2006 m.
ATASKAITA
Patalpos ir interjeras
Maitinimo įmonė, kurioje atlikau maitinimo organizavimo ir aptarnavimo mokomąją praktiką yra trijų žvaigždučių viešbučio „Europa City“ restoranas, UAB „Transmedos Valda“. Restoranas įsikūręs pirmajame viešbučio aukšte. Restoranas turi 80 vietų prekybinėje salėje ir 5 vietas bare. Nuo 7 val iki 10 val (savaitgaliais 8-11 val) restorane vyksta pusryčiai (švediškas stalas), 11 val prasideda dienos pietūs, taip pat pagal svečių pageidavimus organizuojami pobūviai, furšetai, vakarienės grupėms ir pavieniams asmenims.
Restoranas turi tik vieną pagrindinę salę ir barą. Pagrindinės restorano salės interjeras yra klasikinio stiliaus. Parinktos spalvos yra švelnios – tai smėlio spalvos sienos ir kėdės, lengvos šviesios užuolaidos, staltiesės yra kreminės, kiliminė danga pilkos spalvos, o sienos yra dažytos, kas yra labai praktiška. Sienas puošia paveikslai (originalai). Jaukumo taip pat suteikia gėlės ir negarsiai leidžiama muzika.
Įrankiai, indai, stalo aptiesalai.
Patiekalams pateikti naudojami porceliano ir grūdinto stiklo indai:
• padėklinės lėkštės
• užkandinės lėkštės
• antrųjų patiekalų lėkštės
• gilios (sriubos) lėkštės
• dubenėliai
• salotinės
• kavos ir arbatos puodukai
• arbatinukai
• indeliai pienui
Gaivieji ir alkoholiniai gėrimai pateikiami stiklo induose (taurėse). Naudojamos tokios taurių rūšys:
• gaiviųjų gėrimų taurės ir stiklinės
• raudonojo, baltojo ir desertinio vyno taurės
• šampano taurės
• martinio taurės
• konjako ir brendžio taurės
• likerio taurelės
• kokteilių taurės
• alaus bokalai
Pagrindiniai ir pagalbiniai stalo įrankiai pagaminti iš nerūdyjančio plieno.
„Europa City“ viešbučio restorane naudojami šie pagrindiniai įrankiai:
• užkandinės šakutės ir peiliai
• didžiosios šakutės ir peiliai
• desertiniai šaukšteliai ir šakutės
• valgomieji šaukštai
Be šių įrankių taip pat yra naudojami pagalbiniai:
• žnyplės ledo gabaliukams
• samtis sriubai
• mentelė tortui
• žnyplės cukraus gabaliukams
• peilis sūriui
Restorane stalai padengti staltiesėmis iš mišraus audinio (medvilnė + poliesteras).
Vakarienės metu paprastai naudojamos baltos medvilninės servetėlės lūpoms nusišluostyti, taip pat apsaugoti drabužius nuo sutepimo. Jos gražiai sulankstomos ir dedamos lėkštės vietoje arba ant jos, priklausomai nuo serviruotės. Padavėjai patiekalams nešti ir indams nurinkinėti naudoja vienkartines popierines servetėles.
Stalų serviravimas
Pusryčiai pateikiami „švediško stalo“ būdu. Stalai padengiami staltiesėmis. Ant stalų dedamas prieskonių rinkinys ir popierinės...
Šį darbą sudaro 1147 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!
★ Klientai rekomenduoja
Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?
Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!
Norint atsisiųsti šį darbą spausk ☞ Peržiūrėti darbą mygtuką!
Mūsų mokslo darbų bazėje yra daugybė įvairių mokslo darbų, todėl tikrai atrasi sau tinkamą!
Panašūs darbai
Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.
Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.
Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!