1. Prekyvietė arba turgavietė (toliau vadinama prekyvietė) - specialiai įrengta vieta (t.y. savivaldybės institucijos skirta tokiai prekybai teritorija, kur įrengiami prekybai būtini laikini ar kapitaliniai statiniai - dengti ar nedengti prekystaliai, paviljonai - taip pat numatomos vietos prekiauti iš transporto priemonių), kurioje reguliariai arba tam tikromis savaitės dienomis už nustatytą mokestį prekiauja prekių gamintojai ar kiti asmenys.
2. Prekyvietėje turi būti skirtas plotas ar vietos prekiauti tik žemės ūkio produkcija ir maisto prekėmis.
3. Prekiauti prekyvietėse leidžiama visoms Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka įregistruotoms įmonėms bei asmenims, įsigijusiems patentus. Neįregistravus veiklos ir neįsigijus patento leidžiama prekiauti fiziniams asmenims miško gėrybėmis ir asmeniniame pagalbiniame ūkyje, valstiečio (ūkininko) ūkyje ar sodo sklype išauginta žemės ūkio produkcija, išskyrus prekybą mėsėdžiais, švelniaplaukiais žvėreliais, nutrijomis bei jų produkcija, prekybos vietoje turint dokumentus, patvirtinančius duomenis apie žemės valdymą ar naudojimą.
4. Prekyvietės administracija ir prekiautojai privalo organizuoti prekybą vadovaudamiesi veterinarinės sanitarijos, higienos normomis ir taisyklėmis, priešgaisrinės saugos, aplinkos apsaugos reikalavimais, šiomis taisyklėmis ir kitais mažmeninę prekybą reglamentuojančiais teisės aktais.
5. Kiekviena prekyvietė privalo turėti leidimą - higienos pasą verstis komercine - ūkine veikla ir atitikti viešiems HN 25 - 1998 reikalavimams.
6. Prekyvietės teritorijoje prisilaikant zoniškumo turi būti įrengti atskiri paviljonai, dengti prekystaliai prekiauti mėsa ir jos produktais, pienu ir jo produktais, medumi, žuvimi ir žuvies produktais, lašiniais, daržovėmis, uogomis, gyvulinės kilmės žaliavomis, kiaušiniais, taip pat prekybai ne maisto prekėmis, transporto stovėjimo aikštelė ir atliekų surinkimo aikštelė, tualetai.
7. Greitai gendančios prekės turi būti laikomos tik šaldymo įrenginiuose, kurių temperatūra atitinka greitai gendančių maisto prekių laikymo sąlygas.
8. Prekyvietėje galima prekiauti tik tokiomis prekių grupėmis, kurių prekybai paskirtos zonos ar paviljonai.
9. Maisto prekių laikymo sąlygos bei tinkamumo vartoti terminai turi atitikti teisės norminių aktų reikalavimus.
10. Prekyba maisto produktais nuo žemės draudžiama.
11. Maisto produktai parduodami prekyvietėje tikrinami veterinarinės sanitarinės ekspertizės laboratorijoje. Jiems išduodama ekspertizės kortelė, kuri turi būti laikoma pirkėjui matomoje vietoje.
12. Piliečiai, pristatę...
Šį darbą sudaro 1344 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!
★ Klientai rekomenduoja
Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?
Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!
Norint atsisiųsti šį darbą spausk ☞ Peržiūrėti darbą mygtuką!
Mūsų mokslo darbų bazėje yra daugybė įvairių mokslo darbų, todėl tikrai atrasi sau tinkamą!
Panašūs darbai
Kiti darbai
Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.
Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.
Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!