2010 m. Lietuvos apgyvendinimo įstaigos sulaukė 15,5 procento daugiau svečių nei 2009 m. Apgyvendinimo įstaigose buvo apsistoję 1,8 mln. svečių, iš jų 47,7 procento užsieniečių. Viešbučiuose gyveno 1,3 mln., poilsio įstaigose - 130,0 tūkst., sveikatinio įstaigose -1,1 tūkst. svečių. Viešbučiuose 2010 m., palyginti su 2009 m., svečių gyveno 14,2 procento daugiau. Užsieniečiai sudarė 58 procentus. Daugiausia svečių buvo iš Lenkijos (15,4%), Vokietijos (15,3%), Estijos ir Latvijos (12,8%), Rusijos (7,7%). Lietuvos viešbučių numerių užimtumas 2010 m. sudarė 46,2, 2009 m. - 42,3 procento.
Vilniaus miesto viešbučiai 2010 m. sulaukė 572,1 tūkst. svečių, tai 12,8 procento daugiau nei 2009 m. (užsieniečių- 5,4% daugiau nei 2009 m.). Vilniaus miesto viešbučių numerių užimtumas 2010 m. sudarė 54,8 procento (2009 m. - 52,3%).
Poilsio namuose (nameliuose) ilsėjosi 130,0 tūkst. poilsiautojų, tai 11,4 procento daugiau nei 2009 m. Vieno poilsiautojo vidutinis buvimo laikas - 3,3 nakvynės. Daugiausia poilsiautojų apsilankė Palangos sav. - 55„1 tūkst., Neringos sav. - 15,4 tūkst., Molėtų r. sav. - 16,6 tūkst.
Sveikatinio įstaigose ilsėjosi ir gydėsi 131,1 tūkst. žmonių, iš jų 25,6 tūkst. užsieniečių. Daugiausia užsieniečių buvo iš Vokietijos - 35,9 procento, Baltarusijos -26,1, Lenkijos - 12,8 procento.
Darbo objektas – kulinarinio turizmo perspektyvos ir jų analizė Lietuvoje.
Darbo tikslas – ištirti kulinarinio turizmo perspektyvos Lietuvoje.
3. pateikti kulinarinio turizmo probleminius aspektus ir ypatumus;
4. ištirti kulinarinio turizmo perspektyvas Lietuvoje;
5. pateikti rekomendacijas ir išvadas bei prognozes.
REKREACIJA - tai aktyvus poilsis gyvybinių galių atstatymui, siekiant pašalinti fizinį ir psichologinį nuovargį. Jos paskirtis - aktyvų poilsį paversti kasdienio gyvenimo būtinu poreikiu. Šios nuostatos suponuoja tokias rekreacinių kompleksų metodus, kurie leistų greitai ir efektyviai atkurti psichosomatinių galių potencialą.
Nakvynės namai - apgyvendinimui pritaikytos patalpos bei sudarytos sąlygos tenkinti nakvynės ir higienos poreikius. Tai gali būti ir įstaiga, organizuojanti keitimąsi jaunaisiais turistais ir propaguojanti krašto pažinimą.
Darbo metodai- sisteminė ir loginė analizė, teisės katu ir teorinės literatūros analizė, statistiniai tyrimo metodai.
1.Kulinarinio turizmo samprata
Kultūrinis turizmas –...
Šį darbą sudaro 4692 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!
★ Klientai rekomenduoja
Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?
Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!
Norint atsisiųsti šį darbą spausk ☞ Peržiūrėti darbą mygtuką!
Mūsų mokslo darbų bazėje yra daugybė įvairių mokslo darbų, todėl tikrai atrasi sau tinkamą!
Panašūs darbai
Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.
Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.
Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!