Viena svarbiausių žemės ūkio šakų yra pieninkystė, kuri turi ne tik ekonominę, bet ir socialinę reikšmę, nes žaliavinio pieno gamyba užsiima daugelis kaimo gyventojų, kuriems ši verslo šaka garantuoja pajamas. Nacionalinėje 2007 – 2013 metų kaimo plėtros strategijoje pažymima, kad pienininkystė yra svarbi ir viena pelningiausių žemės ūkio sektoriaus šakų ir numatoma, kad pieno suvartojimas didės, todėl šių produktų bus gaminama daugiau.
Darbo tikslas – aptarti didžiausių Lietuvos pieno pramonės produktų eksportuotojų iš Lietuvos dabartinę būklę, eksporto rinkas ir jų ateitį.
Darbo uždaviniai:
• Išsiaiškinti bei analizuoti didžiausias pieno pramonės produkciją gaminančias bendroves, jų eksporto rinkas;
• Aptarti su kokiomis problemomis susiduria tos bendroves;
• Pateikti pieno pramonės produkciją gaminančių įmonių perspektyvas
Tyrimo metodai: mokslinės literatūros, statistikos departamento bei internetinių naujienų portalų medžiagos analizavimas ir interpretavimas.
1 Pieno pramonės produktų eksporto iš Lietuvos analizė
1.1 Statistikos departamento duomenys
Statistikos departamento duomenų bazėje atskiro klasifikatoriaus pieno pramonės produktai nėra, jie pateikiami vienoje grupėje su paukščių kiaušiniais, natūraliu medumi, gyvūninės kilmės maisto produktais ir nenurodytais kitoje vietoje arba tiesiog su paukščių kiaušiniais (A ir B priedai). Pagal stulpelinėse diagramose turimus duomenis, pastebima, kad nuo 2002 metų iki 2007 metų vyko ženklus augimas, o 2007 - 2009 metais ištikus pasaulinei krizei, eksporto pajamos sumažėjo. Tačiau 2010 metais pastebimas staigus šuolis į dar neregėtas eksporto pajamų iš pieno ir pieno pramonės produktų, bei paukščių kiaušinių aukštumas.
Remiantis kombinuotosios nomenklatūros I skyriumi, 4 dalimi sąvoka „pienas“ reiškia nenugriebtą pieną su grietinėle arba visiškai nugriebtą pieną. Sąvoka „sviestas“ reiškia natūralų sviestą (šviežią, sūdytą arba karstelėjusį, įskaitant konservuotą sviestą), gautą vien iš pieno, kuriame pieno riebalų kiekis ne mažesnis kaip 80% masės, bet ne didesnis kaip 95% masės, maksimalus sausųjų neriebalinių pieno dalelių kiekis 2% masės ir masimalus vandens kiekis 16% masės. Į sviestą neturi būti pridėta emulsiklių, bet gali būti natrio chlorido, maistinių dažų, neutralizuojančiųjų druskų ir nekenksmingų pieno rūgštį gaminančių bakterijų kultūrų. Sąvoka „pieno pastos“...
Šį darbą sudaro 5066 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!
★ Klientai rekomenduoja
Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?
Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!
Norint atsisiųsti šį darbą spausk ☞ Peržiūrėti darbą mygtuką!
Mūsų mokslo darbų bazėje yra daugybė įvairių mokslo darbų, todėl tikrai atrasi sau tinkamą!
Panašūs darbai
Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.
Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.
Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!