Referatai

Dietinis gydymas po virškinimo organų operacijos

10   (1 atsiliepimai)
Dietinis gydymas po virškinimo organų operacijos 1 puslapis
Dietinis gydymas po virškinimo organų operacijos 2 puslapis
Dietinis gydymas po virškinimo organų operacijos 3 puslapis
Dietinis gydymas po virškinimo organų operacijos 4 puslapis
Dietinis gydymas po virškinimo organų operacijos 5 puslapis
Dietinis gydymas po virškinimo organų operacijos 6 puslapis
Dietinis gydymas po virškinimo organų operacijos 7 puslapis
Dietinis gydymas po virškinimo organų operacijos 8 puslapis
Dietinis gydymas po virškinimo organų operacijos 9 puslapis
Dietinis gydymas po virškinimo organų operacijos 10 puslapis
Dietinis gydymas po virškinimo organų operacijos 11 puslapis
Dietinis gydymas po virškinimo organų operacijos 12 puslapis
Dietinis gydymas po virškinimo organų operacijos 13 puslapis
Dietinis gydymas po virškinimo organų operacijos 14 puslapis
Dietinis gydymas po virškinimo organų operacijos 15 puslapis
Dietinis gydymas po virškinimo organų operacijos 16 puslapis
www.nemoku.lt
www.nemoku.lt
Aukščiau pateiktos peržiūros nuotraukos yra sumažintos kokybės. Norėdami matyti visą darbą, spustelkite peržiūrėti darbą.
Ištrauka

Maistas yra žmogaus egzistencijos būtinoji sąlyga, organizmo statybinė medžiaga. Požiūris į maitinimąsi sudaro žmogaus pasaulėžiūros dalį, nusako jo būdo bruožus, parodo socialinę padėtį. Tinkamas maitinimasis gali ne tik apsaugoti nuo daugelio ligų, bet ir padėti jas gydyti.
Kiekvienas vaistas organizmui daro šalutinį poveikį, o tinkamai parinktas dietinis gydymas gali suderinti visas sutrikusias organizmo funkcijas.
• derinant keletą ar visas minėtas priemones.
TEMA: Dietinis gydymas po virškinimo organų operacijos.
TIKSLAS: Išnagrinėti dietinį gydymą po virškinimo organų operacijos.
UŽDAVINIAI:
• trumpai apžvelgti virškinimo sistemą ir fiziologiją;
• išanalizuoti pooperacines dietas (Pa, Pb, Pc);
• trumpai išnagrinėti:
◦ dietos koregavimą po burnos ir stemplės operacijos;
◦ dietos koregavimą po skrandžio operacijos;
◦ dietos koregavimą esant pogastrektominiam sindromui;
◦ dietos koregavimą po plonosios žarnos operacijos;
◦ dietos koregavimą po storosios žarnos ir kolektomijos;
◦ dietos koregavimą po hemorojinių venų pašalinimo.
2. LITERATŪROS APŽVALGA
2.1 Virškinimo fiziologija
Virškinimas – pradinis maisto medžiagų asimiliacijos etapas, kurį sudaro mechaniniai, fiziniai ir cheminiai procesai. Daugelis organinių medžiagų (baltymų, riebalų, angliavandenių) skyla iki monomerų veikiant hidroliziniams fermentams, kurie sintetinami specialiose virškinimo trakto ląstelėse.taip baltymai skaidomi iki amino rūgščių, riebalai – iki riebiųjų rūgščių ir glicerolio, o angliavandeniai – iki monosacharidų. Visi šie monomerai rezorbuojasi, o iš jų organuose ir audiniuose vėl sintetinami sudėtingi organiniai junginiai.
Virškinimo sistemos funkcijos:
1. Sekrecinė- virškinimo sistemos ląstelės išskiria virškinimo fermentus bei medžiagas, kurios palaiko optimalų fermentams veikti pH; medžiagas, aktyvuojančias ar slopinančias fermentų veikimą, baltymus denatūruojančias medžiagas; virškinimo hormonus, kurie svarbūs, visų pirma, virškinimo procesams reguliuoti ir kt.
2. Motorinė – ją atlieka virškinimo sistemos raumenys, kuriems padedant maistas kramtomas, ryjamas, maišomas. Sumaišytas maisto turinys stumiamas išilgai trakto išeinamosios angos link ir taip pašalinamos neįsisavintos medžiagos. Susidaro palankios sąlygos maistui maišytis su virškinimo fermentais, o suvirškintam rezorbuotis, nes vis naujos ir naujos maisto porcijos liečia žarnų sienelę.
3. Rezorbcinė – vandens, mineralinių medžiagų, vitaminų, suskaidytų maisto medžiagų įsiurbimas.
Virškinimo sistema, atlikdama šias pagrindines funkcijas, paruošia maistines medžiagas ir įsiurbia jas į organizmo vidinę terpę. Be...

Daugiau informacijos...

Šį darbą sudaro 3740 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!

Turinys
  • 1. ĮVADAS ..3
  • 2. LITERATŪROS APŽVALGA 4
  • 2.1 Virškinimo fiziologija 4
  • 2.1.1 Virškinimo sistema 4
  • 2.2 Pooperacinės dietos (Pa, Pb, Pc) 7
  • 2.2.1 Dietos koregavimas po burnos ir stemplės operacijos 8
  • 2.2.2 Dietos koregavimas po skrandžio operacijos .9
  • 2.2.3 Dietos koregavimas esant pogastrektominiam sindromui 11
  • 2.2.4 Dietos koregavimas po plonosios žarnos operacijos 12
  • 2.2.5 Dietos koregavimas po storosios žarnos rezekcijos ir kolektomijos 14
  • 2.2.6 Dietos koregavimas po hemorojinių venų pašalinimo .15
  • 3. IŠVADOS .16
  • 4. LITERATŪRA .17
Detali informacija
Darbo tipas
Lygis
Universitetinis
Failo tipas
Word failas (.doc)
Apimtis
16 psl., (3740 ž.)
Darbo duomenys
  • Sveikos gyvensenos ir higienos referatas
  • 16 psl., (3740 ž.)
  • Word failas 156 KB
  • Lygis: Universitetinis
www.nemoku.lt Atsisiųsti šį referatą

www.nemoku.lt Panašūs darbai

Vaiko virškinimo organų ir mitybos ypatumai

Vaiko virškinimo organų ir mitybos ypatumai Sveika gyvensena ir higiena
Peržiūrėti darbą
Privalumai
Pakeitimo garantija Darbo pakeitimo garantija

Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.

Sutaupyk 25% pirkdamas daugiau Gauk 25% nuolaidą

Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.

Greitas aptarnavimas Greitas aptarnavimas

Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!

Atsiliepimai
www.nemoku.lt
Dainius Studentas
Naudojuosi nuo pirmo kurso ir visad randu tai, ko reikia. O ypač smagu, kad įdėjęs darbą gaunu bet kurį nemokamai. Geras puslapis.
www.nemoku.lt
Aurimas Studentas
Puiki svetainė, refleksija pilnai pateisino visus lūkesčius.
www.nemoku.lt
Greta Moksleivė
Pirkau rašto darbą, viskas gerai.
www.nemoku.lt
Skaistė Studentė
Užmačiau šią svetainę kursiokės kompiuteryje. :D Ką galiu pasakyti, iš kitur ir nebesisiunčiu, kai čia yra viskas ko reikia.
www.nemoku.lt Atsisiųsti šį referatą