Įvadas
Mano darbas apie laktozės poveikį žmogaus organizmui.
Ši tema pasirinkta todėl, kad pati susidūriau su simptomais, kurie būdingi esant laktozės netoleravimui. Taip norėta plačiau panagrinėti kas yra laktozė ir kodėl vis daugiau žmonių jos netoleruoja. Kalbantis su draugais, artimo rato žmonėmis paaiškėjo, kad tokių žmonių yra nemažai. Ir kad pakeitus mitybą pasikeitė ir jų gyvenimo kokybė. Domintis šia tema pradėta ir prekyboje atrasti, pastebėti produktų be laktozės. Tai leido daryti prielaidą, kad laktozės netoleravimas nėra toks jau retas reiškinys. Kitaip gamintojai vargu ar stengtųsi gaminti produktus be laktozės.
Ruošiant darbą atliktas bandymas gaminant kefyrą be laktozės gimnazijos laboratorijoje ir tiriamoji apklausa bandant patvirtinti arba paneigti darbe išsikeltą hipotezę, kad tik trečdalis suaugusiųjų gali įsisavinti laktozę.
Darbas gimnazijos laboratorijoje labai patiko. Procesas buvo pakankamai ilgas, bet įdomus. Labai padėjo mokytojos konsultacija ir pagalba.
Tiriamoji apklausa kiek nuvylė, nes tikėjausi didesnio gimnazijos antrokų aktyvumo ir geranoriškumo. Sugrąžintose apklausose buvo daug nekorektiškų, necenzūrinių atsakymų, kurių negalėjau panaudoti savo darbe. Dėl šitos priežasties turėjau keisti tikslinę grupę ir apsiklausti artimojo rato žmones, draugus.
Mano darbe keturios dalys:
Literatūros analizė.
Produktų be laktozės pasiūla Lietuvos rinkoje.
Laboratorijoje atlikto darbo aprašymas.
Anketinės apklausos analizė.
Už pagalbą ruošiant darbą noriu padėkoti savo lysvės mokytojai metodininkei vardenei pavardenei. Jos dėka turėjau galimybę pabandyti pasigaminti kefyrą be laktozės gimnazijos laboratorijoje, mokytoja atsakė į pateiktus klausimus, padėjo planuoti veiklą.
Už anketų išsiuntimą gimnazijos antrokams dėkoju vardeneiui pavardeniui
Hipotezė:
Tik trečdalis suaugusiųjų šiandien gali įsisavinti laktozę.
Tikslas:
Išsiaiškinti laktozės poveikį žmogaus organizmui ir pasigaminti kefyrą be laktozės.
Uždaviniai:
Išsiaiškinti kas yra laktozė ir kaip ji veikia žmogaus organizmą.
Išnagrinėti maisto produktų pasiūlą laktozės netoleruojantiems žmonėms.
Pabandyti pasigaminti kefyrą be laktozės.
Sužinoti ar mūsų gimnazijoje yra mokinių, kurie netoleruoja laktozės.
Metodai:
Literatūros analizė, tyrimas, eksperimentas, anketinė apklausa, duomenų analizė ir apibendrinimas.
Dėstomoji dalis
Laktozė
D
1paveikslas. Laktozės formulė
Šį darbą sudaro 3395 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!
★ Klientai rekomenduoja
Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?
Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!
Norint atsisiųsti šį darbą spausk ☞ Peržiūrėti darbą mygtuką!
Mūsų mokslo darbų bazėje yra daugybė įvairių mokslo darbų, todėl tikrai atrasi sau tinkamą!
Panašūs darbai
Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.
Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.
Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!