Referatai

Fiziologiniai ir psichologiniai sensorinio vertinimo veiksniai

10   (1 atsiliepimai)
Fiziologiniai ir psichologiniai sensorinio vertinimo veiksniai 1 puslapis
Fiziologiniai ir psichologiniai sensorinio vertinimo veiksniai 2 puslapis
Fiziologiniai ir psichologiniai sensorinio vertinimo veiksniai 3 puslapis
Fiziologiniai ir psichologiniai sensorinio vertinimo veiksniai 4 puslapis
Fiziologiniai ir psichologiniai sensorinio vertinimo veiksniai 5 puslapis
Fiziologiniai ir psichologiniai sensorinio vertinimo veiksniai 6 puslapis
Fiziologiniai ir psichologiniai sensorinio vertinimo veiksniai 7 puslapis
Fiziologiniai ir psichologiniai sensorinio vertinimo veiksniai 8 puslapis
Fiziologiniai ir psichologiniai sensorinio vertinimo veiksniai 9 puslapis
Fiziologiniai ir psichologiniai sensorinio vertinimo veiksniai 10 puslapis
www.nemoku.lt
www.nemoku.lt
Aukščiau pateiktos peržiūros nuotraukos yra sumažintos kokybės. Norėdami matyti visą darbą, spustelkite peržiūrėti darbą.
Ištrauka

Įvadas
Sensorika – maisto produktų vertinimas žmogaus jutimo organais. Svarbiausias jutimo šaltinis – pojūtis. Pojūtis – dirgiklio vaizdas smegenyse arba centrinės nervų sistemos reakcija į dirgiklį.
Praktinėje žmonių veikloje ir pažinimo procesuose dėl skirtingų biologinių ir socialinių veiksnių žmonės pasižymi skirtingu jutimo organų jautrumu. Tas pats žmogus gali turėti nevienodai išlavintas sensorines sistemas.
Darbo tikslas – išsamiai išanalizuoti fiziologinius ir psichologinius sensorinio vertinimo veiksnius.
Darbo uždaviniai:
1. Išnagrinėti subjektyvius sensorinio vertinimo faktorius;
2. Išnagrinėti objektyvius sensorinio vertinimo faktorius;
3. Išsiaiškinti kokią reikšmę juslinėje analizėje turi degustatoriaus lytis, amžius ir kiti faktoriai.
Sensorinėje analizėje pagrindiniai padidinto objektyvumo šaltiniai: žmogaus ar degustatoriaus veikla; metodai kurie naudojami analizei atlikti; tyrimų objektas, t.y. maistinių produktų pavyzdžiai.
Dėl fiziologinių ir psichologinių faktorių įtakos, sensorinių tyrimų rezultatus įtakoja įvairūs faktoriai. Pagrindiniai jų – subjektyvūs ir objektyvūs faktoriai.
Subjektyvūs faktoriai.
Subjektyvūs faktoriai pateikiami 1 paveikslėlyje.
1 paveikslėlis.
Jutimo organų funkcionavimas priklauso nuo visos fiziologinės organizmo būklės. Degustatoriai praėję atranką ir apmokymą turi ypatingai kruopščiai rūpintis savo sveikata, ypač vengti slogos, virškinimo organų sutrikimo, palaikyti nervų sistemos pusiausvyrą; prižiūrėti burnos ertmę ir saugoti ją nuo įbrėžimų, žaizdų ir stipraus susierzinimo. Dantys turi būti sveiki.
Prieš degustacinės komisijos posėdį negalima nuvargti, peršalti, o esant būtinybėje prieš degustaciją reikia pailsėti šilumoje. Degustuoti galima ne anksčiau kaip 1,5 – 2 val. po valgio. Prieš degustaciją privaloma visiškai atsisakyti aštrių ir aitrių patiekalų.
Kai kurie įpročiai ir asmeninės higienos taisyklės taip pat gali įtakoti degustatorių gautą rezultatų patikimumą. Degustatorių drabužiai turi būti švarūs ir tvarkingi. Vyrams rekomenduojama atvykti į degustaciją švariai nusiskutus, nes plaukai apie burną ir nosį stipriai sulaiko pašalinius kvapus ir sumažina pojūčius reikalingus tiriamiems produktams analizuoti.
Degustacijoje neturėtų dalyvauti asmenys skleidžiantys kvepalų, muilo ir kitus stiprius kvapus (nuo drabužių, avalynės). Degustatoriams patariama nevartoti alkoholio ir tabako. Jeigu degustatorius visgi rūko, jis turėtų atsikratyti aštraus aromatizuoto tabako.
Prieš degustaciją reikia atidžiai išstudijuoti vadovą ir įsitikinti ar teisingai jį suvokiate, arba kreiptis į atsakingą asmenį, kad jums išaiškintų....

Daugiau informacijos...

Šį darbą sudaro 1432 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!

★ Klientai rekomenduoja


Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?

Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!

Detali informacija
Darbo tipas
Šaltiniai
✅ Šaltiniai yra
Failo tipas
Word failas (.doc)
Apimtis
10 psl., (1432 ž.)
Darbo duomenys
  • Biologinės psichologijos referatas
  • 10 psl., (1432 ž.)
  • Word failas 77 KB
  • Lygis: Universitetinis
  • ✅ Yra šaltiniai
www.nemoku.lt Atsisiųsti šį referatą
Privalumai
Pakeitimo garantija Darbo pakeitimo garantija

Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.

Sutaupyk 25% pirkdamas daugiau Gauk 25% nuolaidą

Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.

Greitas aptarnavimas Greitas aptarnavimas

Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!

Atsiliepimai
www.nemoku.lt
Dainius Studentas
Naudojuosi nuo pirmo kurso ir visad randu tai, ko reikia. O ypač smagu, kad įdėjęs darbą gaunu bet kurį nemokamai. Geras puslapis.
www.nemoku.lt
Aurimas Studentas
Puiki svetainė, refleksija pilnai pateisino visus lūkesčius.
www.nemoku.lt
Greta Moksleivė
Pirkau rašto darbą, viskas gerai.
www.nemoku.lt
Skaistė Studentė
Užmačiau šią svetainę kursiokės kompiuteryje. :D Ką galiu pasakyti, iš kitur ir nebesisiunčiu, kai čia yra viskas ko reikia.
Palaukite! Šį darbą galite atsisiųsti visiškai NEMOKAMAI! Įkelkite bet kokį savo turimą mokslo darbą ir už kiekvieną įkeltą darbą būsite apdovanoti - gausite dovanų kodus, skirtus nemokamai parsisiųsti jums reikalingus rašto darbus.
Vilkti dokumentus čia:

.doc, .docx, .pdf, .ppt, .pptx, .odt