Pristatymai

Maiste esančių konservantų ir cheminių priedų įtaka žmogaus sveikatai ir gamtai

9.4   (2 atsiliepimai)
Maiste esančių konservantų ir cheminių priedų įtaka žmogaus sveikatai ir gamtai  1 puslapis
Maiste esančių konservantų ir cheminių priedų įtaka žmogaus sveikatai ir gamtai  2 puslapis
Maiste esančių konservantų ir cheminių priedų įtaka žmogaus sveikatai ir gamtai  3 puslapis
Maiste esančių konservantų ir cheminių priedų įtaka žmogaus sveikatai ir gamtai  4 puslapis
Maiste esančių konservantų ir cheminių priedų įtaka žmogaus sveikatai ir gamtai  5 puslapis
Maiste esančių konservantų ir cheminių priedų įtaka žmogaus sveikatai ir gamtai  6 puslapis
Maiste esančių konservantų ir cheminių priedų įtaka žmogaus sveikatai ir gamtai  7 puslapis
Maiste esančių konservantų ir cheminių priedų įtaka žmogaus sveikatai ir gamtai  8 puslapis
Maiste esančių konservantų ir cheminių priedų įtaka žmogaus sveikatai ir gamtai  9 puslapis
Maiste esančių konservantų ir cheminių priedų įtaka žmogaus sveikatai ir gamtai  10 puslapis
Maiste esančių konservantų ir cheminių priedų įtaka žmogaus sveikatai ir gamtai  11 puslapis
www.nemoku.lt
www.nemoku.lt
Aukščiau pateiktos peržiūros nuotraukos yra sumažintos kokybės. Norėdami matyti visą darbą, spustelkite peržiūrėti darbą.
Ištrauka

Medžiagos, kurios pridedamos prie maisto siekiant išlaikyti arba pagerinti maisto saugumą, šviežumą, skonį, tekstūrą ar išvaizdą, vadinamos maisto priedais. Kai kurie maisto priedai naudojami jau šimtmečius maisto konservavimui, pavyzdžiui, druska (mėsoje, tokioje kaip šonkauliai ar džiovintas žuvis), cukrus (marmelade) arba sieros dioksidas (vynui).
Maisto priedai gali būti gaunami iš augalų, gyvūnų ar mineralų, taip pat jie gali būti sintetinio kilmės. Juos sąmoningai pridedama prie maisto, kad atliktų tam tikrą technologinį tikslą, kurį vartotojai dažnai laiko savaime suprantamu. Yra kelios tūkstančiai naudojamų maisto priedų, kurie visi skirti atlikti tam tikrą užduotį, padarant maistą saugesnį ar patrauklesnį.
Konservantai – cheminės medžiagos ir mikroorganizmai, stabdantys rūgimo, puvimo, pelėsių bakterijų dauginimąsi maisto produktuose. Jie, kaip ir maisto priedai, pailgina maisto vartojimo laiką.
Konservantai gali būti gaminami cheminės sintezės būdu arba išgaunami iš gamtos šaltinių. Kai kurie konservantai gali būti gaminami iš natūralių šaltinių, tokių kaip augalai arba vaisiai, kurie turi natūralius konservuojančius gebėjimus. Taip pat konservantu laikoma druska. Ji gaunama iš jūrų vandens arba gryninimo procesu.
Vieni dažniausiai naudojamų maisto priedų – tirštikliai, dauguma jų naudingi sveikatai. Paskelbta nemažai mokslinių straipsnių, kad pektinai (E440) padeda išvesti sunkiuosius metalus iš organizmo, mažina cholesterolio kiekį. Akacijų sakai E414 (gumiarabikas) naudojamas kaip maisto priedas jau 5000 metų. Jų naudojama, tiek, kiek reikia, todėl yra visiškai netoksiški.
Vieni dažniausiai naudojamų maisto priedų – tirštikliai, dauguma jų naudingi sveikatai. Paskelbta nemažai mokslinių straipsnių, kad pektinai (E440) padeda išvesti sunkiuosius metalus iš organizmo, mažina cholesterolio kiekį. Akacijų sakai E414 (gumiarabikas) naudojamas kaip maisto priedas jau 5000 metų. Jų naudojama, tiek, kiek reikia, todėl yra visiškai netoksiški.
Maisto priedai nėra sudėtinės maisto dalys, jie neturi maistinės vertės. Šios medžiagos sąmoningai dedamos į maistą technologinio proceso metu, siekiant gaminiams suteikti pageidaujamų juslinių ar technologinių savybių.
Maisto priedai ir jų naudojimo tikslas
• Dažikliai (E 100-180) suteikia maisto produktui spalvą ar ją atgaivina.
• Konservantai (E 200-285) pailgina maisto produkto vartojimo trukmę,...

Daugiau informacijos...

Šį darbą sudaro 749 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!

★ Klientai rekomenduoja


Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?

Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!

Detali informacija
Darbo tipas
Lygis
Mokyklinis
Failo tipas
Skaidrės (.pptx)
Apimtis
12 psl., (749 ž.)
Darbo duomenys
  • Chemijos pristatymas
  • 12 psl., (749 ž.)
  • Skaidrės 2 MB
  • Lygis: Mokyklinis
www.nemoku.lt Atsisiųsti šį pristatymą
Privalumai
Pakeitimo garantija Darbo pakeitimo garantija

Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.

Sutaupyk 25% pirkdamas daugiau Gauk 25% nuolaidą

Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.

Greitas aptarnavimas Greitas aptarnavimas

Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!

Atsiliepimai
www.nemoku.lt
Dainius Studentas
Naudojuosi nuo pirmo kurso ir visad randu tai, ko reikia. O ypač smagu, kad įdėjęs darbą gaunu bet kurį nemokamai. Geras puslapis.
www.nemoku.lt
Aurimas Studentas
Puiki svetainė, refleksija pilnai pateisino visus lūkesčius.
www.nemoku.lt
Greta Moksleivė
Pirkau rašto darbą, viskas gerai.
www.nemoku.lt
Skaistė Studentė
Užmačiau šią svetainę kursiokės kompiuteryje. :D Ką galiu pasakyti, iš kitur ir nebesisiunčiu, kai čia yra viskas ko reikia.
Palaukite! Šį darbą galite atsisiųsti visiškai NEMOKAMAI! Įkelkite bet kokį savo turimą mokslo darbą ir už kiekvieną įkeltą darbą būsite apdovanoti - gausite dovanų kodus, skirtus nemokamai parsisiųsti jums reikalingus rašto darbus.
Vilkti dokumentus čia:

.doc, .docx, .pdf, .ppt, .pptx, .odt