Referatai

APTARNAVIMO ORGANIZAVIMAS

10   (1 atsiliepimai)
APTARNAVIMO ORGANIZAVIMAS 1 puslapis
APTARNAVIMO ORGANIZAVIMAS 2 puslapis
APTARNAVIMO ORGANIZAVIMAS 3 puslapis
APTARNAVIMO ORGANIZAVIMAS 4 puslapis
APTARNAVIMO ORGANIZAVIMAS 5 puslapis
APTARNAVIMO ORGANIZAVIMAS 6 puslapis
APTARNAVIMO ORGANIZAVIMAS 7 puslapis
APTARNAVIMO ORGANIZAVIMAS 8 puslapis
APTARNAVIMO ORGANIZAVIMAS 9 puslapis
APTARNAVIMO ORGANIZAVIMAS 10 puslapis
APTARNAVIMO ORGANIZAVIMAS 11 puslapis
APTARNAVIMO ORGANIZAVIMAS 12 puslapis
www.nemoku.lt
www.nemoku.lt
Aukščiau pateiktos peržiūros nuotraukos yra sumažintos kokybės. Norėdami matyti visą darbą, spustelkite peržiūrėti darbą.
Aprašymas

Gaivinančių gėrimų ir vynų pateikimas viešbučio restorane
Europietiški ir kontinentiniai pusryčiai. Pusryčių bufetas – “švediškas stalas”
Turistų maitinimas kelionėje 1 dienos meniu turistų grupių maitinimui (Vokietija, Saudo Arabija)

Ištrauka

Gaivinančių gėrimų ir vynų pateikimas viešbučio restorane 3
Europietiški ir kontinentiniai pusryčiai. Pusryčių bufetas – “švediškas stalas” 8
Turistų maitinimas kelionėje 1 dienos meniu turistų grupių maitinimui
(Vokietija, Saudo Arabija). 10
7. Gaivinančių gėrimų ir vynų pateikimas viešbučio restorane
Patiekiamų gėrimų temperatūra
Čia nurodyta patiekiamų gėrimų temperatūra yra tik bendro pobūdžio:

Vynas
8-10°C
Baltieji vynai: jauni, putojantys - šaltesni;
aukščiausios rūšies vynai - ne per šalti.

10-12°C
Maišyti (praskiesti) vynai (Sherry dry, vermutai).
Rožiniai vynai.

12-16°C
Paprasti raudonieji vynai.

16-18°C
Sunkūs, išlaikyti vynai.
Šampanas
6-8°C
Baltasis šampanas patiekiamas šaltesnis
negu rožinis ar raudonasis.

Alus
6-12°C
Šviesusis alus - kuo šaltesnis;
stiprus ir tamsus - ne per šaltas.
Nealkoholiniai
gėrimai
6-8° C

10-12° C
Sodos vanduo, limonadai.

Mineralinis vanduo, vaisių sultys.


Patiekiamų gėrimų kiekis

Gėrimai


litrai

cl

cm3
Baltasis vynas, raudonasis vynas, alus (dvigubas bokalas)

Putojantis vynas, prancūziškas vynas (Magnum)

Baltasis vynas, raudonasis vynas, alus (bokalas)

Šampanas

Baltojo, rožinio, raudonojo vyno butelis


Baltasis vynas, raudonasis vynas, alus

Alus, nealkoholiniai gėrimai

Šampanas, baltasis ar raudonasis vynas, mineralinis vanduo

Alus (bokalas-taurė)

Baltasis arba raudonasis vynas, nealkoholiniai gėrimai

Šampanas (Baby, Piccolo), nealkoholiniai gėrimai

Baltasis ar raudonasis vynas, vermutas, nealkoholiniai gėrimai

Kokteiliai

Desertiniai vynai, aperityvai kitose šalyse

Desertiniai vynai, aperityvai


2

1.5

1

0.75

0.7 (0.75)

0.5

0.4

0.35


0.33

0.25


0.2


0.125

0.06

0.05

200

150

100

74

70 (75)

50

40

35


33

25


20


12.5

6

5



2000

1500

1000

750

700 (750)

500

400

350


333

250


200


125

60

50
Gėrimų parinkimas
Gėrimas turėtų pagerinti patiekalo skonį, be to, jis padeda lengviau pasisavinti maistą. Todėl gėrimus būtina rūpestingai parinkti.

Vynai geriami laikantis šių reikalavimų:
• Pirmiau silpnesni, po to stipresni,
• Lengvi vynai - prie lengvų valgių,
• Stiprūs vynai - prie sočių valgių,
• Paprasti vynai - prie paprastų valgių,
• Markiniai vynai prie ypatingų valgių,
• Pirmiau sausi (be cukraus), po to švelnūs, desertiniai,
• Pirmiau baltasis, po to rožinis ar raudonasis vynai,
• Baltasis vynas - prie šviesios mėsos,
• Raudonasis vynas - prie tamsios mėsos.
Baltasis vynas:
• Prie šaltų užkandžių, salotų, virtos žuvies tinka putojantys, rūgštoki, lengvi vynai.
• Prie keptos žuvies dera brandesni, stipresni baltieji vynai.
• Prie sraigių, vėžių, krabų, austrių, krevečių rekomenduojami labai sausi baltieji vynai.
• Prie šaltų užkandžių, kumpio ir pan. tinka putojantys, rūgštoki baltieji (arba rožiniai) vynai.
• Prie sviesto ir minkšto fermentinio sūrio - lengvas, pusiau sausas baltasis vynas.
• Prie virtos mėsos (jautienos kumpio) tinka jaunas baltasis vynas.
• Prie delikatesinių daržovių (pvz., šparagų) dera švelnūs baltieji vynai.
• Prie veršienos...

Daugiau informacijos...

Šį darbą sudaro 2483 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!

★ Klientai rekomenduoja


Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?

Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!

Detali informacija
Darbo tipas
Lygis
Universitetinis
Failo tipas
Word failas (.doc)
Apimtis
12 psl., (2483 ž.)
Darbo duomenys
  • Istorijos referatas
  • 12 psl., (2483 ž.)
  • Word failas 204 KB
  • Įkeltas: 2024 m.
  • Lygis: Universitetinis
www.nemoku.lt Atsisiųsti šį referatą
Privalumai
Pakeitimo garantija Darbo pakeitimo garantija

Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.

Sutaupyk 25% pirkdamas daugiau Gauk 25% nuolaidą

Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.

Greitas aptarnavimas Greitas aptarnavimas

Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!

Atsiliepimai
www.nemoku.lt
Dainius Studentas
Naudojuosi nuo pirmo kurso ir visad randu tai, ko reikia. O ypač smagu, kad įdėjęs darbą gaunu bet kurį nemokamai. Geras puslapis.
www.nemoku.lt
Aurimas Studentas
Puiki svetainė, refleksija pilnai pateisino visus lūkesčius.
www.nemoku.lt
Greta Moksleivė
Pirkau rašto darbą, viskas gerai.
www.nemoku.lt
Skaistė Studentė
Užmačiau šią svetainę kursiokės kompiuteryje. :D Ką galiu pasakyti, iš kitur ir nebesisiunčiu, kai čia yra viskas ko reikia.
Palaukite! Šį darbą galite atsisiųsti visiškai NEMOKAMAI! Įkelkite bet kokį savo turimą mokslo darbą ir už kiekvieną įkeltą darbą būsite apdovanoti - gausite dovanų kodus, skirtus nemokamai parsisiųsti jums reikalingus rašto darbus.
Vilkti dokumentus čia:

.doc, .docx, .pdf, .ppt, .pptx, .odt