Fermentų yra visur, kur tik yra gyvybė.Fermentai yra svarbūs ląstelės komponentai, labai glaudžiai susiję su jos gyvybinėmis funkcijomis. Fermentai - tai biologiniai katalizatoriai.Fermentus gamina ne tik žmogaus organizmas, bet ir visos bakterijos ir grybeliai.Reguliuojant fermentų kiekį ir aktyvumą, reguliuojamas metabolinių reakcijų greitis bei jų kryptis.Fermentai maisto pramonėje naudojami labai plačiai.Jie naudojami pieno, mėsos duonos, konditerijos, gėrimų ir kitose maisto pramonės šakose.Fermentai - paprasti ar sudėtiniai globuliniai baltymai, sudaryti iš vieno ar dviejų komponentų.
Fermentų yra visur, kur tik yra gyvybė.Fermentai yra svarbūs ląstelės komponentai, labai glaudžiai susiję su jos gyvybinėmis funkcijomis. Fermentai - tai biologiniai katalizatoriai.Fermentus gamina ne tik žmogaus organizmas, bet ir visos bakterijos ir grybeliai.Reguliuojant fermentų kiekį ir aktyvumą, reguliuojamas metabolinių reakcijų greitis bei jų kryptis.Fermentai maisto pramonėje naudojami labai plačiai.Jie naudojami pieno, mėsos duonos, konditerijos, gėrimų ir kitose maisto pramonės šakose.Fermentai - paprasti ar sudėtiniai globuliniai baltymai, sudaryti iš vieno ar dviejų komponentų.
• Supažindinti su fermentų specifinėmis savybėmis.
Fermentai yra svarbūs ląstelės komponentai, labai glaudžiai susiję su jos gyvybinėmis funkcijomis. Fermentai - tai biologiniai katalizatoriai. Be šių medžiagų negalėtų išgyventi nei vienas gyvis. Viena iš pagrindinių fermentų savybių skaidyti sudėtingos cheminės sudėties medžiagas iki paprastesnių junginių. Maisto medžiagos negalėtų būti virškinamos be fermentų.Fermentų katalizuojamų biocheminių reakcijų suma sudaro medžiagų apykaitos pagrindą, visų gyvų organizmų išskirtinę funkciją.Reguliuojant fermentų kiekį ir aktyvumą, reguliuojamas metabolinių reakcijų greitis bei jų kryptis.Fermentai maisto pramonėj naudojami labai plačiai.Jie naudojami pieno, mėsos duonos, konditerijos, gėrimų ir kitose maisto pramonės šakose.Pieno pramonėj naudojami iš vienų produktų sudarant kitus, pavyzdžiui, iš pieno gaminant sūrius; mėsos pramonėj skaidant, brandinant mėsą; duonos, konditerijos kaip pagalbiniai priedai, gėrimų pramonėj daugiausiai kaip brandinimo medžiagos.Fermentai - paprasti ar sudėtiniai globuliniai baltymai, sudaryti iš vieno ar dviejų komponentų. Dvikomponentinių fermentų baltyminė dalis vadinama apofermentu, nebaltyminė - kofermentu, o visas kompleksas - holofermentu.
• Pagal molekulių cheminę sandarą visi fermentai yra baltymai ir turi pirmine, antrinę,tretinę sandarą.
• Fermentų veikimo efektyvumas yra daug stipresnis už nebiologinių katalizatoriųveikimo efektyvumą.
• Fermentai pasižymi labai dideliu specifiškumu. Jie pasirinktinai veikia tik tuossubstratus, tas medžiagas, kurių kitimų reakcijas katalizuoja.
• Viena svarbiausių fermentų ypatybių - jų aktyvumo reguliavimas. Reguliuojantfermentų aktyvumą, ląstelėse reguliuojami bei koordinuojami visi metaboliniai procesai, palaikomas organizmo vidinės terpės dinaminis pastovumas ir prisitaikoma prie įvairių tos terpės pokyčių.
• Fermentinėms reakcijoms būdingas beveik 100% galutinių produktų kiekis.
• Fermentai pasižymi termolabilumu ir jautrumu terpės jonų...
Šį darbą sudaro 1995 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!
★ Klientai rekomenduoja
Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?
Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!
Norint atsisiųsti šį darbą spausk ☞ Peržiūrėti darbą mygtuką!
Mūsų mokslo darbų bazėje yra daugybė įvairių mokslo darbų, todėl tikrai atrasi sau tinkamą!
Panašūs darbai
Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.
Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.
Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!