Jei nusprendėte patys fotografuoti maistą, pirmiausia turėtumėte susipažinti su tam tikromis patariamojo pobūdžio taisyklėmis.
Jas žinodami, galėsite mėgautis ne tik puikiai pagamintu maistu, bet ir apetitą žadinančiomis nuotraukomis.
Vienas iš esminių dalykų fotografuojant maistą yra šviesa. Gali atsitikti taip, kad net tuomet, kai, atrodytų, fotosesijai pasiruošėte puikiai, skanių nuotraukų be tinkamo apšvietimo sukurti nepavyks.
Fotografuojant namuose, o teisingiau sakant – ne studijoje, geriausia išnaudoti natūralų apšvietimą. Jis suteikia maistui taip norimo tikrumo, natūralumo.
Labai geras šviesos šaltinis yra didelis, į šiaurę atsuktas langas. Žvelgiant iš fotografo pozicijos, jis turėtų būti priešais, o fotografuojamas objektas viduryje, padėtas, pavyzdžiui, ant stalo ar kito labiau tinkamo paviršiaus.
Tai vadinamoji priešpriešinio apšvietimo schema. Ji naudojama bene dažniausiai. Taip fotografuokite apvaliuose induose patiektus maisto produktus, troškinius ar sriubas.
Taip pat dažnai naudojama ir šoninio apšvietimo schema. Maistas šiuo atveju apšviečiamas 90 laipsnių kampu. Toks apšvietimas ypač tinka, norint išryškinti patiekalo reljefą ir paviršiaus nelygumus. Šoninis apšvietimas suteikia patiekalui išraiškingumo. Kitoje patiekalo pusėje naudokite šviesos reflektorių. Tai gali būti net paprasčiausias, didesnio formato popieriaus lapas arba ant kartono užklijuota folija. Tokio apšvietimo fotografuojant maistą dažniausia pakanka, tik svarbu, kad pro langą nekristų tiesioginiai saulės spinduliai. Per stipri šviesa panaikins svarbias fotografuojamo maisto detales.
Fotografuojant maistą, svarbus fotografavimo kampas. Norėdami atrasti geriausią kampą, išbandykite visas tris ašis – iš apačios į viršų, iš dešinės į kairę, iš arti į toli. Vieni patiekalai geriau atrodo žiūrint iš viršaus, kiti – fotografuojant jų pačių lygyje. Sakoma, jog skaniausiai maistas atrodo, kai fotografuojama tarsi iš valgančiojo pozicijos. Tokį įspūdį sukursite, jei fotografuosite 45–60 laipsnių kampu.
Šoninė šviesa, fotografavimo kampas
Komponuodami taikykite trečdalio taisyklę, ji padeda išgauti bent jau kompoziciškai teisingą vaizdą. Be standartinių kompozicijos taisyklių (auksinės sekos, įstrižainės kompozicijos ir minėtos trečdalių taisyklės) reikia stengtis neperkrauti kadro nereikalingais daiktais – lėkštėmis, šaukštais ar kitais rekvizitais. Geriausia pasirinkti vieną arba du nuotaiką kuriančius elementus. Nuotraukose gražiausiai atrodo pasikartojimai, neretai dvi...
Šį darbą sudaro 1012 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!
★ Klientai rekomenduoja
Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?
Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!
Norint atsisiųsti šį darbą spausk ☞ Peržiūrėti darbą mygtuką!
Mūsų mokslo darbų bazėje yra daugybė įvairių mokslo darbų, todėl tikrai atrasi sau tinkamą!
Panašūs darbai
Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.
Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.
Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!