Testai

Istorija (2)

9.2   (3 atsiliepimai)
Istorija (2) 1 puslapis
Istorija (2) 2 puslapis
Istorija (2) 3 puslapis
Istorija (2) 4 puslapis
Istorija (2) 5 puslapis
Istorija (2) 6 puslapis
Istorija (2) 7 puslapis
Istorija (2) 8 puslapis
Istorija (2) 9 puslapis
Istorija (2) 10 puslapis
www.nemoku.lt
www.nemoku.lt
Aukščiau pateiktos peržiūros nuotraukos yra sumažintos kokybės. Norėdami matyti visą darbą, spustelkite peržiūrėti darbą.
Ištrauka

a) 1918m. lapkričio 8d.
b) 1918m. gruodžio 18d.
c) 1922m. lapkričio 8d.
a) Prezidentas
b) Ministrų kabinetas
c) Steigiamasis Seimas
4. Kodėl 1920m. valdymo komisija darbą pradėjo Kaune, o ne Vilniuje?
a) nes sostinė buvo užimta Lenkijos
b) todėl kad valdymo komisija buvo įsikūrusi Kaune
c) nes Vilniuje vyko kova tarp komunistų ir socialistų
5. Kada buvo priimtas Žemės įstatymas?
a) 1918m. lapkričio 8d.
b) 1922m. vasario 15d.
c) 1922m. rugpjūčio 1d.
6. Kurioje iš Baltijos šalių Žemės reforma buvo radikalesnė?
a) Lietuvoje
b) Latvijoje
c) Estijoje
7. Dėl kokios priežasties 1922m. spalio 1d. į apyvartą buvo įvestas litas?
a) Dėl Vokietiją ištikusios gilios ekonominės krizės
b) Lietuvos gyventojai dėl markių nuvertėjimo patyrė didelių nuostolių
c) Abu atsakymai teisingi
8. Konstitucija nustatė, kad valdžią vykdo...
a) Seimas, Prezidentas
b) Vyriausybė, teismas
c) Visi prieš tai minėti organai
9. Kuris teiginys teisingas?
a) Prezidentas turėjo teisę paleisti Seimą, bet naujai išrinktas Seimas galėjo jį parrinkti
b) Prezidentas turėjo teisę paleisti Seimą, bet naujai išrinkas Seimas negalėjo jį perrinkti
c) Seimas turėjo teisę atleisti Prezidentą, bet naujai išrinktas Prezidentas galėjo perrinkti Seimą
10. Kuri valstybė viena iš pirmųjų palaikė Baltijos valstybes?
a) Vokietija
b) Didžioji Britanija
c) JAV
Parengė Irina Rusinovič
4. Lietuvos valstybės pagrindų sukūrimas 1918 – 1922m. Steigiamasis seimas
ATASAKYMAI
1. A
2. B
3. C
4. A
5. B
6. C
7. C
8. C
9. A
10. B
Parengė Irina Rusinovič
6. Komunistų judėjimas ir Kominternas
1. Kur 1918m. komunistų partijos susikūrė?
a) Suomijoje, Austrijoje, Vengrijoje, Nyderlanduose
b) Vokietijoje, Lenkijoje, Graikijoje, Argentinoje
c) Teisingi abu variantai
2. Kur 1919m. kovo mėn. įvyko steigiamasis Kimunistų internacionalo kongresas?
a) Maskvoje
b) Vilniuje
c) Paryžiuje
3. Ko siekė Kongresas?
a) pasmerkė buržuazinę demokratiją, kaip tarnaujančią vien žemvaldžiams
b) reikalavo buržuazinę demokratiją pakeisti proletariato diktatūra
c) tinkami abu variantai
4. Kada įvyko antrasis Kominterno kongresas?
a) 1919m. kovo mėn.
b) 1920m. liepos mėn. – rugpjūčio mėn.
c) 1922m. rugpjūčio mėn.
5. Pabraukti, kurios sąlygos buvo nustatytos norint priimti partiją į Kominterną
a) laikytis partijose vadinamo demokratinio centralizmo principo
b) palaikyti ryšius su oportunistais
c) ginti Sovietų Rusiją
d) dalyvauti parlamento rinkimuose
e) veikti kariuomenėje
f) tinka visi variantai
6. Kokios trys stiprios komunistų partijos buvo didžiausios kapitalistinėse šalyse?
a) Prancūzijoje, Italijoje, Vokietijoje
b) Vokietijoje, Lenkijoje, Sovietų...

Daugiau informacijos...

Šį darbą sudaro 1146 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!

Detali informacija
Darbo tipas
Lygis
Mokyklinis
Failo tipas
Word failas (.doc)
Apimtis
10 psl., (1146 ž.)
Darbo duomenys
  • Visuotinės istorijos testas
  • 10 psl., (1146 ž.)
  • Word failas 61 KB
  • Lygis: Mokyklinis
www.nemoku.lt Atsisiųsti šį testą

www.nemoku.lt Panašūs darbai

Pasaulio istorija (3)

Pasaulio istorija (3) Visuotinė istorija
Peržiūrėti darbą

Visuotinė istorija (3)

Visuotinė istorija (3) Visuotinė istorija
Peržiūrėti darbą

Istorija (40)

Istorija (40) Visuotinė istorija
Peržiūrėti darbą

Ekonominės minties istorija (3)

Ekonominės minties istorija (3) Visuotinė istorija
Peržiūrėti darbą
Privalumai
Pakeitimo garantija Darbo pakeitimo garantija

Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.

Sutaupyk 25% pirkdamas daugiau Gauk 25% nuolaidą

Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.

Greitas aptarnavimas Greitas aptarnavimas

Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!

Atsiliepimai
www.nemoku.lt
Dainius Studentas
Naudojuosi nuo pirmo kurso ir visad randu tai, ko reikia. O ypač smagu, kad įdėjęs darbą gaunu bet kurį nemokamai. Geras puslapis.
www.nemoku.lt
Aurimas Studentas
Puiki svetainė, refleksija pilnai pateisino visus lūkesčius.
www.nemoku.lt
Greta Moksleivė
Pirkau rašto darbą, viskas gerai.
www.nemoku.lt
Skaistė Studentė
Užmačiau šią svetainę kursiokės kompiuteryje. :D Ką galiu pasakyti, iš kitur ir nebesisiunčiu, kai čia yra viskas ko reikia.
www.nemoku.lt Atsisiųsti šį testą