Daigintų sėklų praturtinimas biologiškai aktyviomis medžiagomis
ĮVADAS
Pastaraisiais metais vis didesnę paklausą įgyja ekologiškai išauginta produkcija, didėjant jos gamybos apimtims, rinkoje atsiranda vis didesnis ekologiškų maisto produktų asortimentas. Vienas iš geriausių būdų paįvairinti žmonių dienos racioną – sėklų daigintų maistui vartojimas. Sėkloms dygstant, padidėja jų maistinė bei biologinė vertė (gausėja mineralinių medžiagų ir vitaminų, keičiasi jų kiekis ir kokybė) (Danilčenko, Jarienė, 2005).
Ar daigintos sėklos teikia naudos?
Mokslininkai teigia, kad daigintos sėklos:
Kai kurių veiksnių įtaka daigintų maistui sėklų kokybei
Visoms sėkloms yra reikalinga aukštesnė ar žemesnė temperatūra, kuriai esant jos sudygsta. Optimali temperatūra (apie 25ºC), leidžia sėkloms sudygtį per trumpiausią laiką
Deguonis. Visiems biologiniams procesams būtinas deguonis. Sėklų dygimo proceso metu, daigo augimo periodu deguonis reikalingas kvėpavimo procesui, tačiau kai kurių augalų sėklos gali sudygti be deguonies (Baskin, Baskin, 1998).
Šį darbą sudaro 1214 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!
★ Klientai rekomenduoja
Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?
Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!
Norint atsisiųsti šį darbą spausk ☞ Peržiūrėti darbą mygtuką!
Mūsų mokslo darbų bazėje yra daugybė įvairių mokslo darbų, todėl tikrai atrasi sau tinkamą!
Panašūs darbai
Kiti darbai
Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.
Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.
Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!