Mano pagrindinis tikslas yra susipažinti su duonos kepimo technologija, kuri yra naudojama UAB „Vilniaus duona plius“, ir ją išanalizuoti.
1.2. Pradiniai duomenys:
Pramonės šaka, naudojami ištekliai, darbo jėgos imlumas
Pramonės šaka – maisto.
Darbo jėgos imlumas. Įmonė specializuojasi masine gamyba. Šiuo metu įmonėje per dieną pagaminama apie 100 000 tonų miltinės produkcijos. Gamyboje darbas vyksta nenutrūkstamai, t.y. visą parą. Darbininkai beveik visuose baruose dirba 3 pamainom. Akcinėje bendrovėje “Vilniaus duona” šiuo metu dirba daugiau nei tūkstantis žmonių.
Atsisakiusi nerentabilių gamybos sričių ir optimizavusi veiklą šalies duonos rinkos lyderė UAB “Vilniaus duona plius” (VDP) ženkliai padidino veiklos pelningumą. Audituotais duomenimis, 2003 m. UAB “Vilniaus duona plius” grynasis pelnas išaugo 19 proc.
Konsoliduotais duomenimis, 2003 m. UAB “Vilniaus duona plius” pelnas siekė 4,4 mln. Lt. Tai yra beveik penktadaliu daugiau nei 2002 m., kuomet grynasis bendrovės pelnas siekė 3,7 mln. Lt.
Technologijos reikšmė
Nemažą dalį šiuolaikinės duonos gamybos techninės bazės bendrovė įsigijo iš garsiausių Europos įmonių, gaminančių duonos pramonės įrenginius. Tešlos paruošimo įrengimai pagaminti įmonių ,,Diosna“ ir ,,Kemper“, tešlos apdorojimo įranga – įmonių ,,Benier“, ,,W&P“. Duonos kepimo krosnys įsigytos iš įmonių ,,Miwe“, ,,W&P“ ir kt., duonos raikymo ir fasavimo įrengimai - iš firmų ,,Herlitzius“, ,,Ipeka“, ,,Hartmann“.
Šių įmonių įrangą, išsiskiriančią našumu, pasižyminčią patikimumu bei ilgaamžiškumu, sėkmingai eksploatuoja daugelis didžiausių Europos duonos gamintojų.
UAB ,,Vilniaus duona” ypatingą dėmesį skiria ne tik žaliavų kokybei, bet ir technologijos procesų modernizavimui. Vienas svarbiausių gamybos procesui keliamų reikalavimų – garantuota produktų kokybė.
Bendrovėje naudojama šiuolaikiška matavimo technika užtikrina gamybos procesų kontrolę. Todėl visi produktai gaminami griežtai pagal technologiją ir atitinka nustatytus kokybės reikalavimus. Produktų gamybos technologijos pagrindą sudaro natūralūs raugai ir plikiniai.
Naujus produktus bendrovėje kuria produktų vystymo grupė. Atsižvelgdama į naujų produktų paklausą, žaliavų įvairovę bei įvertindama jų svarbą žmonių mitybai bei sveikatai, ši grupė siekia, kad vartotojai galėtų rinktis kuo įvairesnius ir kuo geresnės kokybės produktus. Tai garantuoja tinkamai parinkta gamybos technologija.
2. Įmonės gamybos apžvalga
2.1. Įmonės įkūrimas,...
Šį darbą sudaro 4068 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!
★ Klientai rekomenduoja
Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?
Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!
Norint atsisiųsti šį darbą spausk ☞ Peržiūrėti darbą mygtuką!
Mūsų mokslo darbų bazėje yra daugybė įvairių mokslo darbų, todėl tikrai atrasi sau tinkamą!
Panašūs darbai
Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.
Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.
Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!