Norint sėkmingai plėtoti vienokią ar kitokią veiklą, reikia tinkamai išanalizuoti rinką, suprojektuoti gamybinius padalinius ir pan. Šiame darbe bus sudaroma gamybos programa; užmokestis darbininkams; ilgalaikio turto skaičiavimai; gamybos sąnaudų suvestinė ir pan.
• Gebėti įmonės priimamus sprendimus pagrįsti ekonominiais skaičiavimais, įvertinant gamybos padalinio sąnaudas ir pelningumą.
Uždaviniai:
• Įvertinti gamybos padalinio ilgalaikį turtą ir jo nusidėvėjimo sumą;
• Nustatyti gamybos apimtį;
• Įvertinti įmonės sąnaudas;
• Apskaičiuoti pelną, ekonominius – finansinius rodiklius ir padaryti atitinkamas išvadas.
1. TRUMPA ĮMONĖS CHARAKTERISTIKA
Įmonė įkurta prieš 7 – 8 metus, prie judrios, gausiai šmiruojančių žmonių gatvelės Kaune. Savo įvaizdžio lygiu neišsiskirianti, tačiau žmonių gausumu pasižyminti. Piliečius, matyt, traukia neįprasta aplinka. Juk tai neeilinis kabakas, vis tik daug pranašesnis už barus, tai yra restoranas.
Manau, su laiku turėtų keistis vidaus interjeras, nes seniai nekvepėjo dažais. Atnaujinant visada praloši lėšų dalį, tačiau laimi klientu. Ko tik nepadarai, dėl kliento, kad jį priviliotum, užlaikytum, „prijaukintum“, kad pasijustų kaip namuose.
Kaip jau minėjau, maitinimo įmonė yra įvardinta restoranu. Darbuotojai dirba slenkančiu grafiku, per savaitę ne daugiau 80 valandų (nes 2 pamainos). Darbo režimas – dieninis. Yra sudaromi darbuotojų darbo grafikai, kur ir supažindinama su jais. Jei perdirbamos valandos – už jas papildomai sumoka.
Stengiamės nenuvilti savo esamų ir būsimų klientų, todėl ieškom naujų šaltinių efektyvumui didinti visose srityse: diegiant pažangią techniką, technologiją, organizuojant darbą ir valdymą. Pagrindinės žaliavos perkamos iš Lietuvos tiekėjų. Personalas ne tik tiesiogiai dalyvauja procese, naudodamas objektus ir darbo priemones, bet ir numato tikslus bei organizuoja racionalią jų įgyvendinimo sistemą, kontroliuoja ir koreguoja vykdymą. Visuomeninio maitinimo rinka yra palyginti išvystyta, pakankamai apibrėžta bei stabili. Maisto produktų rinkai būdingas santykinis pastovumas ir paklausos stabilumas metų eigoje, praktiškai neturintis sezoniškumo. Restoranas siekia dirbti pelningai ir rentabiliai. Įmonė tiekia karštus, šaltus patiekalus ir gėrimus, įvairius užkandžius, taip pat gardžius desertus bei kokteilius.
PROJEKTUOJAMO OBJEKTO EKONOMINIAI FINANSINIAI RODIKLIAI
1 lentelė
Rodiklio pavadinimas
Reikšmė
1. Metinė gamybos apimtis tūkst.vnt. (G)
19000
-K
13000
-M
6000
2. Pardavimų apimtis, Lt.
1173750
-K
976950
-M
196800
3. Ilgalaikio turto...
Šį darbą sudaro 6216 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!
★ Klientai rekomenduoja
Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?
Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!
Norint atsisiųsti šį darbą spausk ☞ Peržiūrėti darbą mygtuką!
Mūsų mokslo darbų bazėje yra daugybė įvairių mokslo darbų, todėl tikrai atrasi sau tinkamą!
Panašūs darbai
Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.
Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.
Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!