B
Gliukozė
Sacharozė
Krakmolas
C
Glikogenas
Chitinas
Ribozė
D
Laktozė
Deoksiribozė
Galaktozė
(1taškas)
2. Kurios funkcijos angliavandeniai neatlieka?
A Rezervinės; B Statybinės; C Energetinės; D Katalizinės.
(1taškas)
3. Kurio angliavandenio randama gyvūnų kraujyje?
A Gliukozės; B Krakmolo; C Celiuliozės; D Chitino.
(1taškas)
4. Kurio angliavandenio sukaupta augalinės ląstelės sienelėje?
A Celiuliozės; B Krakmolo; C Chitino; Glikogeno.
(1taškas)
5. Kurių angliavandenių yra augalų, gyvūnų ir grybų ląstelėse?
Augalų
Gyvūnų
Grybų
A
Celiuliozės
Krakmolo ir glikogeno
Chitino
B
Krakmolo ir celiuliozės
Glikogeno
Glikogeno ir chitino
C
Glikogeno
Krakmolo ir chitino
Celiuliozės
D
Krakmolo ir glikogeno
Celiuliozės
Chitino
(1taškas)
6. Kuris teiginys apie lipidus yra teisingas?
A Fosfolipidų molekulės sudaro ląstelių membranų pagrindą;
B Vaško molekulės ląstelėse greitina chemines reakcijas;
C Fosfolipidai sudaro lapų odelę, kuri saugo, kad augalas neišgarintų perdaug vandens;
D Gyvybinei veiklai reikalingą vandenį kupranugariai gauna iš sukauptų vaškų kuproje.
(1taškas)
7. Paaiškinkite, kokią reikšmę turi tai, kad augalai sėklose kaupia riebalų (aliejų) atsargas? __________________________________
___________________________________________________________________________________________________________
(1taškas)
8. Kuris teiginys apie baltymų molekulės struktūrą yra teisingas?
A Visi baltymai turi pirminę, antrinę, tretinę ir ketvirtinę struktūras;
B Tretinė struktūra – tai α spiralė ir β klostės;
C Pirminę struktūrą palaiko vandeniliniai ryšiai tarp aminorūgščių liekanų;
D Ketvirtinė struktūra būdinga kraujo baltymui hemoglobinui.
(1taškas)
9. Koks procesas vyksta, pažeidus baltymus nepalankiais veiksniais – aukšta temperatūra, rūgštimi ar šarmu?
A Renatūracija; B Polimerizacija; C Denatūracija; D Polikondensacija.
(1taškas)
10. Kuris baltymas reguliuoja gliukozės kiekį kraujyje?
A Pepsinas; B Hemoglobinas; C Fibrinas; D Insulinas.
(1taškas)
11. Kuris teiginys teisingas?
A Fermentinės reakcijos greitis nepriklauso nuo temperatūros;
B Kuo aukštesnė temperatūra, tuo fermentinės reakcijos greitis didesnis;
C Fermentinės reakcijos greitis priklauso nuo temperatūros;
D Kuo aukštesnė temperatūra, tuo fermentinės reakcijos greitis mažesnis.
(1taškas)
12. Kokioje temperatūroje fermento aktyvumas didžiausias?
A 15°C; B 40°C; C 70°C; D 43°C;
(1taškas)
13. Kylant temperatūrai ir peržengus tam tikrą jos ribą, fermentinės reakcijos greitis mažėja. Kodėl?
A Sumažėja fermento substrato kiekis;
B Padaugėja fermentinės reakcijos produktų;
C Fermentas denatūruojamas;
D Nustoja veikti medžiagų tiekimas į ląstelę.
(1taškas)
Max...
Šį darbą sudaro 646 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!
★ Klientai rekomenduoja
Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?
Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!
Norint atsisiųsti šį darbą spausk ☞ Peržiūrėti darbą mygtuką!
Mūsų mokslo darbų bazėje yra daugybė įvairių mokslo darbų, todėl tikrai atrasi sau tinkamą!
Panašūs darbai
Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.
Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.
Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!