Atliko VNR 9 gr. stud.
Tikrino Dėstytoja-dokt.
Jogurto analizė
Pienas lietuvių maitinimosi racione visais laikais buvo pirmos būtinybės produktas. Pienas – tai sveikatos eliksyras, jame sukoncentruotos beveik visos žmogaus organizmui reikalingos medžiagos, yra daugiau kaip 100 įvairiausių fiziologiškai labai reikalingų junginių.
Jogurtas yra desertinis pieno produktas. Pagal techninius duomenis, jogurtas - tai suraugintas pasterizuotas pienas su cukrumi arba druska, įvairiais prieskoniais ir priedais. Jis yra palyginti naujas Lietuvos pieno produktų rinkoje, nes pirmieji jogurtai iš Vokietijos pasirodė prieš 11 metų.
Perkant maisto produktus, visuomet iškyla problema – nusipirkti šviežią, kokybišką ir pigų produktą. Atkreipiamas dėmesys į skonį ir įpakavimą. Pirmiausiai perkami pirmo būtinumo maisto produktai: duona, mėsa, kruopos, pieno produktai. Pieno produktus taip pat vartotojai perka pagal būtinumą: pieną, sviestą, varškę. Ir tik desertui, pasiskaninimui dairomės kažko skanaus, pigaus ir kokybiško. Būtent tokius įvairaus skonio, gana pigius ir tikrai kokybiškus jogurtus siūlo savo pirkėjams “Žemaitijos pieno” bendrovė. Tai viena iš pirmųjų bendrovių, užėmusi ganėtinai didelę jogurtų rinkos dalį. Jos gaminami produktai – iš pieno – varškė, sūreliai, jogurtai, sūriai, sviestas ir kiti pieno produktai.
1 Makro aplinkos veiksniai
Šiuo metu Lietuvoje yra daugiau kaip 60 pieno perdirbimo įmonių. Įdiegtos naujos technologijos, investicijos į gamybą, produkcijos realizavimo tinklo plėtimą ir pieno produktų eksporto augimas nulėmė sėkmingą pieno pramonės lyderių veiklą.
Pieno produktų gamybos šakoje konkurencija vis didėja, todėl galima pastebėti, kad pieno perdirbimo įmonės gerina produktų kokybę, įpakavimą, ieško pigesnių gamybos būdų bei naujų technologijų.
Lietuvos jogurtų rinka nėra perpildyta, joje dar galima rasti nišą naujam produktui, pvz. liesam jogurtui. Jogurtų rinką dalinasi Lietuvos pieno perdirbimo įmonės ir užsienio firmos. Jei anksčiau Lietuvos jogurtų rinkoje lyderiais buvo užsienio įmonės, tai šiuo metu didesnė jogurtų rinkos dalis priklauso lietuviškoms pieno perdirbimo įmonėms. Lyderiai tarp lietuviškų pieno perdirbimo įmonių, gaminančių jogurtą, yra:
• “Panevėžio pienas”,
• “Pieno žvaigždės”,
• “Saulės pienas”,
• “Žemaitijos pienas”.
Tarp užsienio gamintojų populiariausi jogurtų importuotojai į Lietuvą yra iš Vokietijos ir Suomijos:
•...
Šį darbą sudaro 3340 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!
★ Klientai rekomenduoja
Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?
Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!
Norint atsisiųsti šį darbą spausk ☞ Peržiūrėti darbą mygtuką!
Mūsų mokslo darbų bazėje yra daugybė įvairių mokslo darbų, todėl tikrai atrasi sau tinkamą!
Panašūs darbai
Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.
Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.
Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!