Darbo tema: kaip patiekti valgius ir gėrimus bei kaip kas valgoma.
Darbo tikslas: pateikti informaciją apie valgių ir gėrimų patiekimą ir jų valgymą.
3. supažindinti su įvairių patiekalų valgymo subtilybėmis.
KAIP PATIEKTI VALGIUS IR GĖRIMUS
Prie stalo nejaukiai jaučiasi ir svečiai, nežinantys, kaip valgyti kai kuriuos patiekalus, ir šeimininkai, nemokantys tinkamai paruošti stalo, todėl ir vieni, ir kiti turi išmanyti bent paprasčiausias maisto patiekimo ir valgymo taisykles.
ŠALTIEJI PATIEKALAI IR UŽKANDŽIAI. Pirmiausia valgomi ikrai su sviestu, šviežios daržovės, sūdyta, virta ar kepta žuvis, silkė, jūrų produktai – krabai, kalmarai, omarai, vėžiai, austrės, žuvies salotos. Po jų valgomi mėsos patiekalai ir jos salotos, vėliau – paukštienos patiekalai ir jos salotos, daržovių salotos, mišrainės, sūdytos ar marinuotos daržovės, grybai.
Šaltieji užkandžiai – delikatesiniai, apetitą žadinantys patiekalai, todėl ir patiekiami pirmiausia. Estetiškai paruošti užkandžiai sudedami į porceliano, fajanso, stiklo indus. Kad patiekalas būtų patrauklus, visi puošybos elementai turi būti valgomi ir derėti spalva, forma bei skoniu. Patiekalas bei jo puošmenos neturi „išeiti“ už lėkštės ribų. Užkandžiams puošti vartojami produktai, iš kurių pagaminti patiekalai, taip pat petražolės, salotų lapai, švieži vaisiai, citrinos. Nepjaustytos daržovės patiekiamos žemose vazose, o pjaustytos – didelėse apvaliose ar pailgose lėkštėse. Įrankių kotai turi šiek tiek kyšoti iš lėkštės, kad būtų patogu paimti.
Įdaryti pomidorai, agurkai ar kiaušiniai patiekiami porceliano, stiklo ar fajanso induose; daržovėmis, žalumynais, vaisiais papuošti mėsos gaminiai – didelėse porceliano ar fajanso lėkštėse. Virtos ir rūkytos mėsos dėti į vieną lėkštę nepatartina. Jei lėkštėje prie mėsos yra garnyro, dedamas šaukštas, o ant jo – šakutė danteliai į viršų. Jei garnyro nėra, pakanka šakutės, tik ji tuomet dedama danteliais į apačia.
Mėsos užkandėlė ar asorti. Galima patiekti kiekvienam svečiui atskirai užkandinėse lėkštėse, o mėsos, žuvies, vaisių salotas – mažose salotinėse ar kokteilių taurėse. Užkandžiams valgyti dedamas užkandinis peilis ir šakutė, užkandžių kokteiliams – užkandinė šakutė, kartais dar ir šaukštelis. Į porcijomis pateikiamas salotas, marinuotus grybus galima...
Šį darbą sudaro 2138 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!
★ Klientai rekomenduoja
Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?
Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!
Norint atsisiųsti šį darbą spausk ☞ Peržiūrėti darbą mygtuką!
Mūsų mokslo darbų bazėje yra daugybė įvairių mokslo darbų, todėl tikrai atrasi sau tinkamą!
Panašūs darbai
Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.
Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.
Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!