TIKSLAS. Ištirti temperatūros įtaką mielių fermentacijos reakcijos greičiui.
HIPOTEZĖ. Temperatūra neturės įtakos mielių fermentacijos reakcijos greičiui.
stiklinaitėms sudėti.
DARBO EIGA.
Lėkštelėje sumaišyti 2 šaukštus miltų, vandens (tirštesnė tešla pyragui) ir 1 arbat.šaukštelį cukraus;
Mieles supilti į tešlą ir išmaišyti;
Tešlą padalinti į tris lygias dalis ir sudėti į vienodo dydžio stiklinaites;
Su liniuote išmatuoti tešlos aukštį stiklinaitėse;
Tešlą stiklinėse laikyti skirtingomis sąlygomis (šaltai- inde su šaltu vandeniu (galima šaldytuve
laikyt, bus apie +4); kambario temperatūroje (+18/+22 ir inde su +40/+ 50+60◦C temper. vandeniu
(pašildytu);
Stebėti pokyčius, išmatuojant liniuote pradžioje ir po10 bei 20 min, 30 min; nufotografuoti
Rezultatus surašyti į lentelę ir pridėkite nuotraukas (pradžioje ir tyrimo pabaigoje- po 30 min.)
Pastaba: kad mielės nebūtų sugadintos ir išmestos, galite iš stiklinėlių išimtas mielines tešlas panaudoti
kepiniams- išsikepkite pyragą ar mielinių...
Šį darbą sudaro 358 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!
★ Klientai rekomenduoja
Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?
Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!
Norint atsisiųsti šį darbą spausk ☞ Peržiūrėti darbą mygtuką!
Mūsų mokslo darbų bazėje yra daugybė įvairių mokslo darbų, todėl tikrai atrasi sau tinkamą!
Panašūs darbai
Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.
Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.
Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!