2. Pieno perdirbimo procesas
2.1 Žaliavų supirkimas................................................................................................12
2.2 Sandėliavimas........................................................................................................13
2.3 Žaliavų pirminis apdorojimas................................................................................13
2.4 Pieno mechaninis apdorojimas..............................................................................13
2.5 Pieno šiluminis apdorojimas.................................................................................14
2.6 Pieno produktų fasavimas, pakavimas ir ženklinimas...........................................15
2.7 Pieno produktų laikymas ir realizavimas..............................................................15
III. VEIKLOS VALDYMAS IR KONTROLĖ
1. Maisto saugos kokybės ir aplinkos apsaugos politika.................................................17
2. Aplikos vadybos sistema.............................................................................................18
3. Produkcijos ir žaliavos kokybės kontrolė
3.1 Gavinių kontrolė....................................................................................................18
3.2 Technologinio proceso kontrolė............................................................................19
3.3 Gatavos produkcijos kontrolė................................................................................19
3.4 Geriamo vandens ir nuotekų kontrolė...................................................................19
PAVEIKSLŲ IR LENTELIŲ SĄRAŠAS
1. Didžiausių akcininkų struktūra...............................................................................................4
2. AB „Pieno Žvaigždės“ organizacinė valdymo schema..........................................................6
3. Bendrovės darbuotojų pasiskirstymas filialuose....................................................................7
4. Pagrindinių pareigybių sąrašas...............................................................................................7
5. Pieno perdirbimo procesas...................................................................................................16
6. Vanduo ir nuotekos..............................................................................................................20
I. ĮMONĖS CHARAKTERISTIKA
1. Bendra informacija apie įmonę
AB “Pieno Žvaigždės” buvo įsteigta 1998 m. reorganizuojant ir jungiantis pirmaujančioms Lietuvos pieno pramonės įmonėms "Mažeikių pieninė", "Pasvalio sūriai", "Kauno pienas" ir "Panevėžio pienas". Šiuo metu įmonės įstatinis kapitalas yra 54,205 mln. litų, pati bendrovė yra supirkusi 0,2 % savo akcijų. Didžiausi įmonės akcininkai yra SwedeAgri Invest AB, įmonės valdybos pirmininkas, UAB „Agrolitas Imeks Lesma“, Swedfund International, ŽŪKB „Smiltelė“. ( 1 pav.)
1 paveikslas. Didžiausių akcininkų struktūra
Šiuo metu viena iš didžiausių Lietuvos pieno perdirbimo bendrovių gamina daugiau nei 500 pavadinimų produktus iš aukščiausios rūšies pieno, todėl AB “Pieno Žvaigždės” gaminiai šalyje ir eksporto rinkose garsėja puikia kokybe. Bendrovės produkcija skirta ne tik vietinei rinkai, bet ir eksportuojama į Europos sąjungos, NVS, Baltijos šalis, Rusiją, JAV ir Japoniją. Fermentiniai sūriai, pieno miltai bei sviestas yra pagrindiniai AB “Pieno Žvaigždės” eksporto rinkoms gaminami produktai, užsitarnavę pripažinimą nepriekaištingos kokybės dėka. Jiems suteikti tarptautiniai kokybės sertifikatai. Atsižvelgdami į Europos tendencijas ir besikeičiančius vartotojų poreikius įmonė nuolat atnaujina asortimentą ir kasmet pirkėjams pasiūlo naujų gaminių. Bendrovė yra nuolat modernizuojama, diegiamos naujos technologijos, moderniausi gamybos ir pakavimo įrenginiai, kokybės laboratorijos.
Koncerno vizija: būti naujoviška gamybos ir rinkodaros įmone, užimančia tvirtas pozicijas Baltijos šalių rinkoje bei gaunančia nuolatinį ilgalaikį pelną.
Koncerno misija: gaminti tik aukščiausios kokybės pieno produktus be konservantų, kurie užtikrintų sveiką mitybą ir palengvintų maisto ruošimą.
Svarbiausias bendrovės tikslas –...
Šį darbą sudaro 3570 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!
★ Klientai rekomenduoja
Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?
Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!
Norint atsisiųsti šį darbą spausk ☞ Peržiūrėti darbą mygtuką!
Mūsų mokslo darbų bazėje yra daugybė įvairių mokslo darbų, todėl tikrai atrasi sau tinkamą!
Panašūs darbai
Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.
Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.
Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!