Referatai

Maisto priedai šiandienos gyvenime

10   (1 atsiliepimai)
Maisto priedai šiandienos gyvenime 1 puslapis
Maisto priedai šiandienos gyvenime 2 puslapis
Maisto priedai šiandienos gyvenime 3 puslapis
Maisto priedai šiandienos gyvenime 4 puslapis
Maisto priedai šiandienos gyvenime 5 puslapis
Maisto priedai šiandienos gyvenime 6 puslapis
Maisto priedai šiandienos gyvenime 7 puslapis
Maisto priedai šiandienos gyvenime 8 puslapis
Maisto priedai šiandienos gyvenime 9 puslapis
Maisto priedai šiandienos gyvenime 10 puslapis
Maisto priedai šiandienos gyvenime 11 puslapis
Maisto priedai šiandienos gyvenime 12 puslapis
Maisto priedai šiandienos gyvenime 13 puslapis
Maisto priedai šiandienos gyvenime 14 puslapis
Maisto priedai šiandienos gyvenime 15 puslapis
Maisto priedai šiandienos gyvenime 16 puslapis
www.nemoku.lt
www.nemoku.lt
Aukščiau pateiktos peržiūros nuotraukos yra sumažintos kokybės. Norėdami matyti visą darbą, spustelkite peržiūrėti darbą.
Ištrauka

Maisto priedai – ne šių dienų atradimas. Jau nuo senų laikų, siekdami apsaugoti maistą nuo gedimo ar pagerinti jo skonį, žmonės naudojo valgomąją druską, actą, salietrą, įvairias augalinės kilmės medžiagas.
Šiandien, kai vis mažiau maisto gaminama namuose, vartotojai pageidauja, kad parduotuvėse būtų kuo didesnis skanių, saugių, sveikų maisto produktų pasirinkimas prieinamomis kainomis.
Sparčiai vystantis maisto pramonei, į rinką pateikiama vis daugiau paruoštų vartoti maisto produktų, plečiantis tarptautinei prekybai, didėja atstumai tarp gamintojo ir vartotojo, augant vartotojų susidomėjimui sveika mityba, didėja mažo kaloringumo produktų poreikis.
Visos šios aplinkybės reikalauja prailginti produktų tinkamumo vartoti trukmę, apsaugoti juos nuo gedimo, suteikti patrauklią prekinę išvaizdą, pageidaujamą skonį, kvapą, spalvą ar kitas savybes, taip pat išlaikyti produktų kokybę juos gabenant ir laikant.
Maisto priedas – medžiaga, kuri nėra vartojama kaip atskiras maisto produktas ir kaip tipinė maisto produktų sudedamoji dalis, neatsižvelgiant į tai, ar ji turi mitybinę vertę, ar jos neturi.
Ir kuri sąmoningai įdėta į maisto produktus dėl technologinių tikslų (gamybos, perdirbimo, apdorojimo, pakavimo, gabenimo ar laikymo) tampa pati ar jos dariniai tokių maisto produktų sudėtine dalimi.
Maisto priedai - tai yra medžiagos, kurios tikslingai dedamos į maistą gamybinio proceso metu ir suteikia maistui pageidautinių technologinių arba juslinių savybių. Jie turi E numerį (E numeris – maisto priedo numeris pagal EEB numeraciją).
• Konservantai;
• Antioksidatoriai;
• Skonį bei aromatą stiprinančios medžiagos;
• Saldikliai;
• Emulsikliai ir stabilizatoriai;
• Tirštikliai;
• Skaidrikliai;
• Antiflomengai;
• Rūgštingumą reguliuojančios medžiagos.
1.1. Dažikliai (E 100-199)
Dažiklis – medžiaga, suteikianti maisto produktui spalvą ar ją atgaivinanti, turinti natūralių maisto produktų sudėtinių dalių.
Dažikliu laikomas preparatas, gautas iš maisto produktų ir kitų natūralių žaliavų fizikiniu ir/ar cheminiu būdu išgaunant pigmentus su atitinkamomis maistinėmis, ar aromatinėmis sudėtinėmis dalimis.
Maistą dažančios medžiagos yra naudojamos tais atvejais, kai:
• maisto produktas neturi spalvos (pvz., karamelė, ledinukai);
• maisto produkto spalva parandama jo perdirbimo metu (pvz., virtos dešros);
• maisto produkto spalva skiriasi priklausomai nuo metų laiko ir geografinės padėties;
• maisto produktų pagražinimui.
1.2. Maisto dažiklių...

Daugiau informacijos...

Šį darbą sudaro 3752 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!

★ Klientai rekomenduoja


Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?

Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!

Detali informacija
Darbo tipas
Šaltiniai
✅ Šaltiniai yra
Failo tipas
Word failas (.doc)
Apimtis
16 psl., (3752 ž.)
Darbo duomenys
  • Kokybių vadybos referatas
  • 16 psl., (3752 ž.)
  • Word failas 117 KB
  • Lygis: Universitetinis
  • ✅ Yra šaltiniai
www.nemoku.lt Atsisiųsti šį referatą

www.nemoku.lt Panašūs darbai

Ne maisto prekių ženklinimas

Ne maisto prekių ženklinimas Kokybės vadyba Peržiūrėti darbą

Maisto produktų saugumo valdymas

Maisto produktų saugumo valdymas Kokybės vadyba Peržiūrėti darbą

Prekės (ne maisto) vartojamosios savybės ir reikalavimai jų kokybei

Prekės (ne maisto) vartojamosios savybės ir reikalavimai jų kokybei Kokybės vadyba Peržiūrėti darbą
Privalumai
Pakeitimo garantija Darbo pakeitimo garantija

Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.

Sutaupyk 25% pirkdamas daugiau Gauk 25% nuolaidą

Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.

Greitas aptarnavimas Greitas aptarnavimas

Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!

Atsiliepimai
www.nemoku.lt
Dainius Studentas
Naudojuosi nuo pirmo kurso ir visad randu tai, ko reikia. O ypač smagu, kad įdėjęs darbą gaunu bet kurį nemokamai. Geras puslapis.
www.nemoku.lt
Aurimas Studentas
Puiki svetainė, refleksija pilnai pateisino visus lūkesčius.
www.nemoku.lt
Greta Moksleivė
Pirkau rašto darbą, viskas gerai.
www.nemoku.lt
Skaistė Studentė
Užmačiau šią svetainę kursiokės kompiuteryje. :D Ką galiu pasakyti, iš kitur ir nebesisiunčiu, kai čia yra viskas ko reikia.

Palaukite! Šį darbą galite atsisiųsti visiškai NEMOKAMAI!

Įkelkite bet kokį savo turimą mokslo darbą ir už kiekvieną įkeltą darbą būsite apdovanoti - gausite dovanų kodus, skirtus nemokamai parsisiųsti jums reikalingus rašto darbus.
Vilkti dokumentus čia:

.doc, .docx, .pdf, .ppt, .pptx, .odt