Analizės

Vandens paruošimo alaus gamybai būdų analizė

10   (1 atsiliepimai)
Vandens paruošimo alaus gamybai būdų analizė 1 puslapis
Vandens paruošimo alaus gamybai būdų analizė 2 puslapis
Vandens paruošimo alaus gamybai būdų analizė 3 puslapis
Vandens paruošimo alaus gamybai būdų analizė 4 puslapis
Vandens paruošimo alaus gamybai būdų analizė 5 puslapis
Vandens paruošimo alaus gamybai būdų analizė 6 puslapis
www.nemoku.lt
www.nemoku.lt
Aukščiau pateiktos peržiūros nuotraukos yra sumažintos kokybės. Norėdami matyti visą darbą, spustelkite peržiūrėti darbą.
Ištrauka

Straipsnyje įvertinti vandens, skirto alaus gamybai, keliami reikalavimai bei Lietuvos higienos normos HN24:2003, palyginimas. Pateikti vandens paruošimo alaus gamybai būdai bei jų kainos palyginimas vienam kubiniam metrui kondicionuoto vandens.
Vanduo yra pagrindinė žaliava alaus gamyboje. Nuo vandens švarumo labai priklauso alaus kokybė. Alaus sudėtyje yra apie 90 vandens. Į gamtinio vandens sudėtį įeina ištirpusios dujos bei įvairios druskos, kurios priduoda vandeniui kietumą. Taip pat vandenyje yra tam tikras kiekis organinių ir neorganinių junginių bei mikroorganizmų. Gamtinio vandens sudėtis labai priklauso nuo vietovės geologinio charakterio ir dirvožemio struktūros [4].
Lietuvoje naudojamas alaus gamybai vanduo būtinai turi atitikti higienos normos HN24: 2003 reikalavimus. Ši norma yra suderinta su Europos Bendrijos Tarybos direktyvomis, tačiau vandeniui, skirtam alaus gamybai, keliami didesni reikalavimai. Pagrindinių vandens, skirto alaus gamybai, rodiklių palyginimas su higienos HN24:2003 reikalavimais (lent.) [1; 3; 5].
Lentelė. Pagrindinių vandens, skirto alaus gamybai, rodiklių palyginimas su higienos HN24: 2003 reikalavimais.
HN24: 2003
Priemaišų poveikis alui
1
2
3
4
Jusliniai rodikliai
Spalva
5vnt drumstumo
5vnt drumstumo
Keičia spalvą
Skaidrumas
30 cm.
25 cm.
Keičia spalvą
Skonis
Turi būti be skonio
Turi būti be skonio
Gadina skonį
Kvapas
Turi būti be kvapo
Turi būti be kvapo
Gadina aromatą
Fiziko - cheminiai rodikliai.
Bendrasis kietumas
2 mgekv/l
3.5 mgekv/l
Mažina naudingųjų medžiagų
Kalcio jonai
2 mgekv/l
3 mgekv/l
Stabilizuoja fermentų darbą
Magnio jonai
0 mgekv/l
1 mgekv/l
Suteikia nemalonaus kartumo
Bendrasis šarmingumas
0,5 mgekv/l
1 mgekv/l
Mažina biocheminių reakcijų greitį, blogina alaus skonį
Anijonai
2 mgekv/l
2 mgekv/l
Mažina biocheminių reakcijų greitį
pH
6 – 7
6 – 7
Didina nesufermentuotų cukrų kiekį
Chloridai
70 mg/l
150 mg/l
Mažina mielių fermentacinę energiją
Sulfatai
200 mg/l
500 mg/l
Mažina mielių fermentacinę energiją
Geležis
0,3 mg/l
0,3 mg/l
Gadina skonį
Manganas
0,05 mg/l
0,1 mg/l
Suteikia nemalonų produkto oksidacijos aromatą
Lentelės tęsinys
1
2
3
4
Nitritai
3 mg/l
5 mg/l
Gadina skonį
Nitratai
25 mg/l
45 mg/l
Gadina skonį, kokybę, lėtina fermentacinį procesą
Sieros vandenilis
0 mg/l
0 mg/l
Suteikia nemalonaus skonio
Amoniakas
0 mg/l
0.8 mg/l
Suteikia nemalonų kvapą, lėtina apcukrinimą
Sugebėjimas oksiduotis
2 mg/l deguonies
5 mg/l deguonies
Rodo, kad yra organinių medžiagų
Nuosėdos
Turi būti be nuosėdų
Turi būti be nuosėdų
Mažina ekstraktingumą
Sausa liekana
500 mg/l
1000 mg/l
Mažina ekstraktingumą
Mikrobiologiniai rodikliai
1
2
3
4
E.coli bakterijos
Neturi būti 100 ml vandens
Neturi būti 100 ml vandens
Suteikia drumstumo, blogina juslines savybes
Patogeninės formos
Neturi būti 100 ml vandens
Neturi būti 100 ml vandens
Suteikia drumstumo, blogina juslines savybes
Bendras bakterijų kiekis
Neturi būti 100 ml vandens
Neturi...

Daugiau informacijos...

Šį darbą sudaro 1405 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!

★ Klientai rekomenduoja


Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?

Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!

Detali informacija
Darbo tipas
Šaltiniai
✅ Šaltiniai yra
Failo tipas
Word failas (.doc)
Apimtis
6 psl., (1405 ž.)
Darbo duomenys
  • Pramonės ir gamybos analizė
  • 6 psl., (1405 ž.)
  • Word failas 156 KB
  • Lygis: Universitetinis
  • ✅ Yra šaltiniai
www.nemoku.lt Atsisiųsti šią analizę
Privalumai
Pakeitimo garantija Darbo pakeitimo garantija

Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.

Sutaupyk 25% pirkdamas daugiau Gauk 25% nuolaidą

Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.

Greitas aptarnavimas Greitas aptarnavimas

Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!

Atsiliepimai
www.nemoku.lt
Dainius Studentas
Naudojuosi nuo pirmo kurso ir visad randu tai, ko reikia. O ypač smagu, kad įdėjęs darbą gaunu bet kurį nemokamai. Geras puslapis.
www.nemoku.lt
Aurimas Studentas
Puiki svetainė, refleksija pilnai pateisino visus lūkesčius.
www.nemoku.lt
Greta Moksleivė
Pirkau rašto darbą, viskas gerai.
www.nemoku.lt
Skaistė Studentė
Užmačiau šią svetainę kursiokės kompiuteryje. :D Ką galiu pasakyti, iš kitur ir nebesisiunčiu, kai čia yra viskas ko reikia.
Palaukite! Šį darbą galite atsisiųsti visiškai NEMOKAMAI! Įkelkite bet kokį savo turimą mokslo darbą ir už kiekvieną įkeltą darbą būsite apdovanoti - gausite dovanų kodus, skirtus nemokamai parsisiųsti jums reikalingus rašto darbus.
Vilkti dokumentus čia:

.doc, .docx, .pdf, .ppt, .pptx, .odt