1.3.Cukraus gavybos vietos Europoje
4
2. LAIVŲ TIPAI KURIAIS GABENAMAS CUKRUS, JŲ KONSTRUKCIJA IR
YPATUMAI
5
3. CUKRAUS SAVYBĖS , CHARAKTERISTIKOS TRANSPORTAVIMO YPATUMAI IR SĄLYGOS
6
3.1. Cukraus cheminės bei fizinės savybės
6
3.2. Cukraus transportavimo ypatumai ir sąlygos
6
4. CUKRAUS ĮPAKAVIMAS IR ŽYMĖJIMAS
7
5. CUKRAUS IŠKROVIMO IR PAKROVIMO YPATUMAI
8
6. CUKRAUS SANDĖLIAVIMAS
9
IŠVADOS
10
LITERATŪROS SĄRAŠAS
11
ĮVADAS
Cukrus, sacharozė – vandenyje tirpstantis saldus disacharidas, dažniausiai gaminamas iš cukrinių runkelių, cukrašvendrių, žinomiausias šių dienų natūralus saldiklis.
Tropikuose cukrų kaupia cukranendrės. Daugiausia jų auginama Kuboje ir Brazilijoje. Mūsų kraštuose cukrumi turtingiausi augalai yra cukriniai runkeliai. Jie turi 17–20 % cukraus. Iš tonos cukrinių runkelių gaunama apie 155 kg rafinuoto cukraus, kuris turi 99,9 % sacharozės ir ne daugiau 0,4 % vandens.
Žmogus per metus vidutiniškai suvalgo 36 kg cukraus: 6 kg gauna tiesiogiai, likusius 30 kg – nepastebimai kartu su gėrimais,saldumynais, sausais pusryčiais ir kitais maisto produktais bei patiekalais. Per dieną tai sudarytų 33 kubelius cukraus arba tiek, kiek jo būtų galima gauti iš vieno cukrinio runkelio.
Valgomasis cukrus vartojamos įvairiais pavidalais:
• Kristalinis cukrus – nuo 1840 metų gaminamas baltas cukrus. Tarpinėje stadijoje kristalai yra gelsvi ir su daug priemaišų, vėliau jis pakartotinai tirpinamas,kristalizuojamas bei rafinuojamas, taip pat spalvinamas žydru dažu, kuris suteikia baltumo. 99,7 % šio cukraus sudaro sacharozė. Rafinuotas cukrus mūsų organizmui nereikalingas.
• Cukraus pudra (miltelinis cukrus) – labai smulkių grūdelių cukrus, naudojamas tik nuo XX a. pradžios.
• Cukraus kristalai – gaminamas iš prisotinto cukraus tirpalo, kai gaunami nevienodo stambumo skaidrūs kristalai.
• Geltonasis arba rudasis cukrus – mažiau išvalytas arba jame yra melasos. Jis taip pat gali būti karamelizuotas. Sudėtis nuo balto cukraus beveik nesiskiria.
Darbo tikslas: Išanalizuoti cukraus, kaip krovinio, gavybą, gabenimą, pakavimą ir
sandėliavimą.
Darbo uždaviniai:
1. Aprašyti cukraus gavybos ir gabenimo ypatumus.
2. Išanalizuoti curaus savybes, jo įpakavimo ypatumus.
3. Išnagrinėti cukraus sandėliavimą, iškrovimo ir pakrovimo technologijas.
1. CUKRAUS IMPORTAS IR EKSPORTAS. GAVYBOS VIETOS EUROPOJE IR
LIETUVOJE
1.1. Cukraus gavybos vietos Lietuvoje
Iki XIX a. Napoleono žygių Europoje buvo naudojamos tik atvežtinės žaliavos, bet karo metu...
Šį darbą sudaro 1783 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!
★ Klientai rekomenduoja
Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?
Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!
Norint atsisiųsti šį darbą spausk ☞ Peržiūrėti darbą mygtuką!
Mūsų mokslo darbų bazėje yra daugybė įvairių mokslo darbų, todėl tikrai atrasi sau tinkamą!
Panašūs darbai
Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.
Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.
Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!