Kursiniai darbai

Sąnaudos ir ekonominiai rodikliai: mėsos cechas

10   (1 atsiliepimai)
Sąnaudos ir ekonominiai rodikliai: mėsos cechas 1 puslapis
Sąnaudos ir ekonominiai rodikliai: mėsos cechas 2 puslapis
Sąnaudos ir ekonominiai rodikliai: mėsos cechas 3 puslapis
Sąnaudos ir ekonominiai rodikliai: mėsos cechas 4 puslapis
Sąnaudos ir ekonominiai rodikliai: mėsos cechas 5 puslapis
Sąnaudos ir ekonominiai rodikliai: mėsos cechas 6 puslapis
Sąnaudos ir ekonominiai rodikliai: mėsos cechas 7 puslapis
Sąnaudos ir ekonominiai rodikliai: mėsos cechas 8 puslapis
Sąnaudos ir ekonominiai rodikliai: mėsos cechas 9 puslapis
Sąnaudos ir ekonominiai rodikliai: mėsos cechas 10 puslapis
Sąnaudos ir ekonominiai rodikliai: mėsos cechas 11 puslapis
Sąnaudos ir ekonominiai rodikliai: mėsos cechas 12 puslapis
Sąnaudos ir ekonominiai rodikliai: mėsos cechas 13 puslapis
Sąnaudos ir ekonominiai rodikliai: mėsos cechas 14 puslapis
Sąnaudos ir ekonominiai rodikliai: mėsos cechas 15 puslapis
Sąnaudos ir ekonominiai rodikliai: mėsos cechas 16 puslapis
Sąnaudos ir ekonominiai rodikliai: mėsos cechas 17 puslapis
Sąnaudos ir ekonominiai rodikliai: mėsos cechas 18 puslapis
Sąnaudos ir ekonominiai rodikliai: mėsos cechas 19 puslapis
Sąnaudos ir ekonominiai rodikliai: mėsos cechas 20 puslapis
www.nemoku.lt
www.nemoku.lt
Aukščiau pateiktos peržiūros nuotraukos yra sumažintos kokybės. Norėdami matyti visą darbą, spustelkite peržiūrėti darbą.
Ištrauka

Lyginant su kitomis Baltijos šalimis: Latvija ir Estija, Lietuvos mėsos perdirbimo įmonės sparčiau skuba atlikti ES geros gamybos praktikos keliamus reikalavimus. Iš 382 Lietuvoje veikiančių mėsos perdirbimo įmonių 19 jau turi ES sertifikatus, o 13 iš jų – gali produkciją eksportuoti į ES šalis.
Lietuvos mėsos perdirbėjų asociacija (LMPA) šiandien jungia 24 stambius šalyje veikiančius mėsos perdirbėjus: 4 akcines ir 19 uždarų akcinių bendrovių, 3 žemės ūkio bendrovės ir 2 individualia įmones, kurių gamybos apimtys sudaro 56,6 proc. Arba 12,8 tūkst. T nuo bendro mėsos gamybos lygio šalyje per pirmąjį šių metų pusmetį. Deja, šių įmonių potencialus pajėgumas šiandien išnaudojamas tik 48,5 proc.
Karšto rūkymo dešros puikiai tinka įvairiausioms progoms. Vartotojai reikalauja vis daugiau karšto rūkymo dešrų, todėl praplečiame karštai rūkytų dešrų asortimentą.
Tikslas:- apskaičiuoti karštai rūkytų dešrų cecho sąnaudas ir ekonominius rodiklius.
Šiame kursiniame darbe projektuoju karštai rūkytų dešrų cechą. Šiame ceche bus gaminama dvi rūšys karštai rūkytų dešrų: „Kauno saliami karštai rūkyta dešra“ – 1000kg/pam.; „Nidos karštai rūkyta dešra“ – 1000kg/pam.; Cechas dirba pertraukinių grafiku. Nedirba šeštadienį ir sekmadienį. Pamainos trukmė 8 valandos.
Technologinis procesas. Žaliava gamybai naudojama tik po išpjaustymo. Gamybai žaliava naudojama iš išpjaustymo įmonės, ji papildomai apžiūrima ir įvertinama.
Pagal gaminio produkto receptūrą, žaliava gamybai gali būti sušaldoma -18 °C t. Šaldytuve, iki -3-5 °C temperatūros ir toliau naudojama gamyboje. Kitos žaliavos temperatūra turi buti 0-4 °C.
Sušaldyta žaliava supjaustoma tokiais gabalais, kad būtų galima smulkinti kuteryje.
Smulkinta žaliava, maisto priedai prieskoniai atsveriami pagal gaminio receptūrą.
Dirbtiniai apvalkalai mirkomi 30 min. 15-20 °C temperatūros vandenyje. Naudojant dirbtinius apvalkalus būtina atsižvelgti į gamintojo rekomendacijas, jos gali skirtis nuo aprašyto apvalkalų paruošimo būdo.
Susvėrus pagal receptūrą reikiamą žaliavų ir komponentų kiekį, maišymas atliekamas kuteryje maišymo režimu.
Maišymas baigiamas, kai pasiekiamas reikiamas struktūros faršas.
Sumaišytas faršas išimamas iš kuterio ir sudedamas į kimštuvo talpą, uždedamas atitinkamo dydžio vamzdelis ir užmaunamas paruoštas apvalkalas. Kemšama standžiai, papuolus orui praduriamas apvalkalas.
Kemšant dešras, galai...

Daugiau informacijos...

Šį darbą sudaro 4065 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!

★ Klientai rekomenduoja


Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?

Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!

Detali informacija
Darbo tipas
Lygis
Universitetinis
Failo tipas
Word failas (.doc)
Apimtis
24 psl., (4065 ž.)
Darbo duomenys
  • Ekonomikos kursinis darbas
  • 24 psl., (4065 ž.)
  • Word failas 397 KB
  • Lygis: Universitetinis
www.nemoku.lt Atsisiųsti šį kursinį darbą
Privalumai
Pakeitimo garantija Darbo pakeitimo garantija

Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.

Sutaupyk 25% pirkdamas daugiau Gauk 25% nuolaidą

Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.

Greitas aptarnavimas Greitas aptarnavimas

Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!

Atsiliepimai
www.nemoku.lt
Dainius Studentas
Naudojuosi nuo pirmo kurso ir visad randu tai, ko reikia. O ypač smagu, kad įdėjęs darbą gaunu bet kurį nemokamai. Geras puslapis.
www.nemoku.lt
Aurimas Studentas
Puiki svetainė, refleksija pilnai pateisino visus lūkesčius.
www.nemoku.lt
Greta Moksleivė
Pirkau rašto darbą, viskas gerai.
www.nemoku.lt
Skaistė Studentė
Užmačiau šią svetainę kursiokės kompiuteryje. :D Ką galiu pasakyti, iš kitur ir nebesisiunčiu, kai čia yra viskas ko reikia.
Palaukite! Šį darbą galite atsisiųsti visiškai NEMOKAMAI! Įkelkite bet kokį savo turimą mokslo darbą ir už kiekvieną įkeltą darbą būsite apdovanoti - gausite dovanų kodus, skirtus nemokamai parsisiųsti jums reikalingus rašto darbus.
Vilkti dokumentus čia:

.doc, .docx, .pdf, .ppt, .pptx, .odt