Konspektai

Staphylococcus aureus paplitimas ir kontrolė maisto žaliavose ir produktuose

9.8   (3 atsiliepimai)
Staphylococcus aureus paplitimas ir kontrolė maisto žaliavose ir produktuose 1 puslapis
Staphylococcus aureus paplitimas ir kontrolė maisto žaliavose ir produktuose 2 puslapis
Staphylococcus aureus paplitimas ir kontrolė maisto žaliavose ir produktuose 3 puslapis
Staphylococcus aureus paplitimas ir kontrolė maisto žaliavose ir produktuose 4 puslapis
Staphylococcus aureus paplitimas ir kontrolė maisto žaliavose ir produktuose 5 puslapis
Staphylococcus aureus paplitimas ir kontrolė maisto žaliavose ir produktuose 6 puslapis
Staphylococcus aureus paplitimas ir kontrolė maisto žaliavose ir produktuose 7 puslapis
Staphylococcus aureus paplitimas ir kontrolė maisto žaliavose ir produktuose 8 puslapis
Staphylococcus aureus paplitimas ir kontrolė maisto žaliavose ir produktuose 9 puslapis
Staphylococcus aureus paplitimas ir kontrolė maisto žaliavose ir produktuose 10 puslapis
Staphylococcus aureus paplitimas ir kontrolė maisto žaliavose ir produktuose 11 puslapis
Staphylococcus aureus paplitimas ir kontrolė maisto žaliavose ir produktuose 12 puslapis
Staphylococcus aureus paplitimas ir kontrolė maisto žaliavose ir produktuose 13 puslapis
Staphylococcus aureus paplitimas ir kontrolė maisto žaliavose ir produktuose 14 puslapis
www.nemoku.lt
www.nemoku.lt
Aukščiau pateiktos peržiūros nuotraukos yra sumažintos kokybės. Norėdami matyti visą darbą, spustelkite peržiūrėti darbą.
Ištrauka

Vieni svarbiausių nuodų, kurie yra pagrindinė priežastis stafilokokinių apsijuodijimų – jų gaminami enterotoksinai. Enterotoksinai patekę į žmogaus organizmą jau po kelių valandų dažniausiai sukelia virškinimo sutrikimus (pavyzdžiui, vėmimą ir diarėją). Liga gali būti rimta, bet dažniausiai baigiasi be komplikacijų.
Jau 1830 m. buvo pastebėtas šios ligos tipas, tačiau iki 1879m. šis mikroorganizmas nebuvo atpažintas.
1881 m. mokslininkas Ogston pasiūlė šį mikrobą pavadinti Staphylococcus todėl, kad jis pastebėjo vynuogių kekes bakterijų kultūroje, Rosenbach 1884m. surado gryną mikroorganizmų kultūrą ant grynos terpės ir pritarė pavadinimui Staphylococcus.
1894 m. Denys padarė išvadą, kad minėta liga pasireiškia suvalgius jautienos, užkrėstos patogeniniais stafilokokais, o Barber 1914 m. atrado, kad mastitu sergančių karvių pienas tai pat yra šios ligos priežastis. Tačiau Jungtinėse Amerikos Valstijose pienas nėra laikomas kaip maistas sukeliantis maisto apsinuodijimą, todėl, kad pienas prieš pasterizaciją laikomas šaltai. Vienas iš apsinuodijimo atvejų atsitiko vartojant pieną, kai jis buvo laikomas aukštoje temperatūroje keletą valandų, sugedus pasterizatoriui.
Nuolatinės problemos
1960-1970 m. stafilokokinė maisto intoksikacija buvo pripažinta viena labiausiai paplitusių su maistu susijusių ligų Jungtinėse Amerikos Valstijose. Vėliau užfiksuoti pavieniai šios ligos protrūkiai, nes buvo tinkamai užtikrinta maisto ruošimo ir apdorojimo higiena.
Šiandien dar mažiau šios ligos protrūkių, kadangi mechanizuota gamyba leidžia pašalinti pagrindines užsikrėtimo priežastis - maistas saugiai paruošiamas. Tačiau situacija sudėtingesnė neišsivysčiusiose šalyse, tokiose kaip Brazilija.
1929 m. 11 žmonių apsinuodijo suvalgę Kalėdinio torto užkrėsto stafilokokais. Tortas buvo perteptas storu kremo sluoksniu ir iškeptas prieš tris dienas. Apsinuodijama, kai S. aureus kreme (pyrago, torto) randama 106 – 109 ksv/g.
Jungtinėse Amerikos valstijose pienas nėra įtrauktas į maisto apsinuodijimų sąrašą, kadangi pienas laikomas žemose temperatūrose prieš pasterizaciją. Tačiau vienas apsinuodijimų protrūkių įvyko vartojant pieną, kadangi jis buvo netyčia paliktas ir laikomas gana aukštoje temperatūroje, nes buvo problemų su pasterizatoriumi. Per pasterizaciją, kurios temperatūra yra 72ºC ir trunka 15 sekundžių sunaikinami SEA ir SED. SEB piene paveikiamas labai mažos pasterizacijos.
Anglijoje buvo užfiksuota, kai žmonės apsinuodijo vartodami...

Daugiau informacijos...

Šį darbą sudaro 3156 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!

★ Klientai rekomenduoja


Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?

Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!

Detali informacija
Darbo tipas
Lygis
Universitetinis
Failo tipas
Word failas (.doc)
Apimtis
14 psl., (3156 ž.)
Darbo duomenys
  • Konspektas
  • 14 psl., (3156 ž.)
  • Word failas 164 KB
  • Lygis: Universitetinis
www.nemoku.lt Atsisiųsti šį konspektą
Privalumai
Pakeitimo garantija Darbo pakeitimo garantija

Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.

Sutaupyk 25% pirkdamas daugiau Gauk 25% nuolaidą

Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.

Greitas aptarnavimas Greitas aptarnavimas

Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!

Atsiliepimai
www.nemoku.lt
Dainius Studentas
Naudojuosi nuo pirmo kurso ir visad randu tai, ko reikia. O ypač smagu, kad įdėjęs darbą gaunu bet kurį nemokamai. Geras puslapis.
www.nemoku.lt
Aurimas Studentas
Puiki svetainė, refleksija pilnai pateisino visus lūkesčius.
www.nemoku.lt
Greta Moksleivė
Pirkau rašto darbą, viskas gerai.
www.nemoku.lt
Skaistė Studentė
Užmačiau šią svetainę kursiokės kompiuteryje. :D Ką galiu pasakyti, iš kitur ir nebesisiunčiu, kai čia yra viskas ko reikia.
Palaukite! Šį darbą galite atsisiųsti visiškai NEMOKAMAI! Įkelkite bet kokį savo turimą mokslo darbą ir už kiekvieną įkeltą darbą būsite apdovanoti - gausite dovanų kodus, skirtus nemokamai parsisiųsti jums reikalingus rašto darbus.
Vilkti dokumentus čia:

.doc, .docx, .pdf, .ppt, .pptx, .odt