Kiekvienos rūšies paukštiena yra skirtingo skonio ir aromato. Paukštiena - vertingas, lengvai virškinamas maisto produktas. Kiek sunkiau virškinama riebi žąsiena ir laukinių paukščių mėsa. Paukštienos kokybė priklauso nuo paukščio amžiaus, veisles, įmitimo. Joje yra baltymų, riebalų, mineralinių druskų, ekstraktinių medžiagų, vitaminų, vandens.
Perkant paukštį apie jo kokybę sprendžiama iš išvaizdos, kvapo, spalvos. Paruošta jaunų paukščių mėsa yra trapi, minkšta, sultinga, senų - sausa, kieta.
Be paukštienos ir kiaušinių , iš paukščių papildomai gaunama plunksnų, pūkų, žemės ūkis aprūpinamas vertingomis organinėmis trąšomis. Iš paukštininkystės pramonės atliekų gaminami pašariniai miltai , kuriais galima lesinti paukščius. Šiuo metu daugiausiai paukštininkystės produktų gaunama iš specializuotų, didelių paukščių.
Pateikti informaciją apie paukštienos ir kiaušinių cheminę sudėti, trumpai apibūdinti gamybos eigą prieš pateikiant paukštieną į rinką, išnagrinėti kaip ji yra klasifikuojama, kokie yra kokybės reiklavimai ydos ( ligos ), pateikti laikymo sąlygas ir terminus, išsiaiškinti paukštienos maistinę vertę.
• Kalakutiena 19,5-21,6%
• Vištiena 18,0-20,8 %
Riebalų žąsiena ir antiena nuo24 iki 39 %. Laukinių paukščių mėsoje daugiau baltymų 23-25,2 % ir mažiau riebalų nuo 1 iki 2,1 %.
Vištų ir kalakutų krūtinėlės mėsa yra balta, kita tamsesnė. Vandens paukščių mėsa visada būna tamsesnė. Baltos mėsos maistinė vertė yra nedaug bet didesnė, nes joje yra daugiau baltymų, 2 kartus daugiau kreatino negu tamsioje medžiagoje. Tamsioje medžiagoje yra daugiau riebalų. Paukštienoa jungiamojo audinio yra mažiau negu gyvulių skerdienoje.
Specifinis skonis ir kvapas priklauso nuo joje esančio didelio kiekio ekstraktinių medžiagų (1,5-2,5%). Paukštienoje gerai subalansuotos aminorūgščių santykis. Riebaluose daugiau nesočiųjų rūgščių negu gyvulių skerdienoje. Raumenų ir jungiamojo audinio audinio sandara panaši kaip ir gyvulių, tik jungiamajame audinyje gerokai mažiau elastino.
Paukštienos riebalai lydosi žemoje temperatūroje. Juos organizmas lengvai pasisavina. Senų paukščių mėsoje daugiau ekstraktinių medžiagų todėl ji tinka sultinių virimui.
Viešojo maitinimo įmonės paukščius gauna neskrostus, pusiau skrostus, ir skrostus. Nepešti gaunami tik laukiniai paukščiai. Paukščiai gali būti gaunami atvėsinti, atšaldyti ir sušaldyti.
Cheminė sudėtis
Paukščių mėsos sudėtyje yra vanduo, azotinės...
Šį darbą sudaro 4087 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!
★ Klientai rekomenduoja
Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?
Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!
Norint atsisiųsti šį darbą spausk ☞ Peržiūrėti darbą mygtuką!
Mūsų mokslo darbų bazėje yra daugybė įvairių mokslo darbų, todėl tikrai atrasi sau tinkamą!
Panašūs darbai
Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.
Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.
Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!