Referatai

Anykščių vyninės istorija

10   (3 atsiliepimai)
Anykščių vyninės istorija 1 puslapis
Anykščių vyninės istorija 2 puslapis
Anykščių vyninės istorija 3 puslapis
Anykščių vyninės istorija 4 puslapis
Anykščių vyninės istorija 5 puslapis
Anykščių vyninės istorija 6 puslapis
Anykščių vyninės istorija 7 puslapis
Anykščių vyninės istorija 8 puslapis
Anykščių vyninės istorija 9 puslapis
Anykščių vyninės istorija 10 puslapis
Anykščių vyninės istorija 11 puslapis
Anykščių vyninės istorija 12 puslapis
Anykščių vyninės istorija 13 puslapis
Anykščių vyninės istorija 14 puslapis
Anykščių vyninės istorija 15 puslapis
Anykščių vyninės istorija 16 puslapis
Anykščių vyninės istorija 17 puslapis
Anykščių vyninės istorija 18 puslapis
Anykščių vyninės istorija 19 puslapis
Anykščių vyninės istorija 20 puslapis
www.nemoku.lt
www.nemoku.lt
Aukščiau pateiktos peržiūros nuotraukos yra sumažintos kokybės. Norėdami matyti visą darbą, spustelkite peržiūrėti darbą.
Ištrauka

Iš Žemaitijos kilęs būsimasis verslininkas Balys Karazija vaisių ir uogų vynų technologija susidomėjo dar besimokydamas Dotnuvos Žemės ūkio akademijoje. Tuo metu vynas Lietuvoje nebuvo gaminamas - jį importuodavo iš užsienio, tačiau dėl aukštų kainų gyventojai jo mažai pirkdavo. Nujausdamas verslo sėkmę diplomuotas trisdešimtmetis agronomas 1926 metais atvyko į Anykščius. Iš valsčiaus valdybos gavęs leidimą, ėmėsi organizuoti vyno gamybą ir užraugė pirmuosius obuolių vyno litrus. Anykštėnams tai buvo neeilinis įvykis, tad pirmąjį vyną išragavo dar visai nesubrandintą! Netikėtas ir didelis pelnas paskatino B. Karaziją tuoj pat plėsti gamybą. 1 Žemės ūkio akademijoje sukauptas žinias Balys Karazaija panaudojo ir tobulindamas technologijas „namudinę gamybą pakeitė moksliniais pagrindais paremta technologija“2 Technologija neatsiejamas dalykas nuo vyno gamybos, visos vyno rūšys savo keią į platųjį pasaulį pradeda labaratorijoje ir eina ilgu keliu, kol būna įpiltas į butelį, pažymėtas etikete ir atsiduria ant šventinio stalo.
Vynas - gyvas, nuolat kintantis produktas. Taigi ir vyno gamyba yra „gyvas" procesas, t.y. jo gamyba vyksta gyvų organizmų — mielių pagalba. Dėl šios priežasties kiekviename gamybos etape reikalinga nuolatinė priežiūra ir kontrolė. Kitu atveju kyla rizika, kad produktas suges, jo kokybė neišlaikys keliamų reikalavimų. Anksčiau vyno kokybė būdavo nustatoma tik vizualiai ir ragavimo būdu (organoleptiškai). Šiandieninėje gamyboje vynų kokybės nustatymui jusliniai rodikliai taip pat vaidina labai didelį vaidmenį. Periodiškai vykdomose gamybinėse degustacijose tikrinamas aromatas, skonis, spalva. Tačiau šiuolaikinės technologijos vyno gamybos procesus leidžia kontroliuoti tiksliau. Įmonėje esančios laboratorijos specialistai atlieka tyrimus, kurių metu nustatomi fizikocheminiai parametrai: produkto rūgštingumas, cukringumas, sausųjų medžiagų kiekis. Stebimi mikrobiologiniai rodikliai. Laboratorija nuolatos seka vyno gamyba kol jis patenka ant degustacines komisijos stalo. Vynas vartotojams pateikiamas tik tuomet, kai atitinka visus kokybės reikalavimus.
1.2 Gamybos pradžia 1926 m.
Pramoniniu būdu Lietuvoje vaisių ir uogų vynas pradėtas gaminti 1926 metais. Vaisvynių dirbtuvę Anykščiuose įsteigęs agronomas Balys Karazija iš pradžių ketino vyną gaminti tik iš savo tėvo sode užaugintų vaisių. Prašyme, pateiktame...

Daugiau informacijos...

Šį darbą sudaro 6359 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!

★ Klientai rekomenduoja


Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?

Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!

Detali informacija
Darbo tipas
Lygis
Universitetinis
Failo tipas
Word failas (.doc)
Apimtis
24 psl., (6359 ž.)
Darbo duomenys
  • Referatas
  • 24 psl., (6359 ž.)
  • Word failas 2 MB
  • Lygis: Universitetinis
www.nemoku.lt Atsisiųsti šį referatą

www.nemoku.lt Panašūs darbai

Kvepalų istorija i kūrimas

Kvepalų istorija i kūrimas Kita Peržiūrėti darbą

Muzeologija. Muziejų istorija

Muzeologija. Muziejų istorija Kita Peržiūrėti darbą

Marijampolės kolegijos istorija ir dabartis

Marijampolės kolegijos istorija ir dabartis Kita Peržiūrėti darbą

Lietuvių mokslo draugijos istorija

Lietuvių mokslo draugijos istorija Kita Peržiūrėti darbą
Privalumai
Pakeitimo garantija Darbo pakeitimo garantija

Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.

Sutaupyk 25% pirkdamas daugiau Gauk 25% nuolaidą

Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.

Greitas aptarnavimas Greitas aptarnavimas

Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!

Atsiliepimai
www.nemoku.lt
Dainius Studentas
Naudojuosi nuo pirmo kurso ir visad randu tai, ko reikia. O ypač smagu, kad įdėjęs darbą gaunu bet kurį nemokamai. Geras puslapis.
www.nemoku.lt
Aurimas Studentas
Puiki svetainė, refleksija pilnai pateisino visus lūkesčius.
www.nemoku.lt
Greta Moksleivė
Pirkau rašto darbą, viskas gerai.
www.nemoku.lt
Skaistė Studentė
Užmačiau šią svetainę kursiokės kompiuteryje. :D Ką galiu pasakyti, iš kitur ir nebesisiunčiu, kai čia yra viskas ko reikia.

Palaukite! Šį darbą galite atsisiųsti visiškai NEMOKAMAI!

Įkelkite bet kokį savo turimą mokslo darbą ir už kiekvieną įkeltą darbą būsite apdovanoti - gausite dovanų kodus, skirtus nemokamai parsisiųsti jums reikalingus rašto darbus.
Vilkti dokumentus čia:

.doc, .docx, .pdf, .ppt, .pptx, .odt