Namų darbai

1905 m. Didysis Vilniaus seimas

9.8   (2 atsiliepimai)
1905 m. Didysis Vilniaus seimas 1 puslapis
1905 m. Didysis Vilniaus seimas 2 puslapis
1905 m. Didysis Vilniaus seimas 3 puslapis
1905 m. Didysis Vilniaus seimas 4 puslapis
1905 m. Didysis Vilniaus seimas 5 puslapis
1905 m. Didysis Vilniaus seimas 6 puslapis
1905 m. Didysis Vilniaus seimas 7 puslapis
1905 m. Didysis Vilniaus seimas 8 puslapis
1905 m. Didysis Vilniaus seimas 9 puslapis
1905 m. Didysis Vilniaus seimas 10 puslapis
1905 m. Didysis Vilniaus seimas 11 puslapis
1905 m. Didysis Vilniaus seimas 12 puslapis
1905 m. Didysis Vilniaus seimas 13 puslapis
www.nemoku.lt
www.nemoku.lt
Aukščiau pateiktos peržiūros nuotraukos yra sumažintos kokybės. Norėdami matyti visą darbą, spustelkite peržiūrėti darbą.
Ištrauka

Pasirinktas darbo tyrimo objektas – 1905 m. Didysis Vilniaus seimas. Nagrinėjant šį objektą bus stengiamasi trumpai aprašyti tuometinę politinę situaciją, lietuvių suvažiavimo idėją ir iniciatyvą. Taip pat aptarti pačios lietuvių visuomenės pasirengimą suvažiavimui, suvažiavimo nutarimus ir jų pasekmes. Tačiau didžiausias dėmesys, šiame darbe, skiriamas Didžiojo Vilniaus seimo reikšmei lietuvių tapsmui moderniąja tauta. Darbe bus stengiamasi įrodyti, kad Didysis Vilniaus seimas suvaidino svarbų vaidmenį lietuviams tampant modernia tauta.
Šiame darbe bus bandoma nuosekliai ir visapusiškai ištirti tiek patį Didįjį Vilniaus seimą kaip modernios lietuvių tautos atstovybę, tiek atskirus su juo susijusius klausimus: seimo prielaidas, jo idėjos genezę, požiūrį į Lietuvos valstybingumo perspektyvas, seimo eigą ir jo reikšmę galutiniam lietuvių politinės struktūros susiformavimui, kaip jau minėta, seimo rezultatus ir jų reikšmę lietuvių pilietiniai – politiniai savimonei formuoti ir Lietuvos valstybingumui atkurti. Taigi didesnis dėmesys bus skiriamas vidiniams lietuvių ir Lietuvos visuomenės raidos veiksniams.
Darbe bus bandoma sieti Didįjį Vilniaus seimą su 1905 – 1906 m. tautine revoliucija Lietuvoje. Seimas bus tiriamas kaip tautinės revoliucijos kulminacija, ženklinusi lietuvių atgimimo tautinio – politinio etapo pabaigą ir tautinio – valstybinio etapo pradžią.
Lietuvos politinė situacija 1905 m.
Kaip žinoma, moderni lietuvių tauta XIX a. pab. – XX a. pr. įžengė į politinį nacionalinio judėjimo etapą. Tai buvo tautinės ideologijos, politizavimo, partijų kūrimosi, politinės minties evoliucijos, atviros konfrontacijos ar bendradarbiavimo su kitų Lietuvoje gyvenusių partijų ar politinių srovių etapas.13Tuo metu šalyje vyraujantis feodalizmas ir kapitalizmas lėmė savitą Lietuvos krašto socialinę struktūrą. Tuo metu buvo leidžiamas laikraštis ,, Aušra“(1883 – 1886 m.). šiame laikraštyje išryškėjo jo idėjinis nevienalytiškumas, išsiskyrė lietuvių pasaulietinės ir klierikinės inteligentijos interesai. 14 tuo tarpu aplink ,,Varpą“ susitelkę liberaliųjų pažiūrų inteligentai bandė ieškoti nacionalinės inteligentijos bendros veiklos sąlyčio taškų. Buvo bandoma vienytis per inteligenciją. Kartu į nacionalinį judėjimą buvo bandoma įtraukti visą tautą, telkti jėgas, kurios galėtų priešintis caro priespaudai ir polonizacijai, nes buvo manoma, kad tik taip...

Daugiau informacijos...

Šį darbą sudaro 4244 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!

Turinys
  • 1. Įvadas
  • 2. Lietuvos politinė situacija 190į m.
  • 3. Suvaževimo udėja ir iniciatyva.
  • 4. Lietuvos visuomenės pasirengimas suvaževimui.
  • 5. Suvaževimo nutarimai ir jų pasekmės.
  • 6. Didžiojo Vilniaus Seimo reikšmė lietuvių tapsmui moderniąja tauta.
  • 7. Išvados.

★ Klientai rekomenduoja


Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?

Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!

Detali informacija
Darbo tipas
Lygis
Universitetinis
Failo tipas
Word failas (.docx)
Apimtis
13 psl., (4244 ž.)
Darbo duomenys
  • Istorijos namų darbas
  • 13 psl., (4244 ž.)
  • Word failas 58 KB
  • Lygis: Universitetinis
www.nemoku.lt Atsisiųsti šį namų darbą
Privalumai
Pakeitimo garantija Darbo pakeitimo garantija

Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.

Sutaupyk 25% pirkdamas daugiau Gauk 25% nuolaidą

Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.

Greitas aptarnavimas Greitas aptarnavimas

Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!

Atsiliepimai
www.nemoku.lt
Dainius Studentas
Naudojuosi nuo pirmo kurso ir visad randu tai, ko reikia. O ypač smagu, kad įdėjęs darbą gaunu bet kurį nemokamai. Geras puslapis.
www.nemoku.lt
Aurimas Studentas
Puiki svetainė, refleksija pilnai pateisino visus lūkesčius.
www.nemoku.lt
Greta Moksleivė
Pirkau rašto darbą, viskas gerai.
www.nemoku.lt
Skaistė Studentė
Užmačiau šią svetainę kursiokės kompiuteryje. :D Ką galiu pasakyti, iš kitur ir nebesisiunčiu, kai čia yra viskas ko reikia.
Palaukite! Šį darbą galite atsisiųsti visiškai NEMOKAMAI! Įkelkite bet kokį savo turimą mokslo darbą ir už kiekvieną įkeltą darbą būsite apdovanoti - gausite dovanų kodus, skirtus nemokamai parsisiųsti jums reikalingus rašto darbus.
Vilkti dokumentus čia:

.doc, .docx, .pdf, .ppt, .pptx, .odt