Referatai

Mikroorganizmų fermentai ir jų panaudojimas

9.8   (3 atsiliepimai)
Mikroorganizmų fermentai ir jų panaudojimas 1 puslapis
Mikroorganizmų fermentai ir jų panaudojimas 2 puslapis
Mikroorganizmų fermentai ir jų panaudojimas 3 puslapis
Mikroorganizmų fermentai ir jų panaudojimas 4 puslapis
Mikroorganizmų fermentai ir jų panaudojimas 5 puslapis
Mikroorganizmų fermentai ir jų panaudojimas 6 puslapis
Mikroorganizmų fermentai ir jų panaudojimas 7 puslapis
Mikroorganizmų fermentai ir jų panaudojimas 8 puslapis
Mikroorganizmų fermentai ir jų panaudojimas 9 puslapis
Mikroorganizmų fermentai ir jų panaudojimas 10 puslapis
Mikroorganizmų fermentai ir jų panaudojimas 11 puslapis
www.nemoku.lt
www.nemoku.lt
Aukščiau pateiktos peržiūros nuotraukos yra sumažintos kokybės. Norėdami matyti visą darbą, spustelkite peržiūrėti darbą.
Aprašymas

Fermentų yra visur, kur tik yra gyvybė.Fermentai yra svarbūs ląstelės komponentai, labai glaudžiai susiję su jos gyvybinėmis funkcijomis. Fermentai - tai biologiniai katalizatoriai.Fermentus gamina ne tik žmogaus organizmas, bet ir visos bakterijos ir grybeliai.Reguliuojant fermentų kiekį ir aktyvumą, reguliuojamas metabolinių reakcijų greitis bei jų kryptis.Fermentai maisto pramonėje naudojami labai plačiai.Jie naudojami pieno, mėsos duonos, konditerijos, gėrimų ir kitose maisto pramonės šakose.Fermentai - paprasti ar sudėtiniai globuliniai baltymai, sudaryti iš vieno ar dviejų komponentų.

Ištrauka

Fermentų yra visur, kur tik yra gyvybė.Fermentai yra svarbūs ląstelės komponentai, labai glaudžiai susiję su jos gyvybinėmis funkcijomis. Fermentai - tai biologiniai katalizatoriai.Fermentus gamina ne tik žmogaus organizmas, bet ir visos bakterijos ir grybeliai.Reguliuojant fermentų kiekį ir aktyvumą, reguliuojamas metabolinių reakcijų greitis bei jų kryptis.Fermentai maisto pramonėje naudojami labai plačiai.Jie naudojami pieno, mėsos duonos, konditerijos, gėrimų ir kitose maisto pramonės šakose.Fermentai - paprasti ar sudėtiniai globuliniai baltymai, sudaryti iš vieno ar dviejų komponentų.
• Supažindinti su fermentų specifinėmis savybėmis.
Fermentai yra svarbūs ląstelės komponentai, labai glaudžiai susiję su jos gyvybinėmis funkcijomis. Fermentai - tai biologiniai katalizatoriai. Be šių medžiagų negalėtų išgyventi nei vienas gyvis. Viena iš pagrindinių fermentų savybių skaidyti sudėtingos cheminės sudėties medžiagas iki paprastesnių junginių. Maisto medžiagos negalėtų būti virškinamos be fermentų.Fermentų katalizuojamų biocheminių reakcijų suma sudaro medžiagų apykaitos pagrindą, visų gyvų organizmų išskirtinę funkciją.Reguliuojant fermentų kiekį ir aktyvumą, reguliuojamas metabolinių reakcijų greitis bei jų kryptis.Fermentai maisto pramonėj naudojami labai plačiai.Jie naudojami pieno, mėsos duonos, konditerijos, gėrimų ir kitose maisto pramonės šakose.Pieno pramonėj naudojami iš vienų produktų sudarant kitus, pavyzdžiui, iš pieno gaminant sūrius; mėsos pramonėj skaidant, brandinant mėsą; duonos, konditerijos kaip pagalbiniai priedai, gėrimų pramonėj daugiausiai kaip brandinimo medžiagos.Fermentai - paprasti ar sudėtiniai globuliniai baltymai, sudaryti iš vieno ar dviejų komponentų. Dvikomponentinių fermentų baltyminė dalis vadinama apofermentu, nebaltyminė - kofermentu, o visas kompleksas - holofermentu.
• Pagal molekulių cheminę sandarą visi fermentai yra baltymai ir turi pirmine, antrinę,tretinę sandarą.
• Fermentų veikimo efektyvumas yra daug stipresnis už nebiologinių katalizatoriųveikimo efektyvumą.
• Fermentai pasižymi labai dideliu specifiškumu. Jie pasirinktinai veikia tik tuossubstratus, tas medžiagas, kurių kitimų reakcijas katalizuoja.
• Viena svarbiausių fermentų ypatybių - jų aktyvumo reguliavimas. Reguliuojantfermentų aktyvumą, ląstelėse reguliuojami bei koordinuojami visi metaboliniai procesai, palaikomas organizmo vidinės terpės dinaminis pastovumas ir prisitaikoma prie įvairių tos terpės pokyčių.
• Fermentinėms reakcijoms būdingas beveik 100% galutinių produktų kiekis.
• Fermentai pasižymi termolabilumu ir jautrumu terpės jonų...

Daugiau informacijos...

Šį darbą sudaro 1995 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!

Turinys
  • 1. ĮVADAS 3
  • 2. FERMENTŲ APIBŪDINIMAS 4
  • 3. FERMENTŲ SVARBA MAISTO PRAMONEI 5
  • 4. FERMENTŲ SVARBA GĖRIMŲ PRAMONĖJE 6
  • 5. FERMENTŲ SVARBA DUONOS PRAMONĖJE 7
  • 6. FERMENTŲ SVARBA ŽUVIES IR MĖSOS PRAMONĖJE 8
  • 7. FERMENTAI – SVARBŪS GYVŲ ORGANIZMŲ DARINIAI 9
  • 8. IŠVADOS 10
  • 9. LITERATŪROS ŠALTINIŲ SĄRAŠAS 11

★ Klientai rekomenduoja


Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?

Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!

Detali informacija
Darbo tipas
Šaltiniai
✅ Šaltiniai yra
Failo tipas
Word failas (.docx)
Apimtis
11 psl., (1995 ž.)
Darbo duomenys
  • Chemijos referatas
  • 11 psl., (1995 ž.)
  • Word failas 30 KB
  • Lygis: Universitetinis
  • ✅ Yra šaltiniai
www.nemoku.lt Atsisiųsti šį referatą
Privalumai
Pakeitimo garantija Darbo pakeitimo garantija

Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.

Sutaupyk 25% pirkdamas daugiau Gauk 25% nuolaidą

Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.

Greitas aptarnavimas Greitas aptarnavimas

Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!

Atsiliepimai
www.nemoku.lt
Dainius Studentas
Naudojuosi nuo pirmo kurso ir visad randu tai, ko reikia. O ypač smagu, kad įdėjęs darbą gaunu bet kurį nemokamai. Geras puslapis.
www.nemoku.lt
Aurimas Studentas
Puiki svetainė, refleksija pilnai pateisino visus lūkesčius.
www.nemoku.lt
Greta Moksleivė
Pirkau rašto darbą, viskas gerai.
www.nemoku.lt
Skaistė Studentė
Užmačiau šią svetainę kursiokės kompiuteryje. :D Ką galiu pasakyti, iš kitur ir nebesisiunčiu, kai čia yra viskas ko reikia.
Palaukite! Šį darbą galite atsisiųsti visiškai NEMOKAMAI! Įkelkite bet kokį savo turimą mokslo darbą ir už kiekvieną įkeltą darbą būsite apdovanoti - gausite dovanų kodus, skirtus nemokamai parsisiųsti jums reikalingus rašto darbus.
Vilkti dokumentus čia:

.doc, .docx, .pdf, .ppt, .pptx, .odt