Lyginant su kitomis Baltijos šalimis: Latvija ir Estija, Lietuvos mėsos perdirbimo įmonės sparčiau skuba atlikti ES geros gamybos praktikos keliamus reikalavimus. Iš 382 Lietuvoje veikiančių mėsos perdirbimo įmonių 19 jau turi ES sertifikatus, o 13 iš jų – gali produkciją eksportuoti į ES šalis.
Lietuvos mėsos perdirbėjų asociacija (LMPA) šiandien jungia 24 stambius šalyje veikiančius mėsos perdirbėjus: 4 akcines ir 19 uždarų akcinių bendrovių, 3 žemės ūkio bendrovės ir 2 individualia įmones, kurių gamybos apimtys sudaro 56,6 proc. Arba 12,8 tūkst. T nuo bendro mėsos gamybos lygio šalyje per pirmąjį šių metų pusmetį. Deja, šių įmonių potencialus pajėgumas šiandien išnaudojamas tik 48,5 proc.
Karšto rūkymo dešros puikiai tinka įvairiausioms progoms. Vartotojai reikalauja vis daugiau karšto rūkymo dešrų, todėl praplečiame karštai rūkytų dešrų asortimentą.
Tikslas:- apskaičiuoti karštai rūkytų dešrų cecho sąnaudas ir ekonominius rodiklius.
Šiame kursiniame darbe projektuoju karštai rūkytų dešrų cechą. Šiame ceche bus gaminama dvi rūšys karštai rūkytų dešrų: „Kauno saliami karštai rūkyta dešra“ – 1000kg/pam.; „Nidos karštai rūkyta dešra“ – 1000kg/pam.; Cechas dirba pertraukinių grafiku. Nedirba šeštadienį ir sekmadienį. Pamainos trukmė 8 valandos.
Technologinis procesas. Žaliava gamybai naudojama tik po išpjaustymo. Gamybai žaliava naudojama iš išpjaustymo įmonės, ji papildomai apžiūrima ir įvertinama.
Pagal gaminio produkto receptūrą, žaliava gamybai gali būti sušaldoma -18 °C t. Šaldytuve, iki -3-5 °C temperatūros ir toliau naudojama gamyboje. Kitos žaliavos temperatūra turi buti 0-4 °C.
Sušaldyta žaliava supjaustoma tokiais gabalais, kad būtų galima smulkinti kuteryje.
Smulkinta žaliava, maisto priedai prieskoniai atsveriami pagal gaminio receptūrą.
Dirbtiniai apvalkalai mirkomi 30 min. 15-20 °C temperatūros vandenyje. Naudojant dirbtinius apvalkalus būtina atsižvelgti į gamintojo rekomendacijas, jos gali skirtis nuo aprašyto apvalkalų paruošimo būdo.
Susvėrus pagal receptūrą reikiamą žaliavų ir komponentų kiekį, maišymas atliekamas kuteryje maišymo režimu.
Maišymas baigiamas, kai pasiekiamas reikiamas struktūros faršas.
Sumaišytas faršas išimamas iš kuterio ir sudedamas į kimštuvo talpą, uždedamas atitinkamo dydžio vamzdelis ir užmaunamas paruoštas apvalkalas. Kemšama standžiai, papuolus orui praduriamas apvalkalas.
Kemšant dešras, galai...
Šį darbą sudaro 4065 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!
★ Klientai rekomenduoja
Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?
Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!
Norint atsisiųsti šį darbą spausk ☞ Peržiūrėti darbą mygtuką!
Mūsų mokslo darbų bazėje yra daugybė įvairių mokslo darbų, todėl tikrai atrasi sau tinkamą!
Panašūs darbai
Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.
Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.
Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!