Gaivinančių gėrimų ir vynų pateikimas viešbučio restorane
Europietiški ir kontinentiniai pusryčiai. Pusryčių bufetas – “švediškas stalas”
Turistų maitinimas kelionėje 1 dienos meniu turistų grupių maitinimui (Vokietija, Saudo Arabija)
Gaivinančių gėrimų ir vynų pateikimas viešbučio restorane 3
Europietiški ir kontinentiniai pusryčiai. Pusryčių bufetas – “švediškas stalas” 8
Turistų maitinimas kelionėje 1 dienos meniu turistų grupių maitinimui
(Vokietija, Saudo Arabija). 10
7. Gaivinančių gėrimų ir vynų pateikimas viešbučio restorane
Patiekiamų gėrimų temperatūra
Čia nurodyta patiekiamų gėrimų temperatūra yra tik bendro pobūdžio:
Vynas
8-10°C
Baltieji vynai: jauni, putojantys - šaltesni;
aukščiausios rūšies vynai - ne per šalti.
10-12°C
Maišyti (praskiesti) vynai (Sherry dry, vermutai).
Rožiniai vynai.
12-16°C
Paprasti raudonieji vynai.
16-18°C
Sunkūs, išlaikyti vynai.
Šampanas
6-8°C
Baltasis šampanas patiekiamas šaltesnis
negu rožinis ar raudonasis.
Alus
6-12°C
Šviesusis alus - kuo šaltesnis;
stiprus ir tamsus - ne per šaltas.
Nealkoholiniai
gėrimai
6-8° C
10-12° C
Sodos vanduo, limonadai.
Mineralinis vanduo, vaisių sultys.
Patiekiamų gėrimų kiekis
Gėrimai
litrai
cl
cm3
Baltasis vynas, raudonasis vynas, alus (dvigubas bokalas)
Putojantis vynas, prancūziškas vynas (Magnum)
Baltasis vynas, raudonasis vynas, alus (bokalas)
Šampanas
Baltojo, rožinio, raudonojo vyno butelis
Baltasis vynas, raudonasis vynas, alus
Alus, nealkoholiniai gėrimai
Šampanas, baltasis ar raudonasis vynas, mineralinis vanduo
Alus (bokalas-taurė)
Baltasis arba raudonasis vynas, nealkoholiniai gėrimai
Šampanas (Baby, Piccolo), nealkoholiniai gėrimai
Baltasis ar raudonasis vynas, vermutas, nealkoholiniai gėrimai
Kokteiliai
Desertiniai vynai, aperityvai kitose šalyse
Desertiniai vynai, aperityvai
2
1.5
1
0.75
0.7 (0.75)
0.5
0.4
0.35
0.33
0.25
0.2
0.125
0.06
0.05
200
150
100
74
70 (75)
50
40
35
33
25
20
12.5
6
5
2000
1500
1000
750
700 (750)
500
400
350
333
250
200
125
60
50
Gėrimų parinkimas
Gėrimas turėtų pagerinti patiekalo skonį, be to, jis padeda lengviau pasisavinti maistą. Todėl gėrimus būtina rūpestingai parinkti.
Vynai geriami laikantis šių reikalavimų:
• Pirmiau silpnesni, po to stipresni,
• Lengvi vynai - prie lengvų valgių,
• Stiprūs vynai - prie sočių valgių,
• Paprasti vynai - prie paprastų valgių,
• Markiniai vynai prie ypatingų valgių,
• Pirmiau sausi (be cukraus), po to švelnūs, desertiniai,
• Pirmiau baltasis, po to rožinis ar raudonasis vynai,
• Baltasis vynas - prie šviesios mėsos,
• Raudonasis vynas - prie tamsios mėsos.
Baltasis vynas:
• Prie šaltų užkandžių, salotų, virtos žuvies tinka putojantys, rūgštoki, lengvi vynai.
• Prie keptos žuvies dera brandesni, stipresni baltieji vynai.
• Prie sraigių, vėžių, krabų, austrių, krevečių rekomenduojami labai sausi baltieji vynai.
• Prie šaltų užkandžių, kumpio ir pan. tinka putojantys, rūgštoki baltieji (arba rožiniai) vynai.
• Prie sviesto ir minkšto fermentinio sūrio - lengvas, pusiau sausas baltasis vynas.
• Prie virtos mėsos (jautienos kumpio) tinka jaunas baltasis vynas.
• Prie delikatesinių daržovių (pvz., šparagų) dera švelnūs baltieji vynai.
• Prie veršienos...
Šį darbą sudaro 2483 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!
★ Klientai rekomenduoja
Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?
Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!
Norint atsisiųsti šį darbą spausk ☞ Peržiūrėti darbą mygtuką!
Mūsų mokslo darbų bazėje yra daugybė įvairių mokslo darbų, todėl tikrai atrasi sau tinkamą!
Kiti darbai
Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.
Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.
Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!