Testai

Lietuvių kalbos testas apie kalbos dalis

10   (1 atsiliepimai)
Lietuvių kalbos testas apie kalbos dalis 1 puslapis
Lietuvių kalbos testas apie kalbos dalis 2 puslapis
Lietuvių kalbos testas apie kalbos dalis 3 puslapis
Lietuvių kalbos testas apie kalbos dalis 4 puslapis
Lietuvių kalbos testas apie kalbos dalis 5 puslapis
Lietuvių kalbos testas apie kalbos dalis 6 puslapis
Lietuvių kalbos testas apie kalbos dalis 7 puslapis
www.nemoku.lt
www.nemoku.lt
Aukščiau pateiktos peržiūros nuotraukos yra sumažintos kokybės. Norėdami matyti visą darbą, spustelkite peržiūrėti darbą.
Ištrauka

3. Kalbos garsų artikuliavimas, jų tarimo būdas – tai:
a) tartis
b) tarsena
c) kalbos estetika
4. Balso skambėjimas kalbant – tai:
a) tartis
b) tarsena
c) kalbos estetika
5. Išvardinti kurie iš šiu priebalsių yra pusbalsiai:
a) l,m,n,g,r,v.
b) l,m,n,p,r,v.
c) l,m,n,j,r,v.
6. Žodžio gale priebalsiai tariami:
a) dusliai ir minkštai
b) skardžiai ir minkštai
c) dusliai ir kietai
7. Kirčiuoti ilgieji skiemenys gali turėti:
a) tik tvirtapradę priegaidę
b) tik tvirtagalę priegaidę
c) ir tvirtapradę, ir tvirtagalę priegaides
8. Jei paskutinis žodžio skiemuo yra kirciuotas ir ilgas – tai kirčiuojame:
a) dešniniu kirčio ženklu
b) kairiniu kirčio ženklu
c) riestiniu kirčio ženklu
9. Daiktavardžių kirčiutės nustatomos pagal:
a) dgs. kilmininką ir dgs. naudininką
b) dgs. naudininką ir dgs. galininką
c) dgs. vardininką ir įnagininką
10. Kokiu ženklu žymima pirmoji dvibalsio ir dvigarsio raidė:
a) kairiniu
b) dešniniu
c) riestiniu
11. Kokiu ženklu žymima antroji dvibalsio ir dvigarsio raidė:
a) kairiniu
b) dešniniu
c) riestiniu
12. Kokiu ženklu žymima dvibalsio -ui- ir mišriųjų dvigarsių -il-, -im-, -in-, -ir-, -ul- priegaidė:
a) kairiniu
b) dešniniu
c) riestiniu
13. Kiek daiktavardis turi kirčiuočių:
a) 3
b) 4
c) 2
14. Būdvardžiai su priesaga -inis kirčiuojami:
a) trečia kirčiuote
b) pirma arba antra kirčiuote
c) antra arba trečia kirčiuote
15. Kuris iš šių žodžių ne tik tariamas bet ir rašomas su -j-:
a) [čempijonas]
b) [valerijonas]
c) [prezidijumas]
Atsakymai
1. b)
2. a)
3. a)
4. b)
5. c)
6. c)
7. c)
8. c)
9. b)
10. b)
11. c)
12. a)
13. b)
14. b)
15. b)
Kryžiažodis
1. Kiap vadinami abu balsiai dviejų vienodų ar nevienodų balsių sandūroje?
2. Kaip vadinamas dviejų vienodų priebalsių junginys?
3. Visuma taisyklių reguliuojančių kirčio vietą žodžiuose ir jų formuose –tai:
4. Kaip vadinamas dalinis barbarizmas?
5. Kaip vadinamos neteisingos svetimybės, kurioms turime savų pakaitalų?
6. Kaip vadinami žodžiai pavartoti ne ta reikšme?
7. Žodžiai skirstomi i paprastus ir...
8. Dariniai skirstomi į dūrinius ir ...
9. Gramatinis nagrinėjimas – tai:
10. Kelintos kirčiuotės žodis jei jo abu kirčiai galūnėse?
11. Kelinto laipsnio būdvardžiai kirčiuojami pagal pirmąją kirčiuotę?
12. kalbos kultūra plačiąja prasme apima kalbos taisyklingumą, kalbos etiką ir ...





































































































Atsakymai
G
E
H
M
V
E
D
I
N
I
A
I
I
A
U
N
H
S
T
K
A
I
E
A
Š
T
B
M
K
Č
B
A
R
B
A
R
I
Z
M
A
I
M
I
N
R
A
O
D
T
Č
U
K
R
D
A
R
I
N
I
A
I
S
E
F
S
Z
A
I
T
O
M
V
A
V
L
A
I
S
I
O
I
M
I
R
G
K
A
L
B
O
S

E
T
I
K
A
S
A
J
A
Netaisyklingų...

Daugiau informacijos...

Šį darbą sudaro 918 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!

★ Klientai rekomenduoja


Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?

Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!

Detali informacija
Darbo tipas
Lygis
Universitetinis
Failo tipas
Word failas (.doc)
Apimtis
7 psl., (918 ž.)
Darbo duomenys
  • Lietuvių kalbos testas
  • 7 psl., (918 ž.)
  • Word failas 176 KB
  • Lygis: Universitetinis
www.nemoku.lt Atsisiųsti šį testą

www.nemoku.lt Panašūs darbai

Lietuvių kalbos testas apie Mažąją Lietuvą

Lietuvių kalbos testas apie Mažąją Lietuvą Lietuvių kalba Peržiūrėti darbą

Lietuvių kalbos pamokų " Ko XXI a. pilietis galėtų pasimokyti iš XVI a. Lietuvos šviesuolių" planai

Lietuvių kalbos pamokų " Ko XXI a. pilietis galėtų pasimokyti iš XVI a. Lietuvos šviesuolių" planai Lietuvių kalba Peržiūrėti darbą

Pasaka apie kalbos dalis

Pasaka apie kalbos dalis Lietuvių kalba Peržiūrėti darbą

Konspektas lietuvių kalbos egzaminui apie neoromantizmo autorius

Konspektas lietuvių kalbos egzaminui apie neoromantizmo autorius Lietuvių kalba Peržiūrėti darbą

K.Būga - pirmasis profesionalus lietuvių kalbos tyrėjas. Svarbiausias darbas - „Lietuvių kalbos žodynas”

K.Būga - pirmasis profesionalus lietuvių kalbos tyrėjas. Svarbiausias darbas - „Lietuvių kalbos žodynas” Lietuvių kalba Peržiūrėti darbą

Kompiuterio išradimas - tai technologinis proveržis, jaukiantis ne tik buitį, bet ir protus. Jis diktuoja savas kalbos taisykles. Kaip lietuvių kalba reaguoja į šį technologinį proveržį?

Kompiuterio išradimas - tai technologinis proveržis, jaukiantis ne tik buitį, bet ir protus. Jis diktuoja savas kalbos taisykles. Kaip lietuvių kalba reaguoja į šį technologinį proveržį? Lietuvių kalba Peržiūrėti darbą

Lietuvių kalbos pamokų "K. Donelaitis "Metai" planai

Lietuvių kalbos pamokų "K. Donelaitis "Metai" planai Lietuvių kalba Peržiūrėti darbą

Ezopinės kalbos šifras XX a. II pusės lietuvių literatūroje

Ezopinės kalbos šifras XX a. II pusės lietuvių literatūroje Lietuvių kalba Peržiūrėti darbą

Lietuvių kalbos projektas iš apsakymo „Marti“

Lietuvių kalbos projektas iš apsakymo „Marti“ Lietuvių kalba Peržiūrėti darbą

Lietuvių kalbos pamokos planas "Jaunystės poezija. S. Nėries rinkinys Anksti rytą"

Lietuvių kalbos pamokos planas "Jaunystės poezija. S. Nėries rinkinys Anksti rytą" Lietuvių kalba Peržiūrėti darbą

Hamletiškos asmenybės lietuvių literatūroje (A. Mickevičius, Maironis, V. Krėvė, V. Mykolaitis-Putinas, A. Škėma, Just. Marcinkevičius, J. Aputis)

Hamletiškos asmenybės lietuvių literatūroje (A. Mickevičius, Maironis, V. Krėvė, V. Mykolaitis-Putinas, A. Škėma, Just. Marcinkevičius, J. Aputis) Lietuvių kalba Peržiūrėti darbą

„Kompiuterio išradimas – tai technologinis proveržis, jaukiantis ne tik buitį, bet ir protus. Jis diktuoja savas kalbos taisykles“, – teigia kalbininkas Antanas Smetona. Kaip lietuvių kalba reaguoja į šį technologinį proveržį?

„Kompiuterio išradimas – tai technologinis proveržis, jaukiantis ne tik buitį, bet ir protus. Jis diktuoja savas kalbos taisykles“, – teigia kalbininkas Antanas Smetona. Kaip lietuvių kalba reaguoja į šį technologinį proveržį? Lietuvių kalba Peržiūrėti darbą
Privalumai
Pakeitimo garantija Darbo pakeitimo garantija

Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.

Sutaupyk 25% pirkdamas daugiau Gauk 25% nuolaidą

Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.

Greitas aptarnavimas Greitas aptarnavimas

Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!

Atsiliepimai
www.nemoku.lt
Dainius Studentas
Naudojuosi nuo pirmo kurso ir visad randu tai, ko reikia. O ypač smagu, kad įdėjęs darbą gaunu bet kurį nemokamai. Geras puslapis.
www.nemoku.lt
Aurimas Studentas
Puiki svetainė, refleksija pilnai pateisino visus lūkesčius.
www.nemoku.lt
Greta Moksleivė
Pirkau rašto darbą, viskas gerai.
www.nemoku.lt
Skaistė Studentė
Užmačiau šią svetainę kursiokės kompiuteryje. :D Ką galiu pasakyti, iš kitur ir nebesisiunčiu, kai čia yra viskas ko reikia.
Palaukite! Šį darbą galite atsisiųsti visiškai NEMOKAMAI! Įkelkite bet kokį savo turimą mokslo darbą ir už kiekvieną įkeltą darbą būsite apdovanoti - gausite dovanų kodus, skirtus nemokamai parsisiųsti jums reikalingus rašto darbus.
Vilkti dokumentus čia:

.doc, .docx, .pdf, .ppt, .pptx, .odt