Kaunas, 2008
ĮVADAS
Temos aktualumas. Valstybėms tapus Europos Sąjungos narėmis, šiandienos jų maisto pramonės verslininkams aktualia tema tapo įėjimas į ES bendrąją rinką, maisto produktų atitikimo privalomiems ES reikalavimams užtikrinimas. Įsitraukimas į ES rinką atveria dideles perspektyvas maisto pramonei. Pasinaudoti galimybėmis ir išvengti nesėkmių padės laiku gauta, kokybiška ir tinkamai panaudota teisinė informacija, kuri yra būtina sėkmingai veiklai ES bendrijos rinkoje. Viena iš pagrindinių sąlygų – maisto produktas, vartojant jį normaliomis sąlygomis, turi būti saugus vartotojui. Pirkėjų pasitikėjimui turi įtakos vartotojų teisių ir ekonominių interesų apsauga, tai itin svarbi sąlyga siekiant vystyti sėkmingą prekybą Bendrijoje.
Darbo problema. Bendrosios rinkos principų įgyvendinimas bei augantys vartotojų apsaugos reikalavimai sąlygojantys bendrų reikalavimų maisto produktams, teikiamiems į ES rinką, nustatymas.
Darbo tikslai. Išanalizuoti ES teisės reikalavimus maisto produktams.
Darbo uždaviniai:
1. Įvertinti bendrąją produktų saugą.
2. Išanalizuoti reikalavimus produktams.
3. Pateikti bendruosius reikalavimus maisto produktams.
4. Apibūdinti ES ir kitų valstybių funkcinio maisto produktų gamybos ir vartojimo reglamentavimą.
5. Charakterizuoti keletą direktyvų.
Darbo objektas. ES teisės reikalavimai maisto produktams.
Darbo metodai. Informacinių šaltinių kaupimas, sisteminimas, palyginimas.
6. Darbo struktūra. Darbą sudaro 5 skyriai. Pirmame skyriuje kalbama apie bendrąją produktų saugą. Antrame skyriuje apžvelgiami reikalavimai produktams. Trečiame skyriuje apibūdinami bendrieji reikalavimai maisto produktams. Ketvirtame skyriuje charakterizuojamas ES ir kitų valstybių funkcinio maisto produktų gamybos ir vartojimo reglamentavimas. Penktame skyriuje pateikiama keletas direktyvų.
Darbo rezultatai. Pateikta informacija apie ES teisės reikalavimus maisto produktams. Šiame darbe aptarta bendroji produktų, tiekiamų ES rinkai, sauga bei reikalavimai. Taip pat aprašytas prekių judėjimas tarp Europos šalių, maisto tranzito per Europos Sąjungos šalis tvarką, ir dar daugelį kitų aspektų. Be to, šiame darbe yra pateikta funkcinio maisto produktų gamybos ir vartojimo koncepcija. Taip pat yra paminėtos direktyvos.
Darbo sudėtis. Darbą sudaro puslapių, informacijos šaltiniai.
1. BENDROJI PRODUKTŲ SAUGA
Maistą reglamentuojantiems ES teisės aktams tenka svarbus vaidmuo užtikrinant, kad vartotojus pasiektų tiktai saugus maistas, kad vartotojai gautų patikimą informaciją.
Saugus produktas – tai toks produktas, kuris nekelia grėsmės vartotojui arba...
Šį darbą sudaro 5066 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!
★ Klientai rekomenduoja
Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?
Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!
Norint atsisiųsti šį darbą spausk ☞ Peržiūrėti darbą mygtuką!
Mūsų mokslo darbų bazėje yra daugybė įvairių mokslo darbų, todėl tikrai atrasi sau tinkamą!
Panašūs darbai
Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.
Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.
Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!