2008
1. Cecho gamybinės programos sudarymas
1.1. Lankytojų skaičiaus
1.1 lentelė. Lankytojų skaičius
Maitinimo įmonės darbo laikas
Vienos vietos apyvartumas
Salės užpildymo koeficientas
Lankytojų skaičius per val.
8-9
-
-
-
9-10
4
20%
16
10-11
4
20%
16
11-12
4
60%
48
12-13
4
60%
48
13-14
4
50%
40
14-15
4
40%
32
Iš viso 200 per dieną
1.2. Gamybinių patalpų kiekis
n = N* m
n = patiekalų skaičius
N = lankytojų skaičius per dieną
m = bendras patiekalų pareikalavimo koeficientas
n = 200*1,6 =320
1.2 lentelė. Gamybinių patalpų kiekis
Patiekalų pareikalavimo koef., m
Patiekalų skaičius, n
x %
mš 0,50
nš 100
xš 31
m1 0,10
n1 20
x1 6
m2 0,75
n2 150
x2 47
ms+g 0,25
ns+g 50
xs+g 16
nš = N* mš
xš = nš * 100
1.3. Planinis valgiaraštis
1.3 lentelė. Planinis valgiaraštis
Patiekalų pavadinimas
Procentai nuo bendro patiekalų skaičiaus
Procentai nuo patiekalų grupės
Patiekalų skaičius
Šaltieji patiekalai:
100
Kalmarų mišrainė
31 %
25%
20
Žuvies salotos su daržovėmis
25%
20
Makaronų salotos
25%
20
Studentiškos salotos
25%
20
Morkų salotos su medumi
25%
20
Sriubos:
6%
20
Kopūstų sriuba su sūriu
50%
10
Šaltibarščiai
50%
10
Pagrindiniai patiekalai:
47%
150
Žuvis su traškučiais
50%
75
Makaronai su daržovėmis
30%
45
Blyneliai su įdaru
20%
30
Gėrimai:
16%
30%
20
Kava
20%
15
Arbata
10%
5
Desertai:
70%
30
Desertinis varškės sūris
10
3
Karališkas varškės pudingas
5
3
Kepti bananai
5
2
Desertas „Miško uoga“
5
3
Citrinų pudingas
5
3
Želė arbūze
5
2
Rytinis varškės desertas
5
3
Obuolių ledai
5
3
Įdaryti obuoliai
5
2
Bananai užkepti su sūriu
10
3
Valgiaraštis
Šaltieji patiekalai:
Kalmarų mišrainė (kalmarai, bulvės, morkos, svogūnai, rauginti agurkai) 150 g.
Žuvies salotos su daržovėmis (žuvis, morkos, salieras, agurkas, majonezas) 150 g.
Makaronų salotos (makaronai, kiaušiniai, morkos, agurkai) 200 g.
Morkų salotos su medumi (morkos, razinos, medus) 150 g.
Studentiškos salotos (makaronai, svogūnai, konservuoti kukurūzai, mėsa) 150 g.
Sriubos:
Kopūstų sriuba su sūriu (kopūstai, sūris, muskato riešutai) 200 g.
Šaltibarščiai 200 g.
Pagrindiniai antrieji:
Žuvis su traškučiais (žuvis, bulvės) 300 g.
Makaronai su daržovėmis (brokoliai, makaronai, porai) 300 g.
Blyneliai su įdaru (svogūnų laiškai, , rūkyta dešra, sūris) 160 g.
Gėrimai:
Kava 100 g.
Arbata 150 g.
Desertai:
Desertinis varškės pudingas (varškė, želė) 100 g.
Karališkas varškės pudingas 100 g.
Kepti bananai 50 g.
Desertas „Miško uoga“ 150 g.
Citrinų pudingas 150 g.
Želė arbūze 100 g.
Įdaryti obuoliai 100 g.
Bananai užkepti su sūriu 100 g.
Obuolių ledai 100 g.
1.4. Gaminami patiekalai
Žuvies- mėsos skyrius
Atitirpinta žuvis , reikalingo kiekio gabalais supjaustoma. Apibarstoma druska, pipirais ir perduodama į baigiamąjį skyrių. Praėjusi pirminį paruošimą žuvis nukreipiama į karštąjį skyrių kepsnių kepimui. Praėjusi pirminį paruošimą žuvis nukreipiama žuvies salotoms. Po pirminio paruošimo kalmarai į baigiamąjį skyrių kalmarų mišrainei gaminti. Smulkiai supjaustyta dešra nukreipiama į baigiamąjį skyrių.
Daržovių skyrius
Po pirminio paruošimo morkos išverdamos. Išvirtos...
Šį darbą sudaro 1933 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!
★ Klientai rekomenduoja
Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?
Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!
Norint atsisiųsti šį darbą spausk ☞ Peržiūrėti darbą mygtuką!
Mūsų mokslo darbų bazėje yra daugybė įvairių mokslo darbų, todėl tikrai atrasi sau tinkamą!
Panašūs darbai
Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.
Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.
Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!