Referatai

Naminių paukščių produkcija

10   (1 atsiliepimai)
Naminių paukščių produkcija 1 puslapis
Naminių paukščių produkcija 2 puslapis
Naminių paukščių produkcija 3 puslapis
Naminių paukščių produkcija 4 puslapis
Naminių paukščių produkcija 5 puslapis
Naminių paukščių produkcija 6 puslapis
Naminių paukščių produkcija 7 puslapis
Naminių paukščių produkcija 8 puslapis
Naminių paukščių produkcija 9 puslapis
Naminių paukščių produkcija 10 puslapis
Naminių paukščių produkcija 11 puslapis
Naminių paukščių produkcija 12 puslapis
Naminių paukščių produkcija 13 puslapis
Naminių paukščių produkcija 14 puslapis
Naminių paukščių produkcija 15 puslapis
Naminių paukščių produkcija 16 puslapis
Naminių paukščių produkcija 17 puslapis
Naminių paukščių produkcija 18 puslapis
www.nemoku.lt
www.nemoku.lt
Aukščiau pateiktos peržiūros nuotraukos yra sumažintos kokybės. Norėdami matyti visą darbą, spustelkite peržiūrėti darbą.
Ištrauka

Kiekvienos rūšies paukštiena yra skirtingo skonio ir aromato. Paukštiena - vertingas, lengvai virškinamas maisto produktas. Kiek sunkiau virškinama riebi žąsiena ir laukinių paukščių mėsa. Paukštienos kokybė priklauso nuo paukščio amžiaus, veisles, įmitimo. Joje yra baltymų, riebalų, mineralinių druskų, ekstraktinių medžiagų, vitaminų, vandens.
Perkant paukštį apie jo kokybę sprendžiama iš išvaizdos, kvapo, spalvos. Paruošta jaunų paukščių mėsa yra trapi, minkšta, sultinga, senų - sausa, kieta.
Be paukštienos ir kiaušinių , iš paukščių papildomai gaunama plunksnų, pūkų, žemės ūkis aprūpinamas vertingomis organinėmis trąšomis. Iš paukštininkystės pramonės atliekų gaminami pašariniai miltai , kuriais galima lesinti paukščius. Šiuo metu daugiausiai paukštininkystės produktų gaunama iš specializuotų, didelių paukščių.
Pateikti informaciją apie paukštienos ir kiaušinių cheminę sudėti, trumpai apibūdinti gamybos eigą prieš pateikiant paukštieną į rinką, išnagrinėti kaip ji yra klasifikuojama, kokie yra kokybės reiklavimai ydos ( ligos ), pateikti laikymo sąlygas ir terminus, išsiaiškinti paukštienos maistinę vertę.
• Kalakutiena 19,5-21,6%
• Vištiena 18,0-20,8 %
Riebalų žąsiena ir antiena nuo24 iki 39 %. Laukinių paukščių mėsoje daugiau baltymų 23-25,2 % ir mažiau riebalų nuo 1 iki 2,1 %.
Vištų ir kalakutų krūtinėlės mėsa yra balta, kita tamsesnė. Vandens paukščių mėsa visada būna tamsesnė. Baltos mėsos maistinė vertė yra nedaug bet didesnė, nes joje yra daugiau baltymų, 2 kartus daugiau kreatino negu tamsioje medžiagoje. Tamsioje medžiagoje yra daugiau riebalų. Paukštienoa jungiamojo audinio yra mažiau negu gyvulių skerdienoje.
Specifinis skonis ir kvapas priklauso nuo joje esančio didelio kiekio ekstraktinių medžiagų (1,5-2,5%). Paukštienoje gerai subalansuotos aminorūgščių santykis. Riebaluose daugiau nesočiųjų rūgščių negu gyvulių skerdienoje. Raumenų ir jungiamojo audinio audinio sandara panaši kaip ir gyvulių, tik jungiamajame audinyje gerokai mažiau elastino.
Paukštienos riebalai lydosi žemoje temperatūroje. Juos organizmas lengvai pasisavina. Senų paukščių mėsoje daugiau ekstraktinių medžiagų todėl ji tinka sultinių virimui.
Viešojo maitinimo įmonės paukščius gauna neskrostus, pusiau skrostus, ir skrostus. Nepešti gaunami tik laukiniai paukščiai. Paukščiai gali būti gaunami atvėsinti, atšaldyti ir sušaldyti.
Cheminė sudėtis
Paukščių mėsos sudėtyje yra vanduo, azotinės...

Daugiau informacijos...

Šį darbą sudaro 4087 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!

Turinys
  • Įvadas 3
  • Darbo tikslas 3
  • Paukštiena 4
  • Paukštienos maistinė vertė 4
  • Cheminė sudėtis 4
  • Paukštienos rūšiavimas 4
  • Paukštienos pirminis paruošimas 5
  • Paukštienos laikymo sąlygos ir terminas 6
  • Užkrečiamos paukščių ligos 6
  • Paukščių gripas 6
  • Salmoneliozė 6
  • Tuberkuliozė 7
  • Strutiena 7
  • Strutienos charakteristika ir jos cheminė sudėtis 7
  • Stručių skerdimų produktai 8
  • Įdomūs faktai apie strutį 8
  • Kalakutiena 9
  • Antiena 9
  • Vištiena 11
  • Žąsiena 12
  • Kiaušiniai 13
  • Vištos kiaušiniai 14
  • Putpelių kiaušiniai 15
  • Anties ir žąsies kiaušiniai 16
  • Išvados 17
  • Literatūros sąrašas 18

★ Klientai rekomenduoja


Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?

Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!

Detali informacija
Darbo tipas
Šaltiniai
✅ Šaltiniai yra
Failo tipas
Word failas (.docx)
Apimtis
18 psl., (4087 ž.)
Darbo duomenys
  • Zoologijos referatas
  • 18 psl., (4087 ž.)
  • Word failas 150 KB
  • Lygis: Universitetinis
  • ✅ Yra šaltiniai
www.nemoku.lt Atsisiųsti šį referatą
Privalumai
Pakeitimo garantija Darbo pakeitimo garantija

Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.

Sutaupyk 25% pirkdamas daugiau Gauk 25% nuolaidą

Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.

Greitas aptarnavimas Greitas aptarnavimas

Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!

Atsiliepimai
www.nemoku.lt
Dainius Studentas
Naudojuosi nuo pirmo kurso ir visad randu tai, ko reikia. O ypač smagu, kad įdėjęs darbą gaunu bet kurį nemokamai. Geras puslapis.
www.nemoku.lt
Aurimas Studentas
Puiki svetainė, refleksija pilnai pateisino visus lūkesčius.
www.nemoku.lt
Greta Moksleivė
Pirkau rašto darbą, viskas gerai.
www.nemoku.lt
Skaistė Studentė
Užmačiau šią svetainę kursiokės kompiuteryje. :D Ką galiu pasakyti, iš kitur ir nebesisiunčiu, kai čia yra viskas ko reikia.
Palaukite! Šį darbą galite atsisiųsti visiškai NEMOKAMAI! Įkelkite bet kokį savo turimą mokslo darbą ir už kiekvieną įkeltą darbą būsite apdovanoti - gausite dovanų kodus, skirtus nemokamai parsisiųsti jums reikalingus rašto darbus.
Vilkti dokumentus čia:

.doc, .docx, .pdf, .ppt, .pptx, .odt