Fermentavimo produktai - tai probiotikais praturtintas maistas, kuriame laktofermentacijos proceso metu maiste esančiu cukrumi ir krakmolu besimaitinančios natūralios bakterijos sukuria pieno rūgštį.
• Fermentavimo produktai - tai probiotikais praturtintas maistas, kuriame laktofermentacijos proceso metu maiste esančiu cukrumi ir krakmolu besimaitinančios natūralios bakterijos sukuria pieno rūgštį.
.
gliukozė etilo alkoholis + anglies dioksidas + energija
Etilo alkoholis yra toksinas. Mieliagrybiai jo atsikrato išskirdami į aplinką. Dėl to etilo alkoholio koncentracija tirpale pamažu didėja. Kai ji pasiekia 8-9%, mieliagrybiai žūva, alkoholinis rūgimas sustoja.
• Etilo alkoholis yra toksinas. Mieliagrybiai jo atsikrato išskirdami į aplinką. Dėl to etilo alkoholio koncentracija tirpale pamažu didėja. Kai ji pasiekia 8-9%, mieliagrybiai žūva, alkoholinis rūgimas sustoja.
• Alkoholinis rūgimas naudojamas vynui ir alui gaminti. Alus gaminamas iš daigintų miežių arba kviečių. Etilo alkoholio išsiskiria mieliagrybiams skaidant maltozę, kurios susidaro grūduose skylant krakmolui.
• Apyniai suteikia alui spalvą ir kartų skonį.
Kepiniai
Per alkoholinį rūgimą išsiskiria anglies dioksido. Tai labai svarbu kepant duoną ir kitus mielinius gaminius.
Tokiomis sąlygomis mieliagrybiai sparčiai dauginasi ir skaido cukrų. Išsiskyrusio anglies dioksido burbuliukai įstringa tešloje, todėl ji kyla.
arba
Miltuose yra ne tik kramolo, bet ir baltymo – glitimo. Iš jo tešloje formuojasi lipnios tamprios gijos, kurio padeda sugauti anglies dioksido burbuliukus ir kilti tešlai. Miltai duonai kepti privalo turėti daug glitimo. Superkant grūdus, šis rodiklis matuojamas, nuo jo grūdų kaina.
• Miltuose yra ne tik kramolo, bet ir baltymo – glitimo. Iš jo tešloje formuojasi lipnios tamprios gijos, kurio padeda sugauti anglies dioksido burbuliukus ir kilti tešlai. Miltai duonai kepti privalo turėti daug glitimo. Superkant grūdus, šis rodiklis matuojamas, nuo jo grūdų kaina.
• Kepant duoną, burbuliukai dar labiau išsiplečia, glitimas denatūruojasi. Aukšta temperatūra sunaikina mieliagrybius, o jų pagamintas etilo alkoholis išgaruoja. Kepalas pasidengia pluta, įgyja formą ir struktūrą. Burbuliukai virsta poromis ir suteikia duonai purumo, o glitimas stangrumo.
Jogurtas ir sūris
• Piene natūraliai yra pieno rūgšties bakterijų, todėl šiltai laikomas jis per kelias dienas surūgsta....
Šį darbą sudaro 733 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!
★ Klientai rekomenduoja
Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?
Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!
Norint atsisiųsti šį darbą spausk ☞ Peržiūrėti darbą mygtuką!
Mūsų mokslo darbų bazėje yra daugybė įvairių mokslo darbų, todėl tikrai atrasi sau tinkamą!
Panašūs darbai
Kiti darbai
Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.
Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.
Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!