1. Kūčios yra šventė paplitusi visame pasaulyje. Tai yra religinė šventė kurios metu yra švenčiamas Jėzaus Kristaus gimimas. Keturias savaites iki Kūčių vadiname Advento laikotarpiu. Per adventą pagal tradicijas griežtai draudžiama valgyti mėsą, per Kūčias vietoj mėsos yra valgoma žuvis, o ant stalo padėtos tradicinės vaišės iš gamtos gėrybių. Pačiame stalo centre paguldytas kryželis, nes tikima, kad Jėzus, kaip visi naujagimiai nevaikščiojo, todėl žmonės nenorėdami varginti Dievo Sūnaus jį simbolizavo kryželiu ir šalia padėdavo kalėdaitį.
5 kietai virti kiaušiniai
2 šaukštai jogurto arba grietinės
1 šaukštelis Dijon garstyčių
1 šaukštelis krienų
1 šaukštelis citrinos sulčių
Druskos ir pipirų pagal skonį
100 g sūdytos lašišos
1 nedidelis agurkas
Krapų papuošimui
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
Kiaušinius perpjaukite per pusę.
Trynius išimkite ir sudėkite į dubenėlį, o baltymus laikinai atidėkite į šoną.
Į dubenėlį su kiaušinių tryniais sudėkite jogurtą, garstyčias, krienus, citrinos sultis ir prieskonius. Išmaišykite. Su šakute patrinkite kiaušinių trynius, kad susimaišytų iki vientisos masės.
Gauta mase įdarykite kiaušinių baltymų puseles.
Ant kiekvienos kiaušinio puselės uždėkite po gabaliuką lašišos. Papuoškite krapo šakele ir agurko gabaliuku.
Užkandžių krepšeliai su pikantišku varškės kremu
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 24
24 vienetai
krepšelių (arba šaukštelių)
200 gramų
varškės 9%
2 skiltelės
česnako
2 šaukštai
majonezo (kokybiško, arba grietinės, žr. patarimus)
Papuošimui:
šiek tiek
krapų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Varškę ir majonezą sudėkite į dubenį, įspauskite česnaką. Viską sutrinkite elektriniu trintuvu (vadinamu blenderiu) iki vientisos masės. Paragaukite, ar patinka skonis - jeigu norisi, galima dar įdėti žiupsnelį druskos arba pipirų.
2.
Varškės masę sudėkite į konditerinį maišelį ir įspausti į užkandžių krepšelius. Jeigu maišelio neturite, tiesiog dėkite šaukšteliu.
3.
Kiekvieną krepšelį galima papuošti maža krapo šakele.
4.
Paruoštus krepšelius, jeigu netiekiate iš karto, laikykite šaldytuve.
Karšti patiekalai:
Kepta plekšnė su prieskoninėmis žolelėmis
Ingredientai:
6 - 8 vnt. Plekšnės
2 - 3 šaukštas SANTA MARIA žuvies prieskoninių žolelių mišinys
7 šaukštas Miltai
50 g Sviestas
3 šaukštas Aliejus
Gaminimas trukmė 30 minučių:
Išvalykite žuvį ir nusausinkite su popieriniais rankšluosčiais.
Pabarstykite prieskoniais ir palikite pastovėti apie 15min.
Įkaitinkite keptuvėje aliejų su sviestu.
Žuvį apvoliokite miltuose ir kepkite iš abiejų pusių po 4-5min.
Patiekite su šviežiomis bulvėmis ir...
Šį darbą sudaro 1152 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!
★ Klientai rekomenduoja
Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?
Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!
Norint atsisiųsti šį darbą spausk ☞ Peržiūrėti darbą mygtuką!
Mūsų mokslo darbų bazėje yra daugybė įvairių mokslo darbų, todėl tikrai atrasi sau tinkamą!
Panašūs darbai
Kiti darbai
Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.
Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.
Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!