Referatai

Nelaimingo atsitikimo darbe analizė

9.0   (3 atsiliepimai)
Nelaimingo atsitikimo darbe analizė 1 puslapis
Nelaimingo atsitikimo darbe analizė 2 puslapis
Nelaimingo atsitikimo darbe analizė 3 puslapis
Nelaimingo atsitikimo darbe analizė 4 puslapis
Nelaimingo atsitikimo darbe analizė 5 puslapis
Nelaimingo atsitikimo darbe analizė 6 puslapis
Nelaimingo atsitikimo darbe analizė 7 puslapis
Nelaimingo atsitikimo darbe analizė 8 puslapis
Nelaimingo atsitikimo darbe analizė 9 puslapis
Nelaimingo atsitikimo darbe analizė 10 puslapis
Nelaimingo atsitikimo darbe analizė 11 puslapis
Nelaimingo atsitikimo darbe analizė 12 puslapis
Nelaimingo atsitikimo darbe analizė 13 puslapis
Nelaimingo atsitikimo darbe analizė 14 puslapis
Nelaimingo atsitikimo darbe analizė 15 puslapis
Nelaimingo atsitikimo darbe analizė 16 puslapis
Nelaimingo atsitikimo darbe analizė 17 puslapis
Nelaimingo atsitikimo darbe analizė 18 puslapis
Nelaimingo atsitikimo darbe analizė 19 puslapis
www.nemoku.lt
www.nemoku.lt
Aukščiau pateiktos peržiūros nuotraukos yra sumažintos kokybės. Norėdami matyti visą darbą, spustelkite peržiūrėti darbą.
Ištrauka

ĮVADAS Darbuotojų sauga ir sveikata kiekvienoje įmonėje užima didelę svarbą, o tai yra visos prevencinės priemonės, skirtos darbuotojų darbingumui, sveikatai ir gyvybei darbe išsaugoti, kurios naudojamos ir planuojamos visuose įmonės veiklos etapuose, kad darbuotojai būtų apsaugoti nuo profesinės rizikos ar ji būtų kiek įmanoma sumažinta. Savo darbe remsiuosi UAB „McDonald’s Restaurants“ greito maisto restorano tinklo padaliniu, kodas – 345678512, kuris yra vidutinio dydžio, ir jame dirba 54 darbuotojai. Įmonės tikslas - kurti gyvenimo džiaugsmą aukštos kokybės maistu, puikiu aptarnavimu, malonia ir savita atmosfera. Šiems tikslams įgyvendinti taip pat yra numatyti užtikrinti darbo saugos ir priešgaisrinės saugos reikalavimai įmonėje. Darbo tikslas: išnagrinėti nelaimingą atsitikimą darbe, užpildyti reikiamus dokumentus, susijusius su įvykiu. Darbo uždaviniai: 1. Patvirtinti darbo ir civilinės saugos taisykles, instrukcijas ir k.t. bei pritaikyti jas įmonėje. 2. Suprojektuoti nelaimingą atsitikimą įmonėje, jį ištirti, užpildyti reikiamus norminius dokumentus, išanalizuoti. 1. Įmonės aprašymas 1.1 Įmonės pavadinimas ir ekonominė veiklos rūšis UAB „McDonald’s Restaurants“ yra greito maisto restoranas. Pirmą kartą atidarytas 1948 m. Kalifornijoje ir 1996 m. Vilniuje. Restoranas žinomas visame pasaulyje, turintis aukštą maisto kokybės bei pusfabrikačių kokybės kontrolę, naujausios technologijos pagalba maistas paruošiamas greitai ir kokybiškai. Uždaroji akcinė bendrovė „McDonald’s Restaurants“ yra viešojo maitinimo įstaiga, kurios pagrindinė veikla – paruošti kokybišką maistą. Įmonės pagrindinis tikslas – kurti gyvenimo džiaugsmą aukštos kokybės maistu, puikiu aptarnavimu, malonia ir savita atmosfera. 1.2 Darbuotojų skaičius, įmonės ir struktūrinių padalinių vadovai UAB „McDonald’s Restaurants“, kodas 345678512, tai pagal Lietuvos Respublikos įstatymus įkurtas ir veikiantis juridinis asmuo, todėl šiuo metu įmonėje dirba 60 darbuotojų. Visi įmonės darbuotojai yra savo profesijų specialistai. Maisto gaminimas vyksta naujausia technologija ir įrengimais. Darbuotojų darbo sąlygos yra puikios – tai dalis mūsų įmonės veiklos sėkmės. Detali įmonės padalinių schema pateikiama 1 pav., kuris parodo, jog įmonė sudaryta iš 6 pagrindinių skyrių: aptarnavimo, finansų, personalo, pirkimų ir pardavimų, ūkio bei tiekimo skyrių. 1 pav. Įmonės padalinių schema Kadangi šioje įmonėje dirba daugiau nei 50 žmonių – yra būtinas Darbuotojų Saugos ir Sveikatos Komitetas (DSSK), kuris yra steigiamas siekiant užtikrinti darbuotojų saugą ir sveikatą. Šį komitetą sudaro vienas ar daugiau darbuotojų – saugos ir sveikatos specialistų, kurie parenkami dvišaliu principu – iš vienodo skaičiaus darbdaviui atstovaujančių asmenų, ginančių jo interesus ir išrinktų darbuotojų atstovo saugai ir sveikatai (2 pav.) Pirmininkas Personalo vadovas Darius Kucevičius Darbdavio atstovas: Darbuotojų atstovas: Vyr. finansininkas Tomas Kutka Padavėjas Mantas Marcinkevičius Ūkio skyriaus vadovas Linas Vaitulis Virėja Teresė Viliauskienė 2 pav. Darbuotojų Saugos ir Sveikatos Komitetas Darbdavio atstovas siekia įgyvendinti darbdavio pareigą organizuoti prevencinių priemonių (techninių, medicinos, teisinių, organizacinių ir kitų), skirtų nelaimingų atsitikimų darbe ir profesinių ligų prevencijai, įgyvendinimą, nustatydamas įmonėje šių priemonių įgyvendinimo ir kontrolės tvarką, paskirdamas darbdavio įgaliotus asmenis ir duodamas jiems konkrečius pavedimus įgyvendinti prevencines priemones. 1.3 Įmonės vidaus tvarkos taisyklės UAB „McDonald’s Restaurants“, sudarydama vidaus tvarkos taisykles rėmėsi LR įstatymais. Pagal kuriuos buvo sudarytas: įmonėje taikomos 6 darbo dienų grafikas, kiekvienas padalinys į dieną turi dirbti nedaugiau 8 val.todėl darbas vyksta dvejomis pamainomis, padalinių bendras darbo, bet skirtingas pertraukų grafikas, pietų pertrauka trunka 30 min., šeštadienį įmonėje dirbama 1 val. mažiau, tačiau pertraukų grafikas nesikeičia, valytojai dirba pagal atskirą darbo grafiką (3 pav.). Padalinys Darbo laikas, I – V, val. Darbo laikas, VI, val. Pietų pertrauka Darbo dienų sk. I pamaina II pamaina Aptarnavimo skyrius 900 – 1745 1745 - 2100 900 - 1630 1200 - 1230 6 Finansų skyrius 900 – 1745 1745 – 2100 900 - 1630 1200 - 1230 6 Personalo skyrius 900 – 1745 1745 - 2100 900 - 1630 1200 - 1230 6 Ūkio skyrius 900 – 1745 1745 – 2100 900 - 1630 1200 - 1230 6 Pirkimų ir padavimų skyrius 900 – 1745 1745 – 2100 900 - 1630 1300 - 1330 6 Tiekimo skyrius 900 – 1745 1745 - 2100 900 - 1630 1300 - 1330 6 Valytojai 1800- 2100 2100 - 2200 1700 - 2000 - 3 3 pav. Darbo grafikas 2. PROFESINĖS RIZIKOS VERTINIMAS. DARBUOTOJŲ SAUGOS IR SVEIKATOS INSTRUKCIJA Rizikos vertinimo tikslas – nustatyti darbuotojų traumos dėl kenksmingo ir/ar pavojingo darbo aplinkos veiksnio, pakenkimo tikimybę. Įvertinant darbo vietos, darbo piemonių, sąlygų, darbo poilsio rėžimo atitikimą, kad darbuotojai būtų apsaugoti nuo rizikos ara ji būtų kiek įmanoma sumažinta. 2.1 Profesinės rizikos analizė. Rizikos veiksnių lentelė Rizikos nustatymo kortelė Nr. 18 Įmonė:..... UAB „McDonald’s Restaurants“ ....... 345678512.....…………………… …… .. (įmonės pavadinimas, kodas) Rizikos vertinimo objektas: Aptarnavimo skyrius, 2 padalinys . (įmonės padalinys, darbo patalpa, darbo vieta, kita vieta įmonės teritorijoje) Vienodų darbo vietų skaičius: 10 (dešimt darbo vietų) . Darbuotojų skaičius: ...60... iš jų, riboto darbingumo asmenys 4 jauni asmenys 2 , nėščios ar krūtimi maitinančios moterys - , sergantys profesinėmis ligomis - , naujai priimti į darbą darbuotojai, kuriems nustatytas išbandomasis laikotarpis 8 . Rizikos veiksnys, rizikos vertinimo objektas Rizikos laipsnis (nepriimtina didelė rizika, nepriimtina vidutinė rizika, minimali rizika) Rizikos šalinimo ir/ar mažinimo priemonė Priemonės įgyvendinimo data Valgio gaminimas, dujinė viryklė. Nepriimtina vidutinė rizika Įteikti apsaugines priemones: pirštines, specialius drabužius 2007-03-09 Darbo ir poilsio laikas Darbo laikas: 9 00 – 2100 Nustatytų pietų pertraukų laikas: 13 00 – 13 30 Kortelę užpild DSSK pirmininkas Personalo vadovas Darius Kucevičius . (parašas, pareigos, pavardė) Kortelės užpildymo data: 2007 kovo 8 d. . 2.2 Darbų saugos ir sveikatos darbo vietoje instrukcija PATVIRTINTA UAB „McDonald’s Restaurants“ direkoriaus Gailos Pečkaitytės 2007 m. kovo 17 d. įsakymu Nr 18 VIRĖjo saugos ir sveikatos darbo vietoje instrukcija nr.18 I BENDROJI DALIS 1. Virėjais leidžiama dirbti ne jaunesniems kaip 18 metų amžiaus asmenims, specialiai apmokytiems, turintiems praktinio darbo įgūdžių, pasitikrinusiems sveikatą, išklausiusiems įvadinį instruktavimą ir instruktavimą darbo vietoje. 2. Periodinis virėjų instruktavimas atliekamas ne rečiau kaip kartą per 12 mėnesių, jeigu norminiuose dokumentuose ar paties darbdavio nenustatytas kitas periodiškumas. 3. Papildomas virėjų instruktavimas atliekamas patvirtinus naują saugos darbe instrukciją arba pakeitus esamą, įsitikinus, kad virėjo žinios nepakankamos, pasikeitus darbo sąlygoms, turinčioms įtakos saugai darbe, įvykus nelaimingam atsitikimui, avarijai ar kilus gaisrui, jeigu to reikalauja įvykį tirianti komisija. 4. Periodinis virėjų sveikatos tikrinimas atliekamas Lietuvos Respublikos sveikatos apsau­gos ministerijos nustatyta tvarka, ne rečiau kaip kartą per metus. 5. Virėjo žinių tikrinimas atliekamas įmonės vadovo (darbdavio) nustatyta tvarka arba pa­reikalavus Valstybinei darbo inspekcijai ar kitų inspekcijų atstovams, turintiems tokią teisę. 6. Žinias tikrina ne mažesnė kaip trijų žmonių komisija, kurią savo raštišku pavedimu skiria įmonės vadovas (darbdavys). 7. Virėjas privalo žinoti šią instrukciją, gaisro gesinimo būdus ir priemones, pirmosios medicinos pagalbos suteikimo būdus, individualiosios saugos priemones. 8. Virėjas privalo laikytis vidaus tvarkos taisyklių, draudimų rūkyti darbo vietoje, gerti alkoholinius gėrimus, naudoti narkotikus ir kt. 9. Įvykus nelaimingam atsitikimui, virėjas, jeigu pajėgia, turi nedelsdamas apie tai pranešti tiesioginiam savo darbo vadovui arba kitam darbdavio atsakingam asmeniui. 10. Jeigu virėjas matė nelaimingą atsitikimą arba apie jį sužinojo, turi nedelsdamas suteikti nukentėjusiajam pirmąją pagalbą ir pranešti apie nelaimingą atsitikimą tiesioginiam savo darbo vadovui arba kitam darbdavio atsakingam asmeniui, o jeigu reikia - iškviesti greitąją pagalbą. 11. Darbo vieta ir įrenginių būklė, iki nelaimingas atsitikimas bus pradėtas tirti, turi išlikti tokios, kokios buvo nelaimingo atsitikimo metu. 12. Jeigu darbo vieta ir įrenginių būklė po įvykusio nelaimingo atsitikimo kelia pavojų aplinkinių darbuotojų gyvybei ar sveikatai, galima atlikti tik būtiniausius pakeitimus, kuriuos reikia įforminti atitinkamu aktu. 13. Apie pastebėtą netvarką darbo vietoje, pastebėtus darbo įrankių ir mechanizmų trūkumus, kitus nesklandumus, virėjas privalo pranešti tiesioginiam darbo vadovui ir nepradėti darbo, kol nebus pašalinti pastebėti trūkumai. 14. Už vidaus tvarkos taisyklių, priešgaisrinės saugos taisyklių, saugos darbe reikalavimų nevykdymą, virėjas atsako vidaus tvarkos taisyklėse nustatyta tvarka arba pagal įstatymus. II PROFESINĖS RIZIKOS VEIKSNIAI. SAUGOS PRIEMONĖS NUO JŲ POVEIKIO 15. Pagrindiniai virėjo darbo pavojingi, kenksmingi ir rizikos veiksniai būtų tokie: 15.1 galimybė susižeisti rankas aštriais peiliais, kirvukais, kitais aštriais virtuvės įrankiais, stiklų šukėmis, konservų dėžučių skardos atplaišomis, virtuvės mechanizmų judančiomis (pjaunančiomis) dalimis; 15.2 pavojus susižeisti rankas kapojamos mėsos kaulų atplaišomis, apdorojamų žuvų aštriais kaulais; 15.3 sunkių dėžių ir indų su maisto produktais kilnojimas ir nešiojimas; 15.4 pavojus paslysti ant taukuotų (riebaluotų) grindų ir pargriūti; 15.5 pavojus nusiplikyti garais, verdančiu vandeniu, karštu viralu, karštais riebalais ar aliejumi; galimybė nudegti, prisilietus nuogu kūnu prie virtuvės įrankių ir įrenginių karšto paviršiaus; 15.6 elektros traumos galimybė; 15.7 didesnė už normalią darbo vietos temperatūra; 16. Kad išvengus ar bent sumažinus minėtų pavojingų, kenksmingų ir rizikos veiksnių poveikį, būtinos atitinkamos saugos priemonės: apsauginės pirštinės, specialūs drabužiai. 17. Neatsargus darbas mėsos produktų kapojimo kirvukais, elektriniais pjūkliukais, mėsmalėmis, daržovių pjaustymo, duonos, sviesto pjaustymo mechaniniais bei elektros įrankiais ir mechanizmais gali sukelti rimtas traumas: sužeidžiami, sutraiškomi arba nusipjaunami rankos pirštai, galimas ir rankos plaštakos netekimas. 18. Negalima kišti mėsos gabalų į mėsmalę rankomis, negalima rankomis kišti daržovių į jų pjaustymo mechanizmą, negalima stumti rankomis kitų maisto produktų prie pjaustymo peilių ir diskų. Tam reikia naudoti medinius kištukus, menteles arba specialius įtaisus. 19. Virėjo darbo vieta turi būti gerai apšviesta, kad virėjas aiškiai matytų pjovimo įrankių judesius ir savo rankų padėtį. 20. Nukelti sunkų indą su viralu nuo viryklės ir nešti jį reikia dviese, nuėmus dangtį, kad matytųsi, ar viralas neišsilies per kraštus. 21. Negalima atidengti, kelti puodų su verdančiu viralu dangčių plikomis rankomis. Tam reikia naudoti specialias pirštines, pašluostes ar kitokias šilumą izoliuojančias priemones. Atidengiant dangtį reikia lenkti į save, kad garai nenuplikytų veido ar rankų. 22. Įmonės vadovas (darbdavys) privalo aprūpinti virtuvės darbuotojus būtinais darbo įrankiais, jų galandimo priemonėmis, švaros palaikymo priemonėmis, darbo drabužiais, individualiosios saugos priemonėmis (baltais chalatais, baltomis kepuraitėmis, prijuostėmis, šilumą izoliuojančiomis pirštinėmis, atspariais pjovimui antpirščiais ir kt.). III VirėJO VEIKSMAI PRIEŠ DARBO PRADŽIĄ 23. Prieš darbo pradžią virėjas privalo: 26.1. nuprausti veidą, nusiplauti rankas, užsivilkti chalatą, plaukus paslėpti po kepuraite; 26.2. patikrinti, ar yra visi reikalingi maisto produktai arba atsinešti juos; 26.3. patikrinti, ar yra visi darbui reikalingi įrankiai, ar jie pakankamai aštrūs ir švarūs, ar švarūs ir tvarkingi mechanizmai, ar jie gerai pritvirtinti prie darbo stalo; 26.4. patikrinti, ar pastatyti visi būtini virtuvės mechanizmų judančių ir srovinių dalių gaubtai; 26.5. jeigu virtuvėje naudojami stacionariniai katilai su vandens ir garų apgaubu, reikia patikrinti jų kontrolės ir matavimo prietaisus: elektrokontaktinius manometrus, vožtu­vus, čiaupus ir įsitikinti, ar jie tvarkingi, ar nepraėjęs jų patikrinimo laikas; 26.6. patikrinti vandens lygį katilų apgaubė kontroliniu čiaupu; 26.7. apie pastebėtus virtuvės įrenginių ir įrankių defektus pranešti savo darbo vadovui ir nepradėti darbo, kol jie nebus pašalinti. IV VirėJO VEIKSMAI DARBO METU 24. nepageidautinų reakcijų ir kenksmingų padarinių. 25. Darbo metu reikia sekti manometro parodymus, kad slėgis katilo vandens ir garų ap­gaubė nebūtų didesnis už leistiną. 26. Negalima atidarinėti vandens lygio matavimo čiaupo ir pilti vandenį į įkaitusio katilo; 27. Surenkant maisto produktų pjaustymo, malimo ir kitokius mechanizmus, reikia saugotis, kad nesusižeidus rankų. 28. Įtvirtinti produktą mechanizmo spaustuvuose ir reguliuoti produkto pjaustymo storį reikia tik išjungus mechanizmą ir visiškai jam sustojus. 29. Negalima ranka stumti produktą po pjaustymo mechanizmo stygomis, tempti stygas rankomis. 30. Virėjui draudžiama: 30.1 kaitinti tuščius katilus, puodus, kitokius indus; 30.2 atsivesti į virtuvę vaikus. V TEKINTOJO VEIKSMAI AVARINIAIS (YPATINGAIS) ATVEJAIS 31. Jeigu virtuvėje kilo gaisras, virėjas privalo nedelsdamas pranešti apie jį ugniagesiams,savo darbo vadovui ir pradėti gesinti gaisro Židinį turimomis gaisro gesinimo priemonėmis. Virėjas privalo žinoti, kokį gaisro židinį kokiomis gaisro gesinimo priemonėmis galima gesinti. 32. Kilus gaisrui, virėjas privalo išjungti iš tinklų elektros įrenginius, išjungti dujų tiekimą,jeigu virtuvėje naudojamas dujų kuras. 33. Įvykus nelaimingam atsitikimui, virėjas turi elgtis taip, kaip nurodyta šios instrukcijos bendrojoje dalyje. VI TEKINTOJO VEIKSMAI BAIGUS DARBĄ. 34. Baigęs darbą, virėjas privalo išvalyti naudotus įrankius, indus, mechanizmus ir padėti juos į jų saugojimo vietą. 35. Valyti virykles ir indus galima tik jiems ataušus. Draudžiama aušinti elektros viryklių diskus, dujų viryklių degiklius, puodus ir keptuves bei kitus virtuvės įrenginius pilant ant jų vandenį. 36. Prieš elektros viryklių ir stacionarinių virtuvės elektros įrenginių valymą reikia išjungti įvadinį srovės tiekimo kirtiklį ir pakabinti ant jo lentelę su užrašu; "Neįjungti, dirba žmonės". 37. Draudžiama palikti neišjungtas elektros ar dujų virykles, kūryklas su nebaigusiu degti kietu kuru. 38. Baigus darbą reikia surinkti maisto produktų atliekas, supilti jas į tam skirtus indus ir sandariai juos uždaryti. 39. Baigus darbą reikia atlikti asmeninės higienos procedūras. Instrukciją parengė: buhalterė Janina Mataitienė 2.3 Asmeninių apsaugos priemonių išdavimas ir grąžinimas Eil. Nr. Gavėjo vardas, pavardė Asmeninės apsaugos priemonės: Išduota: Grąžinta: Data Kiekis,vnt Kaina, Lt Tinkamumas Gavėjo parašas Data Grąžintojo parašas 1. Genutė Mataitienė Apsauginės pirštinės 2007-03-18 1 (vienos) 3, 45 Tinkamos 2. Genutė Mataitienė Specialūs drabužiai 2007-03-18 1 (vieni) 15 Tinkamos Kortelė užbaigta pildyti 200… m……………………………… mėn……….d. Atsakingas asmuo : ........................................ ..Linas Vaitulis...................... (Vardas, pavardė, parašas) 2.4 Pervestas instruktažas ir pasirašytas žurnale PATVIRTINTA UAB „McDonald’s Restaurants“ direkoriaus Gailos Pečkaitytės 2007 m. kovo 17 d. įsakymu Nr 25 DARBUOTOJŲ SAUGOS IR SVEIKATOS INSTRUKTAVIMŲ DARBO VIETOJE REGISTRAS Pradėta: 2007-01-02 Baigta: 200 Data Instruktuoja-mojo vardas, pavardė Asmens kodas Instruktuojamojo profesija, specialybė Instrukcijų numeris, jų kiekis žodžiu Instrukta-vimo pavadinimas Instruktuojančiojo vardas, pavardė Parašai Leidusio savarankiš-kai dirbti asmens parašas, data Instruktuo-jančiojo Instruktuo-jamojo 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 2006 kovo 17 d. Genutė Mataitienė 46411091240 Virėja 18 (viena) Pirminis Linas Vaitulis 3.NELAIMINGO ATSITIKIMO DARBE TYRIMAS 3.1 Paaiškinimas direktoriui apie nelaimingą atsitikimą darbe VIRĖJA GENUTĖ MATAITIENĖ UAB „McDonald’s Restaurants“ direkoriui Gailai Pečkaitytei PAAIŠKINIMAS DĖL ĮVYKUSIO NELAIMINGO ATSITIKIMO 2007-03-20 Vilnius Nelaimingas atsitikimas darbe įvyko 2007 m. kovo 19 d. 14 val 35 min. Šiuo metu aš buvau savo darbo vietoje, aptarnavimo skyriuje, antrame padalinyje, prie dujinės viryklės. Tą dieną pasirašiau registre neaptikusi jokių pakitimų darbo vietoje. Kaip apsaugines priemones naudojau tik apsauginius drabužius, nes siekdamas kuo greičiau atlikti gamybos skyriaus vadovo Dianos Zakaitės pavestą darbą, keldama nuo viryklės įkaitusį puodą, neužsidėjau apsauginių pirštinių. Įvykus nelaimingam atsitikimui t.y. apsideginusi ranką, nedelsiant kreipiausi į minėtąjį vadovą, kad suteiktų pirmąją pagalbą. Visą darbo laiką dirbau viena, niekam nebuvau atikėjusi savo darbo. Prisiimu visą atsakomybę už savo veiksmus darbo metu. Buvo išduotas nedarbingumo pažymėjimas. Virėja Genutė Mataitienė 3.2 Pažyma apie traumos sunkumą Viešoji įstaiga Naujininkų poliklinika . (asmens sveikatos priežiūros įstaigos pavadinimas) PAŽYMA APIE TRAUMOS SUNKUMĄ 2007-03-20 Nr. 18 . (data) Vilnius . (dokumento sudarymo vieta) UAB „McDonald’s Restaurants“, įmonės kodas 345678512 (Įmonės, įstaigos, kuriai buvo išduota pažyma, Šaltkalvių g. 14, Vilnius . pavadinimas, buveinės adresas) Nukentėjusysis (-ioji) virėja Genutė Mataitienė, 43 metų . (vardas, pavardė, amžius) į Naujininkų poliklinikos bendrąjį skyrių . (ligoninė, poliklinika, skyrius) .atgabentas (-a) 2007 m. kovo 20 d. 15 val 34 min . (data, valandos) Diagnozė: lengvas rankos nudegimas _ . (trumos pobūdis) Vadovaujantis sunkių traumų klasifikaciniais požymiais, patvirtintais sveikatos apsaugos ministro 2001 m. liepos 18 d. įsakymu Nr. 397 (Žin., 2001, Nr. 64-2377), nurodytoji trauma nepriskiriama .prie sunkių. (priskiriama, nepriskiriama – įrašyti) Skyriaus vedėjas (Vyriausiasis gydytojas) ________________ Laimonas Gabalis . (parašas) (vardas, pavardė) Gydantis gydytojas ________________ Deividas Kundrotas . (parašas) (vardas, pavardė) A.V. (8 5) 434 44344 . (telefono numeris) 4. NELAIMINGO ATSITIKIMO DARBE N1 AKTO FORMA AK AK NELAIMINGO ATSITIKIMO DARBE AKTAS Nr. (registracijos data) (dokumento sudarymo vieta) Trauma: Lengva – 1 Sunki – 2 Mirtina – 3 Nukentėjusių asmenų skaičius 1. Įmonės, kurios darbuotojas nukentėjo nelaimingo atsitikimo darbe (toliau vadinama – n. ats.) metu, pavadinimas ir duomenys: (įmonės pavadinimas) 1.1. buveinės adresas ____________________________________________________________________, pašto indeksas LT- 1.2. telefonas , faksas , el. paštas , įmonės kodas 1.3. ekonominė veikla 1 2 (įrašyti) 1.4. darbuotojų skaičius įmonėje (įrašyti) 1.5. įmonės atskiro padalinio, kuriame įvyko n. ats., pavadinimas * (įrašyti) 2. Įmonės vadovas (darbdaviui atstovaujantis asmuo) (pareigos, vardas, pavardė) (asmens kodas) 3. Nukentėjusysis (vardas) (pavardė) (asmens kodas) 3.1. namų adresas, telefonas (įrašyti) 3.2. pilietybė (įrašyti) 3.3. užimtumas (įrašyti) 3.4. profesija, pareigos pagal darbo sutartį (įrašyti) 3.5. profesija, pareigos pagal įvykio metu atliekamą darbą/veiklą 1 2 (įrašyti profesiją, pareigas) 3.6. darbo sutarties sudarymo data ir darbo trukmė įmonėje (mėnesiais) m. d. (įrašyti) (įrašyti trukmę) 3.7. darbo trukmė įmonėje, atliekant darbą, kurio metu įvyko n. ats. (mėnesiais), (įrašyti trukmę) 3.8. ar sveikatos būklė atitiko darbą, kurį atliekant įvyko n. ats., (įrašyti išvadą, kokį darbą galėjo, kokio negalėjo atlikti) 3.9. apmokytas darbų saugos ir sveikatos klausimais atlikti darbą, kurį atliekant įvyko n. ats., 1 2 3 (įrašyti, kokį darbą atlikti apmokytas/neapmokytas) 3.10. įvadinio instruktavimo data m. d. 3.11. instruktuotas saugiai dirbti tą darbą, kurį atliekant įvyko n. ats., m. d. (įrašyti motyvuotą išvadą) 3.12. apmokytas atlikti pavojingus darbus 1 2 3 (įrašyti pavojingo darbo pavadinimą) 3.13. atestuotas eksploatuoti potencialiai pavojingus įrenginius 1 2 3 (įrašyti, su kokiu įrenginiu atestuotas neatestuotas dirbti) 4. Nelaimingas atsitikimas įvyko m. d. val. min. (metai) (mėnuo) (diena) (val.) metų savaitė (įrašyti einamųjų metų savaitės numerį) 4.1. nuo darbo, kurį atliekant įvyko n. ats., pradžios val. min. 4.2. savaitės diena , pamainos trukmė: nuo val. min. iki val. min. 1 2 4.3. sužalojimo diagnozė (įrašyti) 4.4. sužalota kūno dalis (įrašyti) 4.5. sužalojimo pobūdis (įrašyti) 4.6. neblaivumas, apsvaigimas nuo narkotinių ar kitų medžiagų: pagal 1 pažymą Nr. , išduotą , rasta 2 (įrašyti įstaigos, pateikusios pažymą, pavadinimą, buveinės adresą, telefoną) (data) (medžiagų pavadinimas, kiekis kraujyje, biologinėse terpėse, matavimo vienetas) Gydymo įstaiga, kurioje suteikta medicinos pagalba (įrašyti įstaigos pavadinimą, buveinės adresą, telefoną ir jos kodą) 5. Kitos įmonės, kurioje įvyko n. ats., pavadinimas ir duomenys LT- (įmonės pavadinimas, pašto kodas, ekonominė veikla, buveinės adresas, telefonas, el. paštas, įmonės kodas) 6. Kitos įmonės atskiro padalinio, kuriame įvyko n. ats., duomenys * LT - (įmonės padalinio pavadinimas, pašto kodas, buveinės adresas, telefonas, el. paštas, įmonės padalinio kodas) 7. Nelaimingo atsitikimo aplinkybės 1 2 3 4 *a *b *c *d *e *f *g *h *i *k *l *m *n *o *p *r *s (tęsinys nepateikiamas/pateikiamas (nereikalinga išbraukti) akto _____ priede) 8. Darbo vieta (įrašyti) 9. Darbo procesas (įrašyti) 10. Fizinė veikla (įrašyti) 11. Fizinės veiklos materialusis veiksnys (įrašyti) 12. Nukrypimas nuo įprastos būklės (įrašyti) 13. Kontaktas ir sužeidimo pobūdis (įrašyti) 14. Sužeidimo pobūdžio materialusis veiksnys 1 (įrašyti) 15. Nukentėjusįjį sužaloję veiksniai 1 2 (įrašyti) 16. Sužalojimo (pavojingo, kenksmingo) veiksnio šaltinis (šaltiniai) (įrašyti) 1 2 3 4 4 (darbo priemonės pavadinimas, rūšis, įmonė gamintoja, pagaminimo data) 17. Nelaimingo atsitikimo priežastys 1 * 2 * 3 * *a *b *c *d *e *f *g (pagal svarbą išvardijamos priežastys, nurodant pažeidimo ryšį su atsitikimu ir neįvykdytų norminių teisės aktų pavadinimus, juos priėmusias ar tvirtinusias institucijas, pasirašymo datas, straipsnius, punktus ir pateikiant reikalavimų tekstą ar nuorodą į priedą su tekstu) 18. Ankščiau nustatyti ir nepašalinti pažeidimai, susiję su nelaimingu atsitikimu darbe, buvo nurodyti Valstybinės darbo inspekcijos ____________________inspektoriaus______________________________________20______metų __________________ ____d. reikalavimo (pareigos) (vardas, pavardė) Nr._______________, _____ punkte, kuriame buvo įrašyta: iki________m.___________ _____d.________________________________________ ________________________________________________________________________________________________________________________ _____________________________________________________________________________________________________________________ (tęsinys nepateikiamas/pateikiamas (nereikalinga išbraukti) akto _____ priede) 19. Prevencijos priemonės o. t. k. Eil. Nr. Priemonių pavadinimai Įvykdymo terminai Įvykdymo žymos (tęsinys nepateikiamas/pateikiamas (nereikalinga išbraukti) akto _____ priede) 20. Nelaimingo atsitikimo tyrimas: pradėtas m. mėn. d. val. baigtas m. mėn. d. val. *a *b *c Nelaimingą atsitikimą tyrė (nuostatuose numatytais atvejais): *d (Valstybinės darbo inspekcijos inspektoriaus pareigos, parašas, vardinis spaudas, vardas, pavardė, telefonas) darbdavio atstovas *e (pareigos, parašas, vardas, pavardė, telefonas) darbuotojų atstovas *f (pareigos, parašas, vardas, pavardė, telefonas) Dalyvavo: (įmonė, pareigos, parašas, vardas, pavardė, telefonas) (įmonė, pareigos, parašas, vardas, pavardė, telefonas) (įmonė, pareigos, parašas, vardas, pavardė, telefonas) (įmonė, pareigos, parašas, vardas, pavardė, telefonas) (įmonė, pareigos, parašas, vardas, pavardė, telefonas) (įmonė, pareigos, parašas, vardas, pavardė, telefonas) Nelaimingo atsitikimo tyrimo dokumentus sudaro (lapų sk.) (dokumentų arba jų grupių pavadinimai, priedų numeriai, lapų skaičius) Su tyrimo dokumentais susipažinau: Įmonės vadovas (darbdaviui atstovaujantis asmuo) *g (pareigos, parašas, vardas, pavardė, data) A. V. Dokumentus gavau: Nukentėjusysis *h (nukentėjusiojo atstovas) (giminystė, parašas, vardas, pavardė, namų adresas, telefonas, gavimo data arba akto (dokumentų) išsiuntimo data ir registravimo numeris) _____________________________________ * Koduojama Valstybinėje darbo inspekcijoje. IŠVADOS IR PASIŪLYMAI Nelaimingas atsitikimas įvyko dėl virėjos Genutės Mataitienės kaltės, nenaudojus apsauginių priemonių t.y. apsauginių pirštinių. Darbuotoja turėjo laikytis visų saugumo reikalavimų bei virėjo pareigybės instrukijos 21 punktą, kuriame nurodyta, kad „negalima atidengti, kelti puodų su verdančiu viralu dangčių plikomis rankomis. Tam reikia naudoti specialias pirštines, pašluostes ar kitokias šilumą izoliuojančias priemones. Atidengiant dangtį reikia lenkti į save, kad garai nenuplikytų veido ar rankų.tliekant tekinimo darbus privaloma naudoti apsaugines priemones. Darbuotojas prisiimė visą atsakomybę už padarytus veiksmus darbo metu. “ Norint, kad daugiau tokių nelaimingų atsitikimų neatsitiktų, visų specializacijų darbuotojai bus dar kartą instruktuojami. Šis tyrimas dar kartą įrodė, jog net ir menkiausias taisyklių bei instrukcij ų nesilaikymas gali iššaukti grėsmę ne tik pačio darbuotojo sveikatai, bet taip pat ir aplinkinių. . LITERATŪROS SĄRAŠAS 1. Civilinė sauga. Metodinė medžiaga. 1998. 210p. ISBN 9986-715-11-3. 2. ČYRAS, P., DUBONIS, R., ŠUKYS, R. Civilinė sauga. Vilnius, Technika, 2003. 154 p. ISBN 9986-05-654-3. 3. Darbuotojų saugos ir sveikatos instrukcijų rengimo ir instruktavimo tvarka. LR vyriausiojo valstybinio darbo inspektoriaus 2002 02 05 įsakymas Nr. 282.Žin.2002 Nr.117-5293 4. Nelaimingų atsitikimų darbe tyrimo dokumentų tvarkymo, pranešimų ir nelaimingų atsitikimų darbe registravimo bei analizės metodiniais nurodymais. Žin. 2004 Nr.156-5719. Žin.2004 Nr.168. 5. Profesinės rizikos vertinimo nuostatai. 2003 10 16 Įsakymas. Nr. A1-159/V-612 Žin.2003 Nr. 100-4504. 6. Darbo ir civilinė sauga [interaktyvus] žiūrėta 2007 balandžio 29 d. Vilnius. Prieiga per internetą:

Daugiau informacijos...

Šį darbą sudaro 3444 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!

Turinys
  • ĮVADAS 2
  • 1. Įmonės aprašymas 3
  • 2. PROFESINĖS RIZIKOS VERTINIMAS. DARBUOTOJŲ SAUGOS IR SVEIKATOS INSTRUKCIJA 4
  • 2.1 Profesinės rizikos analizė. Rizikos veiksnių lentelė 5
  • 2.2 Darbų saugos ir sveikatos darbo vietoje instrukcija 6
  • 2.3 Asmeninių apsaugos priemonių išdavimas ir grąžinimas 10
  • 2.4 Pervestas instruktažas ir pasirašytas žurnale 11
  • 3.NELAIMINGO ATSITIKIMO DARBE TYRIMAS 12
  • 4. NELAIMINGO ATSITIKIMO DARBE N1 AKTO FORMA 14
  • IŠVADOS IR PASIŪLYMAI 18
  • LITERATŪROS SĄRAŠAS 19

★ Klientai rekomenduoja


Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?

Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!

Detali informacija
Darbo tipas
Šaltiniai
✅ Šaltiniai yra
Failo tipas
Word failas (.doc)
Apimtis
19 psl., (3444 ž.)
Darbo duomenys
  • Saugos referatas
  • 19 psl., (3444 ž.)
  • Word failas 293 KB
  • Lygis: Universitetinis
  • ✅ Yra šaltiniai
www.nemoku.lt Atsisiųsti šį referatą
Privalumai
Pakeitimo garantija Darbo pakeitimo garantija

Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.

Sutaupyk 25% pirkdamas daugiau Gauk 25% nuolaidą

Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.

Greitas aptarnavimas Greitas aptarnavimas

Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!

Atsiliepimai
www.nemoku.lt
Dainius Studentas
Naudojuosi nuo pirmo kurso ir visad randu tai, ko reikia. O ypač smagu, kad įdėjęs darbą gaunu bet kurį nemokamai. Geras puslapis.
www.nemoku.lt
Aurimas Studentas
Puiki svetainė, refleksija pilnai pateisino visus lūkesčius.
www.nemoku.lt
Greta Moksleivė
Pirkau rašto darbą, viskas gerai.
www.nemoku.lt
Skaistė Studentė
Užmačiau šią svetainę kursiokės kompiuteryje. :D Ką galiu pasakyti, iš kitur ir nebesisiunčiu, kai čia yra viskas ko reikia.
Palaukite! Šį darbą galite atsisiųsti visiškai NEMOKAMAI! Įkelkite bet kokį savo turimą mokslo darbą ir už kiekvieną įkeltą darbą būsite apdovanoti - gausite dovanų kodus, skirtus nemokamai parsisiųsti jums reikalingus rašto darbus.
Vilkti dokumentus čia:

.doc, .docx, .pdf, .ppt, .pptx, .odt