Priėmimas: žaliavų, komponentų, pakavimo medžiagų ir chemikalų priėmimo procedūros, tikrinimas, rūšiavimas, ženklinimas, atsakingi asmenys, dokumentai, jų tvarkymas ir laikymas.
Laikymas: žaliavų, komponentų, grįžtamųjų atliekų, pakavimo medžiagų, chemikalų ir gatavo maisto laikymo sąlygos, temperatūra, drėgmė, apsauga nuo užteršimo, ženklinimas, pateikimo sąlygos, atsakingi asmenys, tikrinimo dažnumas, dokumentai, jų tvarkymas ir laikymas.
Įmonė maisto žaliavas ir kitus ingridientus turi įsigyti tik iš patikimų tiekėjų, kurie tuos produktus pagamina ar įsigyja teisėtai ir taiko maisto saugos savikontrolės principus. Prieš sudarant tiekimo sutartis būtina įsitikinti, kad užsakomos maisto žaliavos ir kiti produktai atitinka ir atitiks teisės aktų reikalavimus, turės reikiamus lydimuosius dokumentus ir juose bus pateikta visa reikiama informacija apie tiekiamų produktų saugą ir kokybę. Sutartyse su tiekėjais, jei įmanoma, turi būti numatyta, kokios temperatūros produktas turi būti atvežimo metu, bei kaip jis bus įpakuotas ar fasuotas. Maisto žaliavos, medžiagos ir gatava produkcija priimama ir laikoma atsižvelgiant į laikymo sąlygas ir terminus, nurodytus teisės aktuose, norminiuose dokumentuose, etiketėse ir lydimuosiuose dokumentuose. Priėmimo metu, jei būtina patikrinama maisto produktų transportavimo temperatūra. Jei kyla abejonių dėl transportavimo temperatūros, ji išmatuojama produkto viduje. Maisto žaliavos ir medžiagos turi atitikti higienos, maisto saugos ir teisės aktų reikalavimus. Maisto žaliavos turi būti su nepasibaigusiu galiojimo terminu, jų juslinės savybės turi būti nepakitusios. Ant žaliavų ar pakuotės neturi būti jokių kenkėjų, vabzdžių ar jų buvimo pėdsakų, t.y. graužimo žymių, lizdų, šlapimo, išmatų. Maisto tvarkymo patalpose neturi būti jokių nuodingų ar jokių kitų cheminių medžiagų, jeigu jos gali padaryti maistą nesaugų. Ant pakuotės neturi būti purvo ar dulkių. Maisto žaliavos, medžiagos ir gatava produkcija turi būti transportuojamos teisės aktų nustatyta tvarka.
Maisto žaliavos, medžiagos ir gatava produkcija turi būti laikoma tinkamai įrengtose patalpose, kuriose pakankamai vietos apžiūrai, tinkamas apšvietimas, efektyvus valymas, plovimas, dezinfekcija ir/ar tinkamai naikinami kenkėjai.
Skirtingų rūšių maistas (žalia mėsa, žuvis, vaisiai, daržovės, duonos gaminiai, pieno produktai ir kt.) turi būti laikomi atskirai.
Sandėliuose žaliavos...
Šį darbą sudaro 3572 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!
★ Klientai rekomenduoja
Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?
Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!
Norint atsisiųsti šį darbą spausk ☞ Peržiūrėti darbą mygtuką!
Mūsų mokslo darbų bazėje yra daugybė įvairių mokslo darbų, todėl tikrai atrasi sau tinkamą!
Panašūs darbai
Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.
Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.
Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!