Referatai

Kaip patiekti valgius ir gėrimus. Kas kaip valgoma

9.2   (2 atsiliepimai)
Kaip patiekti valgius ir gėrimus. Kas kaip valgoma 1 puslapis
Kaip patiekti valgius ir gėrimus. Kas kaip valgoma 2 puslapis
Kaip patiekti valgius ir gėrimus. Kas kaip valgoma 3 puslapis
Kaip patiekti valgius ir gėrimus. Kas kaip valgoma 4 puslapis
Kaip patiekti valgius ir gėrimus. Kas kaip valgoma 5 puslapis
Kaip patiekti valgius ir gėrimus. Kas kaip valgoma 6 puslapis
Kaip patiekti valgius ir gėrimus. Kas kaip valgoma 7 puslapis
Kaip patiekti valgius ir gėrimus. Kas kaip valgoma 8 puslapis
Kaip patiekti valgius ir gėrimus. Kas kaip valgoma 9 puslapis
Kaip patiekti valgius ir gėrimus. Kas kaip valgoma 10 puslapis
Kaip patiekti valgius ir gėrimus. Kas kaip valgoma 11 puslapis
www.nemoku.lt
www.nemoku.lt
Aukščiau pateiktos peržiūros nuotraukos yra sumažintos kokybės. Norėdami matyti visą darbą, spustelkite peržiūrėti darbą.
Ištrauka

Darbo tema: kaip patiekti valgius ir gėrimus bei kaip kas valgoma.
Darbo tikslas: pateikti informaciją apie valgių ir gėrimų patiekimą ir jų valgymą.
3. supažindinti su įvairių patiekalų valgymo subtilybėmis.
KAIP PATIEKTI VALGIUS IR GĖRIMUS
Prie stalo nejaukiai jaučiasi ir svečiai, nežinantys, kaip valgyti kai kuriuos patiekalus, ir šeimininkai, nemokantys tinkamai paruošti stalo, todėl ir vieni, ir kiti turi išmanyti bent paprasčiausias maisto patiekimo ir valgymo taisykles.
ŠALTIEJI PATIEKALAI IR UŽKANDŽIAI. Pirmiausia valgomi ikrai su sviestu, šviežios daržovės, sūdyta, virta ar kepta žuvis, silkė, jūrų produktai – krabai, kalmarai, omarai, vėžiai, austrės, žuvies salotos. Po jų valgomi mėsos patiekalai ir jos salotos, vėliau – paukštienos patiekalai ir jos salotos, daržovių salotos, mišrainės, sūdytos ar marinuotos daržovės, grybai.
Šaltieji užkandžiai – delikatesiniai, apetitą žadinantys patiekalai, todėl ir patiekiami pirmiausia. Estetiškai paruošti užkandžiai sudedami į porceliano, fajanso, stiklo indus. Kad patiekalas būtų patrauklus, visi puošybos elementai turi būti valgomi ir derėti spalva, forma bei skoniu. Patiekalas bei jo puošmenos neturi „išeiti“ už lėkštės ribų. Užkandžiams puošti vartojami produktai, iš kurių pagaminti patiekalai, taip pat petražolės, salotų lapai, švieži vaisiai, citrinos. Nepjaustytos daržovės patiekiamos žemose vazose, o pjaustytos – didelėse apvaliose ar pailgose lėkštėse. Įrankių kotai turi šiek tiek kyšoti iš lėkštės, kad būtų patogu paimti.
Įdaryti pomidorai, agurkai ar kiaušiniai patiekiami porceliano, stiklo ar fajanso induose; daržovėmis, žalumynais, vaisiais papuošti mėsos gaminiai – didelėse porceliano ar fajanso lėkštėse. Virtos ir rūkytos mėsos dėti į vieną lėkštę nepatartina. Jei lėkštėje prie mėsos yra garnyro, dedamas šaukštas, o ant jo – šakutė danteliai į viršų. Jei garnyro nėra, pakanka šakutės, tik ji tuomet dedama danteliais į apačia.
Mėsos užkandėlė ar asorti. Galima patiekti kiekvienam svečiui atskirai užkandinėse lėkštėse, o mėsos, žuvies, vaisių salotas – mažose salotinėse ar kokteilių taurėse. Užkandžiams valgyti dedamas užkandinis peilis ir šakutė, užkandžių kokteiliams – užkandinė šakutė, kartais dar ir šaukštelis. Į porcijomis pateikiamas salotas, marinuotus grybus galima...

Daugiau informacijos...

Šį darbą sudaro 2138 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!

Turinys
  • ĮVADAS 3
  • KAIP PATIEKTI VALGIUS IR GĖRIMUS 4
  • Šaltieji patiekalai ir užkandžiai 4
  • Karštieji užkandžiai 5
  • Sriubos. 5
  • Karštieji patiekalai 6
  • Saldieji patiekalai 6
  • Vaisiai. 7
  • Arbata, kava, kakava 7
  • Gaivieji gėrimai 7
  • KAS KAIP VALGOMA 7
  • Virtas kiaušinis 8
  • Žuvis 8
  • Ikrai 8
  • Vėžiai 8
  • Austrės 8
  • Krabai 8
  • Sraigės 8
  • Sumuštiniai. 8
  • Dešros ir kumpiai 9
  • Salotos 9
  • Sūris 9
  • Paukštiena 9
  • Šonkauliukai 9
  • Padažas. 9
  • Spageti 9
  • Tortai, pyragai, riestainiai 9
  • Saldainiai 9
  • Obuolys, kriaušė 9
  • Apelsinas 9
  • Bananas 9
  • Vynuogės 10
  • Arbūzai ir melionai 10
  • Uogos 10
  • LITERATŪROS SĄRAŠAS 11

★ Klientai rekomenduoja


Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?

Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!

Detali informacija
Darbo tipas
Lygis
Universitetinis
Failo tipas
Word failas (.doc)
Apimtis
11 psl., (2138 ž.)
Darbo duomenys
  • Etiketo referatas
  • 11 psl., (2138 ž.)
  • Word failas 91 KB
  • Lygis: Universitetinis
www.nemoku.lt Atsisiųsti šį referatą

www.nemoku.lt Panašūs darbai

Etiketas kaip asmenybės dalis

Etiketas kaip asmenybės dalis Etiketas Peržiūrėti darbą
Privalumai
Pakeitimo garantija Darbo pakeitimo garantija

Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.

Sutaupyk 25% pirkdamas daugiau Gauk 25% nuolaidą

Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.

Greitas aptarnavimas Greitas aptarnavimas

Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!

Atsiliepimai
www.nemoku.lt
Dainius Studentas
Naudojuosi nuo pirmo kurso ir visad randu tai, ko reikia. O ypač smagu, kad įdėjęs darbą gaunu bet kurį nemokamai. Geras puslapis.
www.nemoku.lt
Aurimas Studentas
Puiki svetainė, refleksija pilnai pateisino visus lūkesčius.
www.nemoku.lt
Greta Moksleivė
Pirkau rašto darbą, viskas gerai.
www.nemoku.lt
Skaistė Studentė
Užmačiau šią svetainę kursiokės kompiuteryje. :D Ką galiu pasakyti, iš kitur ir nebesisiunčiu, kai čia yra viskas ko reikia.

Palaukite! Šį darbą galite atsisiųsti visiškai NEMOKAMAI!

Įkelkite bet kokį savo turimą mokslo darbą ir už kiekvieną įkeltą darbą būsite apdovanoti - gausite dovanų kodus, skirtus nemokamai parsisiųsti jums reikalingus rašto darbus.
Vilkti dokumentus čia:

.doc, .docx, .pdf, .ppt, .pptx, .odt