Ūkyje prasideda ekologinės produkcijos gamyba - būtent čia užauginami švieži, aukštos kokybės ekologiški produktai, kuriuos perkate prekybos centre, restorane ar turguje.
Ekologinės gamybos ūkiai, augindami javus ir gyvulius, naudojasi ne tik gamtos dovanomis - šie ūkiai patys yra gamtos dalis. Ekologiškai ūkininkaujantieji visomis išgalėmis siekia išauginti maisto produktus naudodami tokias žemdirbystės sistemas, kurios kuo artimesnės natūralioms.
Jie dirba remdamiesi uždaru žemdirbystės ciklo principu. Pavyzdžiui, siekiant gausesnio derliaus, naudojamas gyvulių mėšlas ir organinių medžiagų perdirbimas, todėl susiformavęs derlingas dirvožemis sumažina dirvožemio eroziją bei apsaugo nuo maistinių medžiagų išsiplovimo ir dirvos išsausėjimo. Be to, siekiant kiek įmanoma sumažinti išorinį poveikį, mėšlas ir pašarai gyvuliams turėtų būti gaunami iš savo ūkio arba iš kaimyninių ūkių.
Ekologiškai ūkininkaujantieji kuria gamtos ir žmogaus harmoniją, naudodami daug rankų darbo reikalaujančias technologijas, kurių neigiamas poveikis aplinkai - mažas. Tai, pavyzdžiui, piktžolių ravėjimas mechaniniu būdu, užuot naudojus herbicidus.
• palaikydami ekologinę regiono pusiausvyrą;
• gerindami dirvožemio derlingumą;
• palaikydami vandens kokybę.
Ekologiškai ūkininkaujantieji rūpinasi gyvūnais šiais būdais:
• užtikrindami gyvūnų sveikatą ir gerovę,
• atsižvelgdami į specifinę gyvūnų elgseną ir reikmes.
Siekdami šių tikslų, ekologinės gamybos ūkiai remiasi jau ne vieną dešimtmetį naudojamais žemdirbystės būdais, tokiais kaip: rūpinimusi gyvulių sveikata reguliariai leidžiant jiems laisvai judėti, nepririštiems ganytis ganyklose. Ūkininkai taip pat naudojasi naujausiais mokslo pasiekimais, pvz.: reguliuoja maistinių medžiagų kiekį, kad užtikrintų optimalius poreikius, augant žemės ūkio kultūroms.
Ekologinėje gamyboje taip pat privalu laikytis įvairių reikalavimų, skirtų, logotipo ir ženklinimo naudojimui bei naujovių, atsižvelgiant į kiekvieno individualaus ūkio specifiką, paremtų pagrindiniais ekologinio ūkininkavimo principais. Pavyzdžiui, numatytų naujajame ES Reglamente apie ekologinį ūkininkavimą teigiama, kad dirvožemio derlingumas ir jo biologinis aktyvumas bus palaikomas ir gerinamas naudojant įvairių vienmečių žemės ūkio kultūrų rotaciją, tarp jų ir ankštinių bei kitų žaliajai trąšai skirtų augalų sėjomainą, tręšiant gyvulių mėšlu ar kitomis organinėmis medžiagomis (pageidautina - kompostai iš ekologiškai auginamų augalų). Laikydamasis šių reikalavimų bei pasinaudodamas patirtimi ir įgūdžiais, ūkininkas atsižvelgia į tai, kuris...
Šį darbą sudaro 1235 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!
★ Klientai rekomenduoja
Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?
Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!
Norint atsisiųsti šį darbą spausk ☞ Peržiūrėti darbą mygtuką!
Mūsų mokslo darbų bazėje yra daugybė įvairių mokslo darbų, todėl tikrai atrasi sau tinkamą!
Panašūs darbai
Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.
Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.
Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!