2007m.
Vilnius
TURINYS
3. Maisto prekių klasifikavimas. Maisto prekių konservavimas. 3
18. Alus. Žaliavos, gamyba, klasifikavimas, asortimentas, kokybė, laikymas. 9
28. Gyva, atšaldyta, užšaldyta ir vytinta žuvis. Asortimentas, kokybė, laikymas. 12
33. Pieno konservai ir ledai. Žaliavos, gamybos ypatumai, asortimentas, kokybė, laikymas. 17
50. Suklasifikuoti ir išnagrinėti vienos maisto prekių grupės asortimentą, išrinkti pagrindinius gamintojus, pateikti ir paaiškinti du prekių ženklinimo pavyzdžius: Mėsos, Žuvies, pieno, vaisių ir daržovių konservai. 19
3. Maisto prekių klasifikavimas. Maisto prekių konservavimas.
Klasifikacija yra kurios nors rūšies objektų suskirstymas į klases. Tikslas – susisteminti žinias, orientuotis objektų sistemose. Klasifikavimas gali būti kuriamas deduktyviai – bendriausios klasės skirstomos į mažesnes ir induktyviai – atskiri objektai jungiami į poklasius, poklasiai į klases ir t.t.
Maisto produktai klasifikuojami pagal jiems būdingus požymius – kilmę, cheminę sudėtį, vartojimą. Dabar naudojamos dvi klasifikavimo sistemos – mokymo ir prekybos.
Maisto produktai yra gamtinės kilmės, todėl jų klasifikavimui svarbi biologinė klasifikacija.
Maisto prekių klasifikacija (mokymo tikslu): vaisiai, daržovės ir iš jų pagaminti produktai; grūdų produktai; krakmolas; cukrus, medus; konditerijos gaminiai; skonio prekės; riebalai; pieno produktai; kiaušiniai; mėsa ir jos gaminiai; žuvis ir jos gaminiai; maisto koncentratai. Maisto prekės grupuojamos pagal tai, kokia svarbiausia žaliava, iš kurios jos pagamintos, tačiau kai kur šis principas pažeidžiamas. Pavyzdžiui, skonio prekių, riebalų, konditerijos gaminių, maisto koncentratų grupės sudaromos pagal jų vartojimo savybes. Šis klasifikavimas mokymui tinka, nes išryškinamos savybės, kokybės išsaugojimo ypatumai. Toks skirstymas artimas prekybos klasifikacijai.
Pagal prekybos klasifikaciją maisto prekės skirstomos į: duonos ir pyrago gaminiai; vaisiai ir daržovės; žuvis; kiaušiniai; riebalai; tabako gaminiai ir kt. Be to, šios prekės skirstomos į bakalėjos ir gastronomijos grupes. Bakalėjos prekėms priklauso tos, kurias prieš vartojimą reikia apdoroti ( miltai, kruopos, makaronai, krakmolas, cukrus, valgomoji druska, arbata, kava, prieskoniai ir kt.), o gastronomijos prekes galima vartoti iš karto ( sūriai, dešros, pieno produktai, konservai, alkoholiniai, nealkoholiniai gėrimai ir kt.).
Kiekvienos grupės prekės ( tai priklauso nuo žaliavos, gamybos būdo, sudėties) skirstomos...
Šį darbą sudaro 4661 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!
★ Klientai rekomenduoja
Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?
Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!
Norint atsisiųsti šį darbą spausk ☞ Peržiūrėti darbą mygtuką!
Mūsų mokslo darbų bazėje yra daugybė įvairių mokslo darbų, todėl tikrai atrasi sau tinkamą!
Panašūs darbai
Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.
Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.
Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!