų vitaminų, tačiau daugiau yra vitaminų A, D ir E. Jie koncentruojasi daugiausia kepenyse ir vidaus organuose. Vandens kiekis žuvų organizme svyruoja nuo 47 iki 80 proc. (priklausomai nuo riebumo). (S. Grikšo, T. Parfentjeva, V. Baryšnikovas ,,Maisto...

Daugiau informacijos...

Šį darbą sudaro 2003 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!

Turinys
  • Įvadas
  • Darbo tikslas
  • Uždaviniai
  • Žuvies cheminė sudėtis
  • Žuvies komponentų sudėtis ir cheminės savybės
  • Rūkytos žuvies pokyčiai laikymo metu
  • Rūkymas būna karštas ir šaltas
  • Gamybos proceso ir laikymo metu rūkytoje žuvyje gali atsirasti defektų ir ydų
  • Žuvies svarba
  • Moksliniai tyrimai
  • Išvados
  • Literatūros sąrašas

★ Klientai rekomenduoja


Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?

Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!

Detali informacija
Darbo tipas
Šaltiniai
✅ Šaltiniai yra
Failo tipas
Word failas (.doc)
Apimtis
12 psl., (2003 ž.)
Darbo duomenys
  • Chemijos referatas
  • 12 psl., (2003 ž.)
  • Word failas 589 KB
  • Lygis: Universitetinis
  • ✅ Yra šaltiniai
www.nemoku.lt Atsisiųsti šį referatą
Privalumai
Pakeitimo garantija Darbo pakeitimo garantija

Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.

Sutaupyk 25% pirkdamas daugiau Gauk 25% nuolaidą

Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.

Greitas aptarnavimas Greitas aptarnavimas

Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!

Atsiliepimai
www.nemoku.lt
Dainius Studentas
Naudojuosi nuo pirmo kurso ir visad randu tai, ko reikia. O ypač smagu, kad įdėjęs darbą gaunu bet kurį nemokamai. Geras puslapis.
www.nemoku.lt
Aurimas Studentas
Puiki svetainė, refleksija pilnai pateisino visus lūkesčius.
www.nemoku.lt
Greta Moksleivė
Pirkau rašto darbą, viskas gerai.
www.nemoku.lt
Skaistė Studentė
Užmačiau šią svetainę kursiokės kompiuteryje. :D Ką galiu pasakyti, iš kitur ir nebesisiunčiu, kai čia yra viskas ko reikia.
Palaukite! Šį darbą galite atsisiųsti visiškai NEMOKAMAI! Įkelkite bet kokį savo turimą mokslo darbą ir už kiekvieną įkeltą darbą būsite apdovanoti - gausite dovanų kodus, skirtus nemokamai parsisiųsti jums reikalingus rašto darbus.
Vilkti dokumentus čia:

.doc, .docx, .pdf, .ppt, .pptx, .odt