ĮVADAS
Lietuvai įstojus į Europos Sąjungą, nuolat didėja marketingo reikšmė ir praktinis taikymas šalies rinkos ūkyje. Norėdamos sėkmingai dirbti, įmonės turi gaminti tokias prekes ar teikti tokias paslaugas, kurios tenkintų vartotojų poreikius, todėl nuolat reikia stebėti aplinką, joje vykstančius pokyčius ir į juos operatyviai reaguoti, prie jų prisitaikyti, numatyti tolesnią eigą. Didesnėse įmonėse yra įsteigti atskiri marketingo padaliniai, kurie tuo ir užsiima. Šiame darbe išanalizuosime vieno produkto – jogurto “BI FI DO” marketingo kompleksą.
Pirmiausia išsiaiškinsime, kas yra marketingas, kas sudaro marketingo kompleksą.
Marketingas – tai poreikių išsiaiškinimas ir jų tenkinimui reikalingų sprendimų priėmimo bei įgyvendinimo procesas, padedantis siekti žmogaus ar organizacijos tikslų. Svarbus marketingo bruožas – ne tik konkrečių vartotojų poreikių patenkinimas, bet ir jų problemų kompleksinis sprendimas, remiantis informacija apie vartotojų veiklą, tikslus ir pageidavimus. Į marketingo kompleksą įeina rinkos tyrimas, prekės apibūdinimas, vartotojų tikslinės grupės apibūdinimas, kainų politikos analizė, prekės paskirstymo analizė ir rėmimo analizė.
Šio darbo tikslas – išanalizuoti marketingo kompleksą pagal pasirinktą prekę.
Uždaviniai:
• apibūdinti produkto rinką,
• apibūdinti tikslines vartotojų grupes,
• išanalizuoti kainų politiką,
• išanalizuoti produkto paskirstymo būdus,
• išanalizuoti produkto rėmimą.
Tyrimo objektas –UAB”Rokiškio sūris” gaminamas jogurtas “BI FI DO”.
Tyrimo metodai – literatūros šaltinių analizė, praktinis prekės judėjimo stebėjimas.
1. JOGURTO “BI FI DO” APIBŪDINIMAS
Jogurtą “BI FI DO” gamina. AB ”Rokiškio sūris’. Tai labai moderni įmonė, joje įdiegtos pačios moderniausios pieno valymo sistemos, kurios iš pieno pašalina beveik visus mikrobus bei jų sporas. Tai naujovė ne tik Lietuvoje, bet ir Rytų Europoje. Todėl šioje įmonėje pagaminti produktai yra itin aukštos kokybės.
Jogurtas “BI FI DO” yra maisto produktas, gaminamas nuo 2003 metų. Tai ypatingai sveikas produktas, kuris subalansuoja mitybą, gerina virškinimą, nes jo sudėtyje yra skrandžio bei žarnyno veiklą balansuojančios laktozės. Jogurte yra labai mažas kiekis riebalų – 2,5%, todėl jis labai tinka besilaikantiems dietos, jo sudėtyje nėra cukraus, tad jį gali vartoti diabetu sergantys žmonės.
Jogurtas yra reguliaraus pirkimo prekė, priskiriama įvairiarūšėms prekėms....
Šį darbą sudaro 2005 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!
★ Klientai rekomenduoja
Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?
Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!
Norint atsisiųsti šį darbą spausk ☞ Peržiūrėti darbą mygtuką!
Mūsų mokslo darbų bazėje yra daugybė įvairių mokslo darbų, todėl tikrai atrasi sau tinkamą!
Panašūs darbai
Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.
Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.
Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!