Pristatymai

Mėsos sudėties ir komponentų savybių kitimas priklausomai nuo įvairių faktorių

10   (1 atsiliepimai)
Mėsos sudėties ir komponentų savybių kitimas priklausomai nuo įvairių faktorių 1 puslapis
Mėsos sudėties ir komponentų savybių kitimas priklausomai nuo įvairių faktorių 2 puslapis
Mėsos sudėties ir komponentų savybių kitimas priklausomai nuo įvairių faktorių 3 puslapis
Mėsos sudėties ir komponentų savybių kitimas priklausomai nuo įvairių faktorių 4 puslapis
Mėsos sudėties ir komponentų savybių kitimas priklausomai nuo įvairių faktorių 5 puslapis
Mėsos sudėties ir komponentų savybių kitimas priklausomai nuo įvairių faktorių 6 puslapis
Mėsos sudėties ir komponentų savybių kitimas priklausomai nuo įvairių faktorių 7 puslapis
Mėsos sudėties ir komponentų savybių kitimas priklausomai nuo įvairių faktorių 8 puslapis
Mėsos sudėties ir komponentų savybių kitimas priklausomai nuo įvairių faktorių 9 puslapis
Mėsos sudėties ir komponentų savybių kitimas priklausomai nuo įvairių faktorių 10 puslapis
Mėsos sudėties ir komponentų savybių kitimas priklausomai nuo įvairių faktorių 11 puslapis
Mėsos sudėties ir komponentų savybių kitimas priklausomai nuo įvairių faktorių 12 puslapis
Mėsos sudėties ir komponentų savybių kitimas priklausomai nuo įvairių faktorių 13 puslapis
Mėsos sudėties ir komponentų savybių kitimas priklausomai nuo įvairių faktorių 14 puslapis
Mėsos sudėties ir komponentų savybių kitimas priklausomai nuo įvairių faktorių 15 puslapis
www.nemoku.lt
www.nemoku.lt
Aukščiau pateiktos peržiūros nuotraukos yra sumažintos kokybės. Norėdami matyti visą darbą, spustelkite peržiūrėti darbą.
Ištrauka

Mėsos sudėties priklausomybė nuo gyvulio rūšies.
• Kiauliena
• 58,6-75,8
• 52,9-72,5
• 47,5-72,9
• 17,5-21,0
• 15,3-20,0
• 14,5-21,5
• 2,0-23,0
• 6,5-31,0
• 4,5-37,3
• 0,9-1,2
• 0,8-1,0
• 0,7-1,1
Gyvulio raumeninio audinio sudėtis priklausomai nuo jo rūšies
• Galvijų-57-62 %
• Avių-50-52 %
• Kiaulių - 40-52 %.
Pagrindinė raumenų sudėtinė dalis –baltymai.
• Baltymo molekulės struktūra :
• aminorūgštis

• R R
• H C COOH H C COOH
• NH2 NH2

• Aminorūgštis jungiasi viena su kita, sudarydamos peptidą, o jei susijungia daugiau-polipeptidą. Kondensacijos reakcijos rezultate susidaro vanduo.
• -CCNCCN-yra aminorūgšties grandinės pagrindas, kuris susisuka į alfa spiralę. Radikalai “styro” į šonus nuo spiralės pagrindo. Tai vadinama antrine baltymo struktūra.
Galvijų, avių ir kiaulių raumeninio audinio riebalų rūgščių kiekis
• Riebalų rūgštys
• Riebalų rūgščių kiekis raumeniniame audinyje, %
• Galvijiena
• Aviena
• Kiauliena
• Miristino
• 2,5
• 4,5
• 1,4
• Palmitino
• 28,5
• 24,7
• 27,6
• Stearino
• 17,9
• 23,0
• 12,2
• Oleino
• 39,0
• 34,0
• 45,6
• Linolio
• 2,4
• 2,4
• 5,0
• Linoleno
• 0,8
• 0,9
• 1,1
• Arachido
• 0,6
• 0,5
• 1,0
• Kitos riebalų
• rūgštys
• 5,2
• 7,9
• 2,3
Jungiamojo audinio skirtumas % priklausomai nuo gyvulio rūšies
• Galvijų-9-12 %
• Avių-7-11%
• Kiaulių-6-8 %
Skerdžiamų gyvulių riebalinio audinio cheminė sudėtis
• Gyvulio rūšis
• Riebalinio audinio kiekis, %
• Lipidai
• Baltymai
• Neorganinė medžiagos
• Vanduo
• Galvijai ir avys
• Kiaulės
• 73,0-94,0
• 81,0-97,0
• 0,8-4,0
• 0,4-7,2
• 0,2-1,0
• 0,1-0,6
• 2,0-21,0
• 2,6-9,8
Mėsos sudėties priklausomybė nuo gyvulio veislės
• Mėsinių veislių galvijų gaunama vertingiausia mėsa su gerai išvystytu raumeniniu ir riebaliniu audiniu
• Mėsinių galvijų veislių (Herefordai, Šorthornai, Aberdin-angusai ir kt.) skerdenos išeiga yra daug didesnė negu pieno ir pieno-mėsos krypties galvijų.
• Penimų ir mėsinių veislių gyvulių mėsoje atsidedant riebalams tarp raumeninių skaidulų, ji skersiniame pjūvyje turi marmuro išvaizą (marmurinė mėsa).Tokia mėsa turi didelę maistinę, prekinę ir kulinarinę vertę.
Mėsos sudėties priklausomybė nuo pašarų
• Įtraukus į kiaulių racioną kukurūzų , padidėja riebalų patvarumas oksidacijai, o mėsos spalva tampa intensyvesnė
• Šeriant kiaules maisto atliekomis, riebalų patvarumas oksidacijai su­mažėja, taip pat sumažėja mėsos spalvos intensyvumas.
• Sumažėjus proteinų pašaruose, kiaulienoje sumažėja baltymų ir padidėja jungiamojo audinio ir riebalų kiekis
• Įtraukus į racioną pašarų, kuriame mažai proteinų,...

Daugiau informacijos...

Šį darbą sudaro 836 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!

★ Klientai rekomenduoja


Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?

Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!

Detali informacija
Darbo tipas
Lygis
Universitetinis
Failo tipas
Skaidrės (.ppt)
Apimtis
15 psl., (836 ž.)
Darbo duomenys
  • Žemių ūkio pristatymas
  • 15 psl., (836 ž.)
  • Skaidrės 120 KB
  • Lygis: Universitetinis
www.nemoku.lt Atsisiųsti šį pristatymą
Privalumai
Pakeitimo garantija Darbo pakeitimo garantija

Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.

Sutaupyk 25% pirkdamas daugiau Gauk 25% nuolaidą

Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.

Greitas aptarnavimas Greitas aptarnavimas

Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!

Atsiliepimai
www.nemoku.lt
Dainius Studentas
Naudojuosi nuo pirmo kurso ir visad randu tai, ko reikia. O ypač smagu, kad įdėjęs darbą gaunu bet kurį nemokamai. Geras puslapis.
www.nemoku.lt
Aurimas Studentas
Puiki svetainė, refleksija pilnai pateisino visus lūkesčius.
www.nemoku.lt
Greta Moksleivė
Pirkau rašto darbą, viskas gerai.
www.nemoku.lt
Skaistė Studentė
Užmačiau šią svetainę kursiokės kompiuteryje. :D Ką galiu pasakyti, iš kitur ir nebesisiunčiu, kai čia yra viskas ko reikia.
Palaukite! Šį darbą galite atsisiųsti visiškai NEMOKAMAI! Įkelkite bet kokį savo turimą mokslo darbą ir už kiekvieną įkeltą darbą būsite apdovanoti - gausite dovanų kodus, skirtus nemokamai parsisiųsti jums reikalingus rašto darbus.
Vilkti dokumentus čia:

.doc, .docx, .pdf, .ppt, .pptx, .odt