Maisto priedai - medžiagos, dedamos į maisto produktus technologiniais (dažnai ir ekonominiais) tikslais, suteikiančios jiems norimų savybių (tam tikrą konsistenciją, skonį, kvapą, spalvą), saugančios nuo gedimo, gerinančios gebėjimą neprarasti kokybės laikant ir gabenant. Maisto priedų kiekį ir maisto produktus, į kuriuos jų galima dėti, reglamentuoja šalies higienos normos ir taisyklės. Europos Sąjungoje vartojami maisto priedai žymimi raide E ir triženkliu arba keturženkliu skaičiumi; raidė ir skaičiai rašomi maisto produkto etiketėje. Skiriamos 4 maisto priedų grupės. Antioksidantai ir konservantai sudaro vieną grupę. Dažikliai yra dažniausiai naudojami maisto priedai. Dirbtiniai saldikliai yra becukrės medžiagos, pigesnės ir iki kelių šimtų kartų saldesnės už cukrų. Ketvirtąją maisto priedų grupę sudaro skonį, kvapą,...
Šį darbą sudaro 322 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!
★ Klientai rekomenduoja
Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?
Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!
Norint atsisiųsti šį darbą spausk ☞ Peržiūrėti darbą mygtuką!
Mūsų mokslo darbų bazėje yra daugybė įvairių mokslo darbų, todėl tikrai atrasi sau tinkamą!
Panašūs darbai
Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.
Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.
Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!