Visos gamtos dovanos – vaisiai, uogos ar daržovės – turi savo specifinių savybių ir medžiagų, reikalingų žmogui.
Uoginiais augalais vadinami tie, kurių vaisiai yra uogos. Jie auginami uogynuose. Kultūrinės plačiai auginamos uoginių augalų rūšys: avietės, gervuogės, serbentai ir agrastai.
Uoginiai augalai auga krūmo arba kero forma ir augina uogas. Todėl vadinami uogakrūmiais. Pagal augalų pavadinimus uogynai vadinami serbentynais, avietynais, agrastynais. Uogakrūmių uogos labai vertingos maistui. Uogose yra cukrų, azotinių, rauginių, aromatinių, pektininių medžiagų. Uogos yra svarbus vitaminų šaltinis. Uogos padeda geriau įsisavinti ir kitus maisto produktus.
Darbo tikslas - išanalizuoti kokia yra agrastų ir serbentų maistinė vertė, kokios jų vartojamosios savybės, kaip yra skirstomi pagal požymius ir kokybę.
Prekių mokslas nagrinėja prekes kaip daiktus, turinčius tam tikrą vartojamąją savybę, tai yra sugebančius tenkinti vartotojo poreikius.
Plačiau prekių mokslo sąvoka apibūdinti būtų galima taip: prekių mokslas nagrinėja konkrečių prekių vartojamųjų savybių kitimą realizuojant optimalius saugojimo būdus, tiria ir tobulina kokybės kontrolės, bei vartojamųjų savybių vertinimo būdus, nagrinėja prekių klasifikaciją, asortimentą, jų atitikimą racionalius vartotojų poreikius bei prognozuoja gamybą.
Prekių sugebėjimą tenkinti vienokius ar kitokius žmogaus poreikius sąlygoja tam tikras prekių savybių, vadinamųjų savybių, kompleksas.
Savybės yra labai įvairios ir sąlyginį kiekvienos jų reikšmingumą nulemia prekių paskirtis. Kartais net to paties produkto vartojamosios savybės gali būti skirtingos, jei jo nevienoda paskirtis.
Pagal savo prigimtį vartojamosios savybės būna fizinės, cheminės, biologinės. Prekių vartojamąsias savybes galima suskirstyti į tris klases:
1) Savybės, tenkinančios materialius poreikius.
2) Savybės, tenkinančios ne materialius poreikius.
3) Savybės, užtikrinančios poreikių tenkinimo trukmę.
Produkto vartojamosios savybės sudaro prekės vartojamąją vertę, tai yra prekės naudingumą. Prekės vartojamoji vertė parodo, kiek prekė gali patenkinti konkrečius žmogaus poreikius. Vartojamos prekės savybės turėtų visiškai tenkinti vartotojo poreikius.
Potenciali prekės vartojamoji vertė realizuojama patenkinant fizinius, socialinius poreikius, taip pat materialinius ir nematerialinius poreikius.
Maisto prekių mokslas siejasi su žemės ūkio bei technikos mokslais, nagrinėjančiais maisto kokybę lemiančius procesus, taip pat su mitybos mokslu, tiriančiu maisto vartojimo tikslingumą, paskirtį, patikimumą...
Šį darbą sudaro 2713 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!
★ Klientai rekomenduoja
Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?
Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!
Norint atsisiųsti šį darbą spausk ☞ Peržiūrėti darbą mygtuką!
Mūsų mokslo darbų bazėje yra daugybė įvairių mokslo darbų, todėl tikrai atrasi sau tinkamą!
Panašūs darbai
Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.
Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.
Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!